• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Raparperi-Myslikeikaus paahdetulla voilla

Juhannus· Kakut· Mökkiohjeet· Nopeat ja helpot

21 kesä
Raparperi-Myslikeikaus paahdetulla voilla

Tässä tulee juhannuksen ihanin kakku! Siinä on raparperia ja päällä mansikoita (runsaamminkin halutessasi). Raparperi-myslikeikaus maistuu ihan sellaisenaan, mutta on täydellistä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Aamupalana se sopii nautittavaksi paksun jogurtin kanssa. Tämä keikauskakku muistuttaa myös toscakakkua karamellisoituneen pinnan ansiosta. Käytin taikinassa ja kakun päällisessä mysliä joka karamellisoituu sekä rapeutuu yhdessä sokerin ja paahdetun voin kanssa uunissa. Paahdettu voi tekee kaikesta parempaa. Kannattaa siis paahtaa, vaikka kakku onnistuu kyllä myös sulatetulla voilla.

Ai että, tätä sä olet etsinyt! Katso Instagramin puolelta video kakun valmistuksesta *tehty yhteistyössä Finax Finlandin kanssa.

Suunnittelin ohjeen niin, että se on helppo toteuttaa ilman vatkaimia ja muita vehkeitä kesämökillä. Kakku kuitenkin vain paranee, joten voit leipoa sen myös kotona ja viedä mukanasi juhannuksen viettoon.

Raparperi-Myslikeikaus paahdetulla voilla

Juhannuksen ihanin aamiainen Raparperi-Myslikeikaus paahdetulla voilla.


Raparperi-Myslikeikaus paahdetulla voilla

Ohje noin 8 hlö

Vaihe 1

  • 100 g paahdettua voita
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 2-3 dl raparperin paloja
  • 1 dl mysliä tai kaurahiutaleita (jokin simppeli ilman kuivattuja hedelmiä – Käytin Sunt & Gott Original – mysliä)
  1. Paahda eli ruskista voi kattilassa kullanruskeaksi.
  2. Lisää voin sekaan ensin fariinisokeri, sekoita ja lisää loput aineet. 
  3. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (22 cm).

Vaihe 2

  • 100 g paahdettua voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl maitoa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mysliä tai kaurahiutaleita (jokin simppeli ilman kuivattuja hedelmiä – Käytin Sunt & Gott Original – mysliä)
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Paahda eli ruskista voi pienessä kattilassa ja jätä sivuun. 
  3. Sekoita keskenään kananmunat, maito ja sokeri. Lisää jäähtynyt paahdettu voi. 
  4. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kardemumma ja vaniljasokeri keskenään.
  5. Yhdistä seokset ja kääntele sekaisin.
  6. Kaada taikina raparperiseoksen päälle ja tasoita pinta.
  7. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 40 minuuttia
  8. Kokeile kypsyys tikulla – älä paista liikaa, ettei kakku kuivu!
  9. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ennen kuin keikautat sen lautaselle.
  10. Tarjoile jogurtin tai vaniljajäätelön kanssa!

Vinkki! Irtopohjavuoka saattaa valuttaa rasvaa uunin pohjalle, joten laita vuoan pohjalle leivinpaperi, jos et omista reunallista irtopohjavuokaa kuten minä.

Raparperi-Myslikeikaus paahdetulla voilla
Raparperi-Myslikeikaus paahdetulla voilla

Herkullista juhannusta!

/Anni


Lisää raparperiohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Syreenisokeri
Seuraava artikkeli: Ihana Raparperijäädyke »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios