• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Piparkakku-donitsit

Donitsit· Itsenäisyyspäivä· Joulu

6 joulu
Piparkakku-donitsit

 

Piparkakku-donitsit
Tänään juhlitaan Suomen Itsenäisyyspäivää. Meillä juhlapäivä aloitettiin juhlallisella brunssilla perheen kanssa. Osallistuimme brunssitarjoiluihin tuomalla näitä ihania donitseja mukanamme. Kuten yleensä, olemme vastuussa makeista tarjoiluista.

Sain eilen kesken päivän inspiraation leipoa donitseja, tarkemmin juuri näitä piparkakun makuisia minidonitseja. Ja minähän leivoin nam! Lisäsin suosikki donitsitaikinaani kanelia, neilikkaa ja tummaa siirappia. Valmistin pikeerin ja murskasin piparminttutankoja koristeeksi. Näistä tuli älyttömän söpöjä ja älyttömän hyviä.

Itsenäisyyspäivän kunniaksi koristelin osan donitseista teemaan sopivilla sinivalkoisilla koristeilla.  Lisää itsenäisyyspäivän leivonnaisia löydät täältä.


Piparkakku-donitsit

Ohje: 35 kpl (24 paikkanen minidonitsivuoka)

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl soodaa
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 1 kananmuna
  • 50 g sulatettua voita
  • voita pellin voiteluun
  1. Sekoita kaikki kuivat aineet ja mausteet keskenään isossa kulhossa.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  3. Sekoita kananmuna, maito, siirappi ja sula voi toisessa kulhossa
  4. Lisää muna-maito-siirappi-voiseos kuiviin aineisiin ja sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Voitele donitsipelti.
  6. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille donitsivuokiin (täytä noin puoleen väliin).
  7. Paista uunissa 200 asteessa noin 6- 7 minuuttia. (varo paistamasta liikaa, ettei tule kuivia)
  8. Anna donitsien jäähtyä kunnolla ennen koristelua ritilällä.

Pikeeri:

  • 0,5 dl valkuaista
  • 2 dl tomusokeria
  • 3-4 tippaa sitruunamehua
  1. Vatkaa puolet tomusokerista valkuaiseen. Vatkaa ainakin 2 minuuttia.
  2. Lisää loput sokerit ja sitruunamehu ja vatkaa.

Koristeeksi:

  • Polka karkkeja tai candy cane piparminttutankoja
  • Tomusokeria
  • nonparelleja
  1. Dippaa donitsi pikeeriin ja nosta ritilälle.
  2. Ripottele päälle muruksi hakattua piparminttua tai nonparelleja.
  3. Jätä kuivumaan hetkeksi.
Piparkakku-donitsit

Katso myös muut donitsiohjeet klikkaamalla alla olevia linkkejä:

Suklaa Donitsit
Minidonitsit
Banaanidonitsit

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mausteisen Pähkinäinen Banaanileipä
Seuraava artikkeli: DIY Rocky Road Lahjaidea (Kaurakeksi-Dumbe-Karpalo) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Leipoo sukkasillaan sanoo

    6.12.2014 15:10

    Kyllä on herkullisen näköisiä! Ja aivan upeita kuvia 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.12.2014 19:52

      Kiitos paljon 🙂 Kuvaaminen on taas kotioloissa haastavaa kun tuota luonnollista päivänvaloa ei tahdo löytyä!

      Vastaa
  2. Siru sanoo

    8.12.2014 20:18

    Nam! ♥ Aika hauska, olin itsekin vähän aikaa sitten leipomassa piparimaustettuja donitseja kunnes vaihdoin sen toiseen (=jenkimpään 😉 donitsi-ideaan! 😀 Vielä kun ehtisi joku päivä tässä ihan pian sen toteuttaa 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.12.2014 06:04

      Kiitos kommentista Siru. Meillä on aika samanlainen ja hyvä maku näköjään 😉 Odottelen jo sun reseptiä! Hitsi kun olis enemmän aikaa vuorokaudessa, viiikossa jne. Vois leipoa kaikki unelmat 🙂

      Vastaa
  3. Rommirusina sanoo

    14.12.2014 15:53

    Oijoi mitä söpöliinejä, aivan yliherkulliset kuvat! Maku on varmasti myös vallan mainio, piparkakkumausteet on kyllä sen verran hyviä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.12.2014 18:51

      Kiitos kommentistasi. Nämä olivat tosiaan hauskoja ja söpöjä tarjoiltavia. Maku oli myös ehdottomasti kohdillaan. Hauska oli maistella piparkakkua taas vähän eri muodossa 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios