perjantai 24. huhtikuuta 2015

Banaani-Donitsit Vapuksi (maapähkinävoi-suklaa-kanelisokeri kuorrutteilla)


Studio Koivunen Oy
Ostin oman donitsipeltini viime syksynä ihastuttuani siihen totaalisesti. Tämän jälkeen donitseja on tullut tehtyä useamman kerran. Mielestäni nämä pienet söpöt uunidonitsit on ensinnäkin helppo ja nopea valmistaa ja ne ovat vähärasvaisempia kuin uppopaistetut. Uunissa paistettavista donitseista tuli hitti nopeasti, mutta samaan aikaan alkoi keskustelu siitä, maistuvatko nämä yhtä pehmeiltä ja kuohkeilta kuin esimerkiksi iki-ihanat Arnoldsin donitsit. Sen takia muistutankin vielä tässä, että donitsipellillä uunissa paistetuista ei ikinä saa samanlaisia donitseja kuin hiivataikinalla nostatetuista ja rasvassa keitetyistä. Nämä ovat eri tavalla hyviä ja hyvin muunnetavilla. Tällä kertaa laitoin taikinaan vanhoja banaaneja ja kuorrutteista löytyy banaanin kanssa oikein hyvin toimivaa maapähkinävoita. Oma suosikkini on perinteinen kanelisokeri. Minidonitsit ovat myös oikein mahtava tarjoiltava vappubrunssille. Muita uunidonitsi-reseptejäni löydät alla olevista linkeistä:

Tästä, tästä ja tästä




Ohje: (24 kappaletta eli yksi pellillinen)
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
1 banaani
3 rkl maitoa/piimää/kermaviiliä
1 kananmuna
50 g voisulaa

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Soseuta banaani sauvasekottimella. Lisää maito, voisula ja kananmuna, sekoita.
Yhdistä kuivat aineet banaaniseokseen. Sekoita huolella tasaiseksi.
Kaada taikina pursotinpussiin ja leikkaa siihen noin 1 cm aukko.
Voitele donitsipelti voilla.
Pursota taikina pellille puoleen väliin syvennystä.
Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 6-7 minuuttia.
Kuorruta jäähtyneet donitsit.

Tuorejuusto-maapähkinävoikuorrute:
1 dl maustamatonta tuorejusutoa
40 g pähkinävoita
0,5 dl tomusokeria
banaanilastuja rouheena pinnalle

Sekoita kaikki ainekset keskenään kuohkeaksi ja levitä täytettä donitsin päälle veitseä apuna käyttäen. Ripottele banaanilastumurua päälle.

Suklaakuorrute:
150 g tummaa suklaata
mantelirouhetta

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Dippaa donitsit suklaaseen ja ripottele päälle mantelirouhetta. Anna pinnan kovettua.

Kanelisokeri:
25 g sulaa voita
2 tl kanelia
0,5 dl hienoa sokeria

Sulata voi. Sekoita kaneli ja sokeri pienessä kulhossa. Sivele donitsit voissa ja pyörittele kanelisokerissa.

Studio Koivunen Oy
Studio Koivunen Oy

Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Oi näitä on kyllä pakko testata! Tuliko näistä sellaisia hieman rasvaisia ja rapsakoita? :) Olen nääs testaillut muutamia uunidonitsi ohjeita ja ne on ollut ns. kuivan muffinin makuisia.. :D mut jospa tämä oisi hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuli rapsakoita ja jos haluat rasvasempia, niin sitten vaan lisäät voin määrää. Muista voidella donitsipellin syvennykset myös reilulla kädellä, jotta rapea pinta muodostuu. Näihin donitseihin pehmeyttä tuo myös banaani. Kuivakkuuteen vaikuttaa paistoaika ja jos paistaa liikaa niin donitsit kuivahtavat. Nämä ovat parhaimmillaan tuoreena!

      Poista

Kiitos kommentistasi!