|

Parhaimmat Hodarisämpylät

Parhaimmat Hodarisämpylät

Nyt ei mennä siitä mistä aita on matalin. Välillä tarvitaan kunnon taikinaterapiaa.

Parhaimmat hodarisämpylät ohje on tässä ja näitä sun on kokeiltava heti! Itse leivotut hodarisämpylät ovat hiukan työläitä, mutta kaikki työ on sen arvoista. Sämpylät ovat niin kuohkeita, pehmeitä ja maukkaita, että siihen ei mitkään kaupan versiot yllä. Voit myös tehdä taikinan valmiiksi pakkaseen, jolloin työmäärä hiukan vähenee, kun hodarihimo yllättää. Itse pakastan myös valmiita paistettuja sämpylöitä. Näitä on ihan pakko saada säännöllisesti.

Samasta ohjeesta leivot ihanat hampparisämpylät. Lisää sillon voitelun jälkeen sämpylän pinnalle seesaminsiemeniä. Tulevana Halloween-viikonloppuna maistuu myös hodarit, jotka on helppo tarjoilla aikuisten ja lasten juhlissa!

Katso hodareiden leipomisesta video täältä.


Parhaimmat Hodarisämpylät

Ohje

noin 18 kpl

  • 2,5 dl vettä
  • 0,5 dl maitoa
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • noin 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna kevyesti vatkattuna
  • 2 rkl sulaa voita

Voiteluun

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vettä
  1. Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva ja sokeri ja anna olla noin 5 min. Sekoita jauhot ja suola. Lisää tässä järjestyksessä maito-seokseen (välissä sekoitellen): muna, puolet jauhoseoksesta ja sula voi.
  2. Lisää loput jauhoista vähitellen ja taikinaa vaivaten. Vaivaa taikinaa pitkään ja kunnolla. Itse käytän yleiskonetta vaivaukseen.
  3. Peittele kulho ja nosta taikinakulho uuniin (tai muuhun vedottomaan paikkaan) ja nostata 2 tuntia, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
  4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile taikinasta hodarisämpylöitä. Kaulitse ensin littana lätty, taittele reunat ja pyöräytä hodarin malliseksi. Kohota sämpylöitä vielä tunti liinan alla.
  5. Voitele sämpylät muna-vesiseoksella ja nosta uunin pohjalle vesiastia.
  6. Paista sämpylöitä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Sämpylät ovat valmiita, kun ne ovat kauniin värisiä, kuten kuvissa.
  7. Anna sämpylöiden jäähtyä hiukan ja irroittele ne toisistaan. Halkaise, täytä ja nauti.

Vinkki! Jos sinulla on höyryuuni, paista hodarisämpylät uunin höyrytoiminnolla.

Parhaimmat Hodarisämpylät

Mukavaa loppuviikkoa!

/Anni


Lisää leipäohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *