• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Parhaat Perinteiset Munkkirinkilät

Pullat· Vappu

1 touko
Parhaat Perinteiset Munkkirinkilät

Meillä paistetaan perinteisesti munkit aina vappuaattona. Tänä vuonna oli vuorossa perinteiset munkkirinkilät, jotka ovat todella todella kuohkeita ja meheviä. Mehevyyteen vaikuttaa pullataikinan leipominen ja pitkä huolellinen kohotuksen. Kaikki on todella sen arvoista! Teen rinkilät aina luottopullataikinastani, josta voi jättää halutessa kananmunan pois. Voit myös tehdä taikinan kuivahiivaan. Kummallakin tavalla tulee yhtä hyviä munkkirinkilöitä! Tällä ohjeella voit toki tehdä myös perinteiset pyöreät munkit!

Perinteiset Munkkirinkilät ovat aivan älyttömän hyviä, varsinkin paistotuoreena! No näitä nyt tulee sitten syötyä muutama liikaa. No jos kerran vuodessa! Meodotamme yhdessä mieheni kanssa munkkien paistoa aina yhtä innoikkaina! Munkkirinkilät säilyvät yön yli hyvin leivoslaatikossa, mutta kuten sanottu, ovat parhaimmillaan tuoreeja – juuri leivottuina. Tuplaa ohje, jos haluat isomman kasan rinkilöitä.

Parhaat Perinteiset Munkkirinkilät

Parhaat Perinteiset Munkkirinkilät

Ohje (noin 18 rinkilää)

  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 muna (voit jättää pois)
  • 6,5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g pehmeää voita
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maitoon.
  2. Lisää sokerit, kardemumma, suola ja kananmuna ja sekoita.
  3. Lisää puolet jauhoista hiljalleen vaivaten.
  4. Lisää voi ja loput jauhot alustaen.
    (Voit vaivata taikinaan myös yleiskoneessa (10 min), jolloin saat hyvän sitkon ja meheviä pullia.)
    Alusta taikinaa niin kauan, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta.
  5. Jätä taikina kohoamaan liinan alle noin 30 minuutiksi.
  6. Kaada taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivaa tasaiseksi.
  7. Leivo taikina tangoksi ja jaa 18 palaan.
  8. Pyörittele paloista pullia ja jätä ne kohoamaan liinan alle lämpimään vielä 45 minuutiksi.
    Paina kohonneihin munkkeihin sormella reikä ja suurenna reikää pyörittämällä munkkia sormen ympärillä varovasti.

Paistamiseen

  • 1 litra rypsiöljyä
  1. Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa n. 175-180 asteiseksi. Käytä öljyn mittaamiseen esimerkiksi digitaalista lämpömittaria.
  2. Nosta reikäkauhalla 2-3 munkkia öljyyn ja paista noin 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta. Reikäkauha auttaa munkkien kääntämisessä.
  3. Nosta valmiit munkkirinkilät reikäkauhalla talouspaperin päälle jäähtymään.
  • 1 dl hienoa sokeria
  1. Laita sokeri laakeaan kulhoon/lautaselle.
  2. Kasta ja pyörittele hieman jäähtyneet, mutta vielä lämpimät munkkirinkelit sokerissa.
Parhaat Perinteiset Munkkirinkilät
Parhaat Perinteiset Munkkirinkilät

Lisää Vappu-ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

34 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Suolaiset ja makeat herkut Vappupöytään
Seuraava artikkeli: Mehevät Mansikkamuffinit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    1.5.2017 17:34

    Ehkä elämäni parhaat munkit.jätin kardemummam pois mutta muuten tein ohjeen mukaan �� Loistavia!!!����

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.5.2017 04:35

      Oi ihanaa! Kiitos kommentistasi 🙂 Tykkään itsekin näistä eniten! Ensi vuonna teen taas rinkelit 🙂 Mukavaa kevättä!

      Vastaa
  2. Veera sanoo

    2.5.2017 09:43

    Näitä testattiin tänä vuonna myös meillä ja olivat kyllä superherkullisia! Laitetaan tämä ohje talteen 🙂 Onko sulla jotain jippoa tuohon munkkien sokerointiin? Itse pyörittelin heti paiston jälkeen sokerissa lautasella ja tuli vähän turhan paksu sokerikerros ja tylsän näköisiä sokeriklönttejä. Olisiko pitänyt antaa kuitenkin hetken jäähtyä? Tai miten esim. ripottelu?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.5.2017 11:16

      Hei Veera, kiitos viestistäsi. Kiva kuulla, että olet tykännyt reseptistä. Itse pyöritän munkit hieman jäähtyneenä sokerissa kummaltakin puolelta. Kannatta nostaa munkki öljystä ensin paperin päälle, joka hieman imee öljyä itseensä ennen sokerointia, joka auttaa myös siinä, että sokerikerroksesta tulee tasaisempi 🙂

      Vastaa
  3. Sandra78 sanoo

    29.4.2018 12:11

    Tein tällä ohjeella eka kerran,eikä jää todellakaan viimeiseksi.Tuli ihan parhaat munkit,niin ihanan pehmeitä ja maku bueno ??

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.4.2018 12:26

      Ahh ihana kuulla <3 Kiitos kommentistasi! Hekullista vappua!

      Vastaa
      • Heidi sanoo

        30.4.2020 12:55

        Nää oli ihan parhaita monia reseptejä jo kokeiltu, kiitos!

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          30.4.2020 13:30

          Ihana kuulla! Meillä näitä myös joka vuosi, kun tämä vaan toimii! 🙂

          Vastaa
  4. Janina sanoo

    9.4.2019 05:30

    Toimiikohan jollain kasviperäisellä maidolla, esim mantelimaidolla tai kauramaidolla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.4.2019 09:41

      Varmasti toimii <3

      Vastaa
  5. Karoliina sanoo

    1.5.2019 23:29

    Tänä vuonna tein munkit tällä ohjeella. Tuli todella herkullisia ja kuohkeita. Koko perhe tykkäsi paljon ja oli kuulemma elämän parhaat munkit! Vain muutama jäi huomiseksi. Ohje talten ja vuoden päästä uudestaan. Kiitos ohjeesta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.5.2019 07:01

      Kiitos kommentistasi Karoliina 🙂 Olipa mukavaa luettavaa! Mukavaa kevättä <3

      Vastaa
  6. Jenni sanoo

    20.4.2020 11:22

    Hei! Paljon tuo 1dl voita on grammoina?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.4.2020 12:13

      Heippa, noin 50 g 🙂

      Vastaa
  7. Soili sanoo

    20.4.2020 20:12

    Munkit kannattaa sokeroida paperipussissa, munkit ja sokeri kyytiin ja ravistaa – menee tasaisesti. Hedelmäosaston paperipussi vaikuttaisi sopivalta, mutta sama pussi ei käy enää seuraavana päivänä eikä kestä montaa taikinaerää 🙂 .

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.4.2020 07:11

      Hyvä vinkki! Itse tykkään, että myös lautasella saa tasaisen 🙂 jos vaikka pusseja ei ole saatavilla.

      Vastaa
  8. Tinten sanoo

    25.4.2020 11:03

    Hei! Minkä verran laitan kuivahiivaa jos korvaan tuorehiivan? Mietin, että vaatiiko pullataikina enemmän kuin sen yhden pussin (11 g) 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.4.2020 11:07

      Heippa,

      Tällaisen yleisohjeistuksen löysin:

      Suhde on seuraava: 10 g kuivahiivaa vastaa 30 g tavallista tuorehiivaa. Siis jos ohjeessa lukee 50 g hiivaa, käytä 15-20 g kuivahiivaa. Jos hiivataikina on rasvainen, tarvitset hiivaa enemmän, esim. pullataikinaan. ’

      Itse laittaisin sen 11 g, varmasti riittää 🙂

      Vastaa
      • Tinten sanoo

        26.4.2020 02:08

        Kiitos pikaisesta vastauksesta! Mukavaa vappua! 🙂

        Vastaa
  9. Ilona sanoo

    30.4.2020 22:35

    Siis hetkonen, eikö 1dl voita sulatettuna ole lähempänä 90g, eikä 50g kuten ylempänä kommentoit?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.5.2020 06:37

      Juuri eilen leivoin itse tällä ohjeella ja laitoin 50 g. Aikoinaan tullut jostain syystä tuo desimitta ohjeeseen, taidan korjata, että on kaikille selkeämpää. Voitahan ei siis sulateta vaan se lisätään pehmeänä/huoneenläpöisenä taikinaan. Voit kyllä laittaa enemmän voita, jos haluat. Ei mene taikina siitä pilalle 🙂

      Vastaa
  10. Sari sanoo

    1.5.2020 20:17

    Kiitos ohjeesta. Nyt on pallot nousemassa. Jännää. Pian pääsen paistamaan.
    Hyvää Valpuria!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.5.2020 07:46

      Toivottavasti munkeista tuli herkullisia! 🙂

      Vastaa
  11. Helga sanoo

    2.5.2020 13:54

    Olen just tekemässä tällä taikinaohjeella mutta pullataikina ei oo kohonnut ~45min aikana ollenkaan 🙁 Mikäköhän meni pieleen ja onko munkit nyt tuhoon tuomittuja?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.5.2020 18:38

      Kuulostaa siltä, että hiivan kanssa on ollut ongelmia. Laitoitko liian kuumaan tai kylmään nesteeseen hiivan? Kun hiiva toimii, niin kyllä taikina kohoaa 🙂

      Vastaa
  12. Johanna sanoo

    25.4.2021 17:57

    Meillä tehtiin tänään tällä ohjeella munkkeja ja tuli ihan täydellisiä 😊 Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.4.2021 18:38

      Ole hyvä 🙂

      Vastaa
  13. Keksi sanoo

    26.4.2021 23:04

    Oletko ikinä koittanut kohottaa näitä yön yli? Lempipullaohjeeni taikina kohotetaan näin, ja mietin onnistuisiko tämäkin niin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.4.2021 05:38

      En ole itse kohottanut puillataikinaa yön yli. Jos tarkoitat kylmäkohotusta, voit tietenkin kokeilla miten onnistuu 🙂

      Vastaa
      • Keksi sanoo

        1.5.2021 19:33

        Juurikin kylmäkohotus yön yli. Kokeilin, koska olen pullataikinankin tykästynyt tekemään näin. Omaan suuhun tuli vielä parempaa versus aiempi satsi, jonka tein tavalliseen tapaan!

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          2.5.2021 05:53

          Hienoa!

          Vastaa
  14. Neiti Simarusina sanoo

    30.4.2021 10:51

    Hei,
    Onnistuisikohan tällä reseptillä paistaa munkit donitsipellillä uunissa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.4.2021 14:11

      En ole kokeillut. Minusta perinteiset munkit paistetaan öljyssä ja uunidonitsit uunissa 🙂 Munkkitaikinahan on pullataikinaa eli saat pullia paistamalle munkit öljyn sijaan uunissa. Kuorrutettuna nekin varmaan ovat herkullisia.

      Vastaa
  15. T sanoo

    4.8.2022 09:24

    Muuten onnistui hyvin, mutta lopputulos oli aika mauton. Seuraavan kerran lisään taikinaan reippaasti enemmän sokeria, suolaa ja voita.

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios