| |

Parhaat Mustikkamuffinssit

Parhaat Mustikkamuffinssit

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Mustikka-aika kukoistaa vai onko se jo kohta ohi? Tämä vuonna mustikat tulivat ennätys aikaisin ja pääsin itse keräämään mustikoita mökkimaisemissa jo heinäkuun alussa.  Ensimmäisistä mustikoista tehtiin totta kai piirakka, mutta heti toisena tulevat nämä maailman parhaat mustikkamuffinssit! Päätin päivittää tämän reseptin kuvat ja jakaa ohjeen uudestaan freesinä. Tämä ohje pääsi myös leivontakirjaani, koska se on yksi minun ja ehkä myös sinun luotto-ohjeistasi!

Ja nämä ovat parhaat mustikkamuffinssit valehtelematta, lupaan sen. Tällä ohjeella sinunkin muffinsseista tulee kuohkeita, meheviä ja isoja. Ainoa vaatimus onnistumisen takaamiseksi on se, että paistat muffinssit muffinipellillä*. Muffinipelti tulisi löytyä mielestäni joka keittiöstä, nimittäin ilman sitä muffinsseista tulee poikkeuksetta lättäniä. Paistaisitko kakun ilman kakkuvuokaa?

Ohje on erittäin helppo: ei vatkaamista tai muuta ylimääräistä hommaa. Yhdistä, sekoita, annostele ja laita uuniin. Nam lupaan, että leivot ohjeellani täydellisiä mustikkamuffinsseja! Voit myös tuunata reseptiä vaihtamalla mustikat mansikoihin, puolukoihin, suklaahippuihin tai muihin marjoihin!

21.10.2014 – postauksen vanha teksti tuo muistoja mieleen, joten jätän sen tähän roikkumaan.

Tein mustikkamuffinsseja viimeksi, kun järjestin pikkuveljilleni brunssin kiitoksena heidän avustaan kaikissa tietoteknisissä ongelmissani. Molemmat veljeni ovat tulevia insinöörejä ja auttavat enemmän kuin mielellään näissä ongelmissa, mutta sainhan hyvän syyn herkutella oikein kunnolla heti aamusta.

Sunnuntaibrunssilla tarjosin heille melko perinteisiä aamiaisherkkuja: hedelmiä, mysliä, luonnonjogurttia, paahtoleipää, croissantteja, kananmunia, appelsiinimehua ja kahvia. Lisäksi leivoin näitä ihanan pehmeitä ja muhkeita mustikkamuffineja. Tämä on ollut jo kauan luottoreseptini ja se palasi mieleeni, kun tuttuni kyseli reseptiä minulta.


Parhaat Mustikkamuffinssit

Ohje: (12 kpl)

  • 3,5 dl vehnäjahoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivinjauhoa
  • ripaus ruususuolaa (voit korvata tavallisella suolalla tai jättää pois)
  • 100 g voita
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 munaa
  • 2 dl mustikoita (pakaste tai tuoreita)
  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  3. Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
  4. Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos.
  5. Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
  6. Kääntele lopuksi mustikat taikinaan nuolimella.
  7. Asettele paperiset muffinivuoat muffinipellille* ja jaa taikina vuokiin.
  8. Muista jättää kohoamisvaraa.
  9. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen (mielellään kaurajauhoja) ja lisää myös 1 tl psylliumia, jos sitä ei ole seoksessa valmiiksi.

VINKKI! Voit leipoa muffinssit myös silikonisiin vuokiin. Katso valikoima täältä*.

Parhaat Mustikkamuffinssit
Parhaat Mustikkamuffinssit
Parhaat Mustikkamuffinssit

Mukavaa viikonloppua!

Nautitaan helteestä nyt kun sitä vielä riittää viikonlopun ajan!

♥ Anni


Katso muut helpot Muffinssiohjeet!

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

Myös näillä sopii

Herkutella

92 Kommenttia

  1. Oi, miten kauniita mustikkamuffineita, lemppareitani 🙂

    1. Kiitos Peggy 🙂 Hyvä palata aina välillä perusasioiden äärelle. Nämä olivat niin hyviä suoraan uunista ja vielä vähän lämpöisinä!

  2. Ihanan mehevän näköisiä, pakko kokeilla!:)

  3. Mustikkamuffinssit ovat minun ja lasteni suosikkeja, joten kiva löytää taas uudenlainen resepti blogistasi. Luin jutun sinusta vinkistäsi ja olipa kiva. Huomasin että sinäkin olet matkalla Thaimaaseen, oispa hauska jos oltais samalla matkalla

    1. Kokeile Irma tätä lapsille ja kerro minulle tykkäsivätkö 🙂 Me ollaan matkaamassa lämpöiseen vasta maaliskuun lopulla pääsiäisen aikaan. Olis tosiaan hauska löytää toisemme sieltä samaan aikaan!

  4. Kokeilen huomenissa , nyt ei osunut meidän matkat yhteen me ollaan Thaimaassa vuoden alusta kaksi viikkoa ja pääsiäisen tienoon Lapissa laskettelemassa.

    1. No sekin sattui, me ollaan yleensä pääsiäinen Lapissa Ylläksellä, mutta tänä vuonna jää väliin juuri tämän matkan takia. Sielläkin oltais voitu osua yhteen 🙂

  5. Anonyymi sanoo:

    Voe voe, just meni uuniin. Mut nyt sit vasta huomasin et piti olla 0,5 RUOKALUSIKALLISTA �� taitaa siis jäädä littaniks ku laitoin vaan puoli tl. Tuleeko todella puoli rkl?

    1. Hei ja kiitos kommentista. Miten muffinssit lopulta onnistuivat? Tähän reseptiin olen tosiaan laittanut tuon 0,5 rkl leivinjauhoa, niin että lopputuloksena on pulleita ja kuohkeita muffineja. Voi olla että vähempikin riittää. Toivon että muffinssisi onnistuivat vähemmälläkin 🙂

      1. Rkl sanoo:

        Voi hitsi, mulla sama fiba! Piti oikein tulla vielä pari päivää leipomisen jälkeen tarkistamaan sadannen kerran että laitoinko kaikki oikein. No siis tiiviitä tuli…

        1. Meillä kaikilla on vähän erilainen mittakäsi, jos taikina näyttää liian paksulta jo sekoitus vaiheessa voi sekaan lisätä vähän nestettä esim maitoa. Liian pitkä paisto tekee muffinsseista kuivia.

        2. Elina sanoo:

          Täällä myös sama moka 🤦🏻

  6. Kiitos reseptin jakamisesta! Sähkövatkaimettomana satunnaisleipurina arvostan kovasti ohjeen vaivattomuutta. Muffinsseista tuli aivan erinomaisen hyviä, tänään tehdään uusi satsi.

    1. Hei Diutu! Kiitos ihanasta kommentistasi, mikä päivän piristys! 🙂 Teen aina kaikki muffinssini tällä luotto-ohjeella, juuri sen vaivattomuuden takia. Lapsetkin voivat helposti osallistua leivontaan! Makoisia muffinihetkiä teille 🙂

  7. Anonyymi sanoo:

    mikä on ruususuola? voiko jättää pois?

    1. Hei, ruususuola on mineraalisuola, jota tykkäsin käyttää jossain vaiheessa enemmän resepteissäni. Voit korvata sen tavallisella suolalla tai jättää kokonaan pois. Huomaa, että sitä tulisi muutenkin ihan vaan pieni ripaus. 🙂

  8. Anonyymi sanoo:

    Nam etsin mustikkamuffinsi ohjetta ja törmäsin tähän! Pystyyköhän mAustamattoman jukurtin sijaan käyttää turkkilaista jukurttia? Sitä löytyisi valmiiks jo kaapista! Pakko kokeilla huomenna tätä herkullista ohjetta! Kiitos vastauksesta! 🙂

    1. Näitä ei turhaan kutsuta parhaiksi 🙂 Nämä ovat niin hyviä ja helppoja! Voit käyttää turkkilaista jogurttia huoletta! Jos esim. joskus jogurtti uupuu jääkaapista, niin myös maito tai piimä käy vaihtoehtona! Ihania muffinihetkiä!

  9. Nämä oli täydellisiä!! Eilen googletin mustikkamuffarireseptiä ja päädyin tänne. Kiitos. Jään seurailemaan ihania kuvia ja kivoja leipomuksia!

  10. Ai että, ihana kommentti ja päivänpiristys 🙂 Reseptin otsikko ei hämää. Nämä ovat kertakaikkiaan niitä parhaita mustikkamuffineja!

  11. Etsin mustikkamuffinireseptejä ja päädyin tekemään näitä, vaniljajugurtilla. Kermavaahtoa tarjoiluun ja herkku oli valmis. Kiitos, täytypä tutkia muutenkin blogisi tarjonta.

    1. Moi Hanne, oi kuulostaa ihanalta! Vaniljajogurtti sopiikin näihin varmasti! Tervetuloa uudelleen 🙂

  12. Anonyymi sanoo:

    Laitetaanko pakastemustikat jäisinä taikinaan? 🙂

    1. Kyllä jäisinä sekaan niin ei edes väri sekoitu vaan marjat purskahtelevat ihanasti tuoreesta muffinssista suuhun 🙂

  13. Anonyymi sanoo:

    Mulla on sellainen jättikokoinen kuppikakku-kakkuvuoka, toimiskohan tämä resepti jättikoossakin? 🙂

    1. Moikka, kyllä uskon, että toimii. Tarvitsee vaan pidemmän paistoajan. En uskalla mitään tiettyä sanoa, koska en ole itse kokeillut. Vertaa johonkin tavalliseen isoon kuivakakkuun ja testaa sellaisen paistoajoilla ja lämmöllä. Kokeile kypsyyttää puutikulla 🙂

  14. Sanna sanoo:

    Heippa, säilyyköhän muffinssien mehevyys, jos ne pakastaa ja sulattaa tarjoiltaviksi?

    1. Sanna sanoo:

      Ja lisäkysymyksenä vielä; miten taikina toimisi gluteenittomina? Voisiko jauhot vaihtaa samoilla määrillä gluteenittomiin?

    2. Hei Sanna, säilyy kyllä, jos pakastat muffinssit tuoreina (jäähtyneinä). Sulatus huoneenlämmössä. En ole kokeillut gluteenittomia. Useimmissa resepteissä onnistuu ihan vaan vaihto gluteenittomiin jauhoihin, mutta koostumuksesta ne osaa sanoa, koska en ole kokeillut valitettavasti.

      1. Sanna sanoo:

        Kiitos vastauksistasi. Täytyy siis testailla. 🙂

  15. Anonyymi sanoo:

    Voiko näitä tehdä liman jugurttia?

    1. Hei, voit vaihtaa jogurtin maitoon, piimään, kermaviiliin tai mihin tahansa muuhun maitotuotteeseen 🙂

  16. Heidi sanoo:

    Heips! Resepti oli hyvä ja nopea tehdä ?. Minusta olisi vaan selkeämpi lukea reseptiä kun leivinjauheen muuttaisi kans tl. Ymmärtääkseni rkl 15 ml ja tl 5 ml joten se 0,5 rkl on 1,5 tl. Meinasin meinaan itse kompastua tohon rkl juttuun. ☺️

    1. Hei Heidi 🙂 Kiitos viestistäsi ja vinkistä! Tämä resepti on yksi blogin suosituimista ja leivinjauheen määrä alusta asti ollut reseptissä näin. Etteivät muut lukijat mene sekaisin en muuta reseptiä tässä vaiheessa 🙂 1.5 tl kuitenkin tosiaan korvaa tuon 0.5 rkl. Ihanaa viikonloppua!

  17. Leila sanoo:

    Mä sain 25 muffinsia ? pitää vissiin puolittaa paistoaika.

  18. Pinja sanoo:

    Just laitoin uuniin muffinsit, päiväkahville herkkua. ? Korvasin maustamattoman jogurtin Valion päärynä-kinuski-jogurtilla, jo pelkkä taikina tuoksui herkulliselle! ?

  19. SoilaMarja sanoo:

    Näitä minäkin kokeilin enkä pettynyt. Ehdottomasti muhevin, pehmein, maukkain ja kostein mustikkamuffiniohje, jonka ikinä olen leiponut. Tein pakastemustikoista. – Kiitoksia,paljon kiitoksia ohjeesta?

    1. Hei 🙂 Kiitos kun jätit kommenttia. Kiva, että tykkäsit ohjeesta. Teen itsekin tällä usein pakastemustikoista muffinssit ympäri vuoden. Mukavaa kevättä!

  20. :) sanoo:

    Mulla epäonnistu ihan täysin, lässähti kun otin uunista, vaikka tein ohjeen mukaan. Mutta raka taikina oli oikein makoisaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *