• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Behind the Scenes: Kirjan teema ja kurkistus kulisseihin

Ravintolat & Kirjat· Yhteistyöt

13 marras

Behind the Scenes: Kirjan teema ja kurkistus kulisseihin

Hei arvatkaa mitä? Palautin eilen kirjan käsikirjoituksen kustantajalle. Olen työstänyt sitä tässä kaiken muun ohella välillä pienessä paniikissa. Positiivisena perfektionistina olin ajatellut palauttavani käsiksen viikkoja ennen lopullista dedlinea. Toisin kävi ja nyt naurattaa. Olen muokannut, miettinyt ja viilannut käsikirjoitusta päiväkausia ja silti tulee mieleen koko ajan asioita mitä haluaisin lisätä tai muuttaa. Onneksi kustannustoimittajallani Ilonalla on aina vastaus kaikkeen ”Mitä kirjoihin tulee, täydellistä sellaista ei maailmassa vain ole, vaan aina voisi muokata ja korjata lisää.”

Tämä olo on mahtava, vaikka kyllä tässä vielä tekemistä riittää kirjan suhteen. Tärkein on kuitenkin laitettu eteenpäin eli sisältö. Huh mikä urakka kirjan teko on ollut, vaikka tiesin sen tottakai etukäteen, kyllä se yllätti. En ihan heti lähtisi uudestaan tähän hommaan (heh).

Äänestitte Instagramin puolella, että olisi ehdottomasti kiva kurkata kulisseihin kirjan osalta. Mahtavaa, että elätte jo mukana kirjahuumassa! Tässä samalla voin paljastaa kirjan teeman, jonka ehkä joku teistä jo tietääkin. Kirja on nimittäin esillä jo ainakin täällä ja täällä.

Olen muuten ihan super-onnellinen, että ikuistimme kirjan teon aikana hetkiä kuvauspäiviltä kuvaaja-avustajani Sofian kanssa! Yllä oleva kuva on kirjan kansikuvauksista. Tunsin itseni ihan prinsessaksi Your Day Design Studiolla, jossa minut laitettiin kuvauskuntoon ♥


Behind the Scenes: Kirjan teema ja kurkistus kulisseihin

Virallisesti kirjasta kerrotaan näin:

”Parhaat leivonnaiset vuoden makeisiin ja suloisen suolaisiin hetkiin. Annin Uunissa tarjoilee ikisuosikit ja inspiraatiota uuteen vuodenaikojen innoittamana. Anni vie herkulliselle matkalle läpi vuoden ja näyttää, miten nautit jokaisesta vuodenajasta: järjestä vappupiknik, ota kesän marjoista tehty kakku mukaan mökkilaiturille, hyödynnä syksyn sato ja leivo kaikkien aikojen joulu. Anni ohjeistaa myös tekemään täydellisen kakkupohjan sekä täytteitä, kreemejä ja koristeita, joilla toteutat lukuisia erilaisia täytekakkuja. Selkeät ja helpot reseptit on suunniteltu kaiken tasoisille kotileipureille. Myös gluteenitonta tai vegaanista ruokavaliota noudattavat on otettu huomioon.”

Siinä se siis on, kirjani teema! En olisi halunnut valita mitään muuta ensimmäisen kirjani teemaksi kuin vuodenajat ja vuoden herkullisimpien juhlien leivonnaiset. Sain elää keväästä asti vuodenaikoja täysillä, osittain myös kirjan avulla.

Behind the Scenes: Kirjan teema ja kurkistus kulisseihin

Lähetitte kysymyksiä minulle Instagramin puolella. Vastaan tässä muutamaan niistä:

Kirjan teema?

Vuodenajat eli kirjasta löytää kevään, kesän, syksyn ja talven leivonnaisia, jotka liitän tunnettuihin juhliin kuten vappu, äitienpäivä, juhannus, halloween ja joulu.

Onko kirjassa myös suolaisia ohjeita?

Kyllä kirjasta löytyy myös suolaisia reseptejä juhliin ja arkeen.

Onko kirjassa gluteenittomia tai vegaanisia ohjeita?

Kyllä! Suurin osa resepteistä on muunneltavissa gluteenittomiksi ja/tai vegaanisiksi.

Miten valitsin tietyt ohjeet kirjaan?

Tämäpä hyvä kysymys, se oli todella vaikeaa ja yksi syy myös siihen etten ole osannut leipoa kirjan teon aikana blogin puolelle totutun paljon herkkuja. Oli vaikea erottaa mikä resepti tulisi kirjaan ja mikä blogiin. Kirjan sisältö kuitenkin hahmoteltiin jo etukäteen, joten seurasin suunnitelmaa, joka muokkaantui kuitenkin tehdessä ja vuodenajoista inspiroituessa.

Koska kirja ilmestyy?

Kirja ilmestyy maaliskuussa 2019. Tarkkaa päivää en vielä osaa sanoa, mutta se on noin puolessa välissä maaliskuuta eli ihan syntymäpäivieni aikoihin!

Koska kirjan voi tilata? 

Kirjan voi ennakkotilata ennen maaliskuuta. Ilmoitan heti täällä ja Instagramissa, kun tilauksen voi tehdä.

Tuleeko kirja myyntiin verkkokauppaani?

Kyllä tulee. Kaikkiin verkkokaupastani tilattuihin kirjoihin tulee omistuskirjoitus.

Behind the Scenes: Kirjan teema ja kurkistus kulisseihin

Kuva on ensimmäisistä yhteisistä kuvauksistamme Sofian kanssa. Arvaatko juhlan?

Behind the Scenes: Kirjan teema ja kurkistus kulisseihin

Kuvasimme paljon myös sisällä kotonani.

Behind the Scenes: Kirjan teema ja kurkistus kulisseihin

Kirjan herkkuja raahasin äitini työpaikalle, niitä hakivat naapurini ja osan söimme itse.

Behind the Scenes: Kirjan teema ja kurkistus kulisseihin

Kukkia! Niitäkin löytyy kirjasta paljon.

Behind the Scenes: Kirjan teema ja kurkistus kulisseihin

Yllä oleva kuva on kirjan kansikuvauksista. Ystäväni Emma (Ken_Syr ) ompeli ihanan vaaleanpunaisen tyllimekon minulle toiveideni mukaan! Kirjan kansikuvauksista voin kertoa sen verran, että olin miettinyt kaikki etukäteen tarkasti: vaatteet, kakut ja jopa niiden sävyt sopimaan yhteen. Ja silti kanneksi valikoitui kuva, joka oli otettu kirjan kulisseissa muuten vaan – eikä minulla ole edes tätä mekkoa päällä!

Tämä on ehkä hyvä esimerkki siitä millaista kirjan tekeminen on. Kaikkea ei voi suunnitella etukäteen, mutta hyvä suunnitelma pitää aina olla. Kuvauksiin vaikuttavat sää, sesongit ja fiilis. Kirjan aikataulua tulee noudattaa, reseptejä pitää pystyä rajaamaan ja suunnittelemaan järkevästi. Kuvauspäivät tulee suunnitella tarkkaan etukäteen, vaikka silti joku asia saattaa muuttua vielä tehdessä.

Behind the Scenes: Kirjan teema ja kurkistus kulisseihin

Kirjaan tulee myös upea ja raikas jouluosuus! Kuvasimme joulua muutama viikko sitten ja se oli kirjan viimeinen kuvauspäivä ♥

Nyt on aika keskittyä kuitenkin tulevaan jouluun ja se näkyy pian myös täällä blogin puolella!

Ihanaa viikkoa!


Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

12 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Isänpäivän Unelmakakut
Seuraava artikkeli: Söpöt Minikokoiset Maustekakut »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari Spåra sanoo

    13.11.2018 11:15

    Kiitos, kiva päästä kurkistamaan kulisseihin.
    Kannen kuva on upea, mutta eipä se voisi muuta ollakaan, kun sinä olet siinä!
    Odotan kyllä niin maaliskuuta, että pääsen tutustumaan kirjaan.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.11.2018 11:21

      Kiitos Sari 🙂 Tulee todella todella hyvä mieli kun saa etukäteen jo tällaista palautetta <3 Jännittää niin kovasti ja usein tuntuu myös hiukan epävarmalta. Se kai kuuluu projektiin? Varsinkin kun kirja on ensimmäinen?

      Vastaa
  2. Sari/Saaranlautasella sanoo

    13.11.2018 14:45

    Heissan sinä ihanainen <3….. miten ihmeessä mä maltan odottaa maaliskuuhun asti. Onneksi päästit meidät kurkistamaan kulisseihin, vaikka sehän tietysti lisäsi myös nälkää kirjaa kohtaan.
    Iiik miten ihana kansikuva kirjaan tulee, ihanan leikkisä ja samalla suloinen <3, ihan kuin sinä <3.
    Varmaan oot vielä sekaisin kaikesta tuosta työn määrästä ja olosi on malttamaton, mutta hei, onneksi on joulu välissä, vai mitä.
    Iloa päiviisi Anni 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.11.2018 14:50

      Heissan sulle <3 Aina niin kauniita ja ylistäviä kommentteja. Minuakin jo jännittää ja en malta odottaa taiton olevan valmis <3

      On onni, että joulu tulee ja pääsee hetkeksi lepäämään 🙂 Iloa päiviin, toivotaan että pian saadaan vähän valoa!

      Vastaa
  3. Kakkutaikuri sanoo

    13.11.2018 23:46

    Arvostelukappaleen saa laittaa tuleen heti kun saapuu painosta! 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.11.2018 06:55

      🙂

      Vastaa
  4. Celebration Treats 4U sanoo

    13.11.2018 23:51

    Ihania Behind the Scenes tunnelmia ja kuvia. Ja tuo kansikuva on tosi ihana myös. Kirjan teema sopii erinomaisesti ensimmäiseksi kirjaksi. Nyt täytyy vain malttaa odottaa maaliskuuta 😊 Ja kuten viimeksi tavatessamme sovittiin, laita minulle heti sitten 1 kirja sivuun, että saan varmasti heti ensimmäisten joukossa sen 😁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.11.2018 06:54

      Kiitos Raili! Kuule mietin ihan samaa, että tästä kirjasta ja tästä teemasta oli tosi hyvä aloittaa 🙂 Muistan juttumme ja laitan yhden kirjan ainakin sivuun <3

      Vastaa
  5. Kaura sanoo

    14.11.2018 00:06

    Tsemppiä projektiin kirjan parissa. <3 Hieno juttu tämä. Odotan innolla, että pääsen sitten lukemaan valmista teosta :).

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.11.2018 06:52

      Kiitos paljon Kaura 🙂 <3 On niin mahtava kuulla, että kirjan ilmestymistä odotetaan!

      Vastaa
  6. Peggy sanoo

    15.11.2018 12:25

    Aivan mahtavat kuvat ja niiden tunnelma. Odotan kirjaasi niin paljon, enkä ole taatusti ainoa <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.11.2018 13:17

      Miten ihanasti sanottu Peggy <3 Kiitos kovasti. Ps. Täällä on eräs toinen joka odottaa yhtä toista kirjaa erittäin paljon 😉

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman ka Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman kakkunsa 🎂 

😭 itkettää, että vaunukoppa pitää vaihtaa ratasosaan
😄 naurattaa miten kova tahto hänelle on kehittynyt 
😵 ihmetyttää, että hän on minuakin aamuvirkumpi
😔 surettaa luopua ensisängystä
😍 rakastan sitä kun hän kikattaa jutuilleni
🥰 tunnen suurta kiintymystä kun heijaan häntä uneen
❤️ kun halaamme, en toivoisi olevani missään muualla mielummin
🙃 ihmettelen tuota uteliaisuutta, ihan joka päivä
😱 kauhistuttaa, miten nopeasti aika kuluu
🤩 tunnen ylpeyttä kaikesta mitä hän oppii

Meidän ihana pieni poika 💙 

Upeat 6 kk kuvat ikuisti @visuelli.erja 💕🌸
Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja muistuttaa samalla lähenevästä Runebergin päivästä 👏🏻

Ohje tähän herkulliseen crostataan löytyy @unelmientalojakoti vuoden ensimmäisestä numerosta! Olen usein haaveillut omasta leivontapalstasta ja nyt minulla on sellainen. Uusi makumuistoja herättelevä resepti ilmestyy joka kuukausi 💕 #anninuunissa 📷 @johannamyllymakiphotographer
Ihanaa uutta viikkoa! 💕 Caramel-puolukkapuuro Ihanaa uutta viikkoa! 💕 

Caramel-puolukkapuuron (G) ohje on nyt julkaistu! Löydät suoran linkin ohjeeseen biosta👆🏻 Sain muuten viime viikolla useamman kyselyn, että mistä tuo mainitsemani linkki löytyy? IG-profiilin esittelystä alimmalta riviltä löytyy linkki, josta aukeaa suorat ohjaukset resepteihin ja blogiin ☺️ Löytyykö nyt? Voit aina myös mennä suoraan anninuunissa.fi ja etsiä ohjeen etusivun kautta 👏🏻 #anninuunissa
Kukkaterapiaa 🌼 Täydellinen viikkokimppu @hom Kukkaterapiaa 🌼

Täydellinen viikkokimppu @homeingardenkauniainen muistuttaa valosta, päivien pitenemisestä, keväästä ja väreistä 🌷🌿 Niin ihana!
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios