• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Herkulliset Kinuskiset Nekut

Joulu· Karkit

25 marras

Herkulliset Kinuskiset Nekut ovat täydellinen herkkulahjaidea!

Tein ensi kertaa elämässäni näitä herkullisia kinuskinekkuja. Tämä on ihme, koska nekut ovat olleet suosikkejani lapsuudesta asti. Olenkin kokeillut lähiaikoina paljon reseptejä ensimmäistä kertaa ja yllättynyt. Tässäkin syynä on luultavasti se, että oletin nekkujen valmistamisen olevan hyvin haastavaa.

Vaikein osuus nekkujen valmistuksessa itseasiassa oli leivinpaperitötteröiden tekeminen ja niiden saaminen pystyasentoon. ratkaisin ongelman näin: irtopohjavuoka täyteen sokeria ja tötteröt pystyyn siihen! Tämä ratkaisu toimi lopulta loistavasti. Nekut voi tehdä yhtä hyvin myös konvehtivuokiin, jolloin resepti on vielä helpompi!

Kinuskin keittäminen vaatii malttia, jos et keitä sitä tarpeeksi kauan, tulee nekuista pehmeitä, tosin yhtä maukkaita. Pakkaa nämä ihanat karamellit pukinkonttiin ja yllätä ystäväsi, rakkaasi tai joku muu läheisesi!


Herkulliset Kinuskiset Nekut

Ohje: (noin 20 kappaletta)

  • 2 dl kermaa
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl mantelihippua tai rouhetta
  1. Aloita leikkaamalla leivinpaperista neliöitä. Itse leikkasin 10 x 10 kokoisia noin 20 kappaletta.
  2. Täytä esimerkiksi irtopohjavuoka sokerilla.
  3. Kierrä leivinpaperineliöt tötteröiksi ja paida niiden kärjet sokeriin, niin että ne pitävät muotonsa.
  4. Mittaa kerma, siirapit ja sokeri teflonkattilaan.
  5. Keitä seosta välillä sekoitellen keskilämmöllä.
  6. Keittämiseen menee noin 45 minuuttia. Seos paksuuntuu pikkuhiljaa.
  7. Voit myös mitata seoksen esimerkiksi paistomittarilla. Kun seos on 120 asteista se on valmista.
    Vinkki! Voit myös testata onko seos valmista tiputtamalla tipan kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. Jääkö lasin pohjalle nokare vai leviääkö kinuski veteen? Jos sait aikaseksi nokareen on kinuski valmista.
  8. Lopuksi kääntele mantelihippu/rouhe tai vastaava kinuskiin.
  9. Kaada kinuski pieneen kannuun ja jaa tötteröihin tai halutessasi  pieniin konvehtivuokiin.
  10. Paina jäätelötikut tai vastaavat vielä pehmeään kinuskiin ja siirrä vuoka jääkaappiin kovettumaan.
Vinkkejä! Säilytä nekut myös jääkaapissa, jotta ne pysyvät kovina. Nekut ovat parhaimmillaan noin viikon valmistuksesta. 
Vinkki! Mausta nekkuseos aromeilla esimerkiksi piparminttu, minttusuklaa tai kaneli. Löydät yli 20 aromivaihtoehtoa verkkokaupastani. Kurkkaa täältä.

Lisää karkki-ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Piparkakku Kuppikakut – Paras Pikkujouluherkku
Seuraava artikkeli: Jouluinen Bryant Park NYC »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. MMeri sanoo

    25.11.2015 09:02

    Pitääkö nekkuja säilyttää valmistamisen jälkeen koko ajan jääkaapissa? Jos niitä antaa vaikka joululahjaksi niin ne pitää siis laittaa heti jääkappiin lahjan saatuaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.11.2015 10:58

      Hei Meri, kinuskiset nekut tulee säilyttää kylmässä, mutta kuten mainitsen tekstissä niin yhtä hyvältä maistuvat vähän pehmenneenä. Nekut pitävät muotonsa myös huoneenlämmössä, mutta ne eivät siis ole kovia. Jos haluat tehdä kovia nekkuja niin jätä kerma pois ohjeesta lisää siirapin määrää (esim. 5 dl siirappia ja 3 dl sokeria ) 🙂

      Vastaa
  2. Rommirusina sanoo

    25.11.2015 15:06

    Oi näitä pitääkin tehdä jouluksi. Heh, ihan sama homma itsellä, enpä ole koskaan tehnyt itse nekkuja (paitsi ehkä äidin kanssa lapsena), vaikka niistä kovin pidänkin. Aika korjata tilanne. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.11.2015 18:37

      Jes nyt on mitä parhain aika! Nämä ovat niin kivoja lahjoja. Pitäisi tuo Joulukuu olla kokonaan vapaa töistä, että kerkeisi valmistella joulua kunnolla 😉

      Vastaa
  3. Pienet Herkkusuut - Maiju sanoo

    25.11.2015 16:15

    Voi, kuolasin näitä jo instassa… Pitäisiköhän minunkin…. 😉

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.11.2015 18:35

      Voi pitäisi! 🙂 Ehdottomasti <3

      Vastaa
  4. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    25.11.2015 19:26

    Nää on niin ollu munkin suosikkeja jo lapsuudesta asti, ihan parhaita! ♥

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.11.2015 04:21

      Niin on! Mun pitää tehdä vielä toinen satsi ennen joulua, sillä nämä on jo sylty 🙂

      Vastaa
  5. Anonyymi sanoo

    26.11.2016 16:51

    Kuinka kauan nämä nekut säilyvät hyvinä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.11.2016 07:15

      Moikka 🙂 Tuolla ihan ohjeen lopussa lukee näin:

      Vinkkejä! Säilytä nekut myös jääkaapissa, jotta ne pysyvät kovina. Nekut ovat parhaimmillaan noin viikon valmistuksesta.

      Eivät ne syömäkelvottomaksi viikossa mene, mutta ovat parhaimmillaan viikon valmistuksesta sanotaan näin.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios