| |

Mehevä Tumma Kakkupohja

Mehevä Tumma Kakkupohja

Leivoin mehevän tumman kakkupohjan muutamia viikkoja sitten keväistä kakkuprojektia varten. Tästä vaaleaa vaniljaista kakkupohjaa jäljittelevästä tummasta versiosta tuli niin ihana, että tekin innostuitte. Tuo vaalea versio onkin yksi blogin suosituin kakkupohja. Blogin arkistoista löytyy jo useita kakkupohjien ohjeita. Tällainen tummaa sokerikakkupohjaa kiinteämpi mehevä pohja sieltä kuitenkin puuttui. Rakastan näitä 15 cm korkeita kakkupohjia, joilla saa näyttäviä juhlakakkuja. Tulette näkemään niitä useamman tänä keväänä täällä blogin puolella.

Muistathan

  • Pidentää paistoaikaa, tarpeen vaatiessa. Paistoajat vaihtelevat uuneittain (tehon vuoksi).
  • Kokeile kakkupohjan kypsyys puutikulla, kun tikkuun ei tartu enää märkää taikinaa on kakku valmis
  • Voit paistaa pohjan myös isommassa vuoassa, mutta silloin kakusta tulee matalampi
  • Anna kakkupohjan levätä hetki vuoassa, jossa se kypsyy vielä hetken.
  • Kippaa kakkupohja sitten ritilälle, jossa se jäähtyy tasaisesti.
  • Peittele kakku, kun se on jäähtynyt ettei se kuivu
  • Leikkaa kakkupohja kerroksiin terävällä veitsellä
  • Voit pakastaa kakkupohjan hyvin peiteltynä ja käyttää myöhemmin. Itse paistan kakkupohjan melkein aina etukäteen pakastimeen
Mehevä Tumma Kakkupohja

Mehevä tumma kakkupohja

Ohje

  • 100 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl kaakaojauhetta (tumma makeuttamaton)
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 dl kermaa/maitoa
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele halkaisijaltaan 15 cm korkea (alumiini)kakkuvuoka.
  2. Sulata voi mikrossa tai vesihauteessa, jäähdytä.
  3. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi. Lisää sula voi vatkauksen lopussa ohuena nauhana sekaan.
  4. Sekoita kaikki loput kuivat aineet keskenään.
  5. Lisää kuivia aineita ja kermaa vuorotellen muna-sokerivaahtoon kevyesti vatkaten.
  6. Kun kaikki aineet on lisätty ja taikina on tasaista – kaada taikina kakkuvuokaan.
  7. Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 55-60 minuuttia.
  8. Anna kakun jäähtyä noin 15 min vuoassa ja kippaa kakku sitten jäähdytysritilälle jäähtymään ennen leikkausta ja täyttöä.

Vinkki! Tuplaa taikina, jos teet isomman kakun!  Tarkista kypsyys puutikulla: kun tikkuun ei jää yhtään taikinaa, on kakku valmis. Uuneissa on eroja, joten paistoaika voi vaihdella alle tunnista yli tuntiin. Tuplataikinaa tulee paistaa vielä kauemmin. Voit peittää kakun pinnan leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa, jos kakku ottaa liikaa väriä uunissa. Voit pakastaa kakkupohjan samalla tavalla kuin tavallisenkin sokerikakkupohjan. 

Mehevä Tumma Kakkupohja

Aurinkoa päivään!

/Anni


Lisää kakkuohjeita löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *