| | | |

Maidoton Juusto-Kasvispiirakka

Maidoton Juusto-Kasvispiirakka

Juustopiirakkaa ilman juustoa? Kyllä vain. Tänään Annin Uunissa leivontajaksossa (AlfaTV klo 18.00) leivotaan suolainen maidoton juusto-kasvispiirakka, joka on muuten älyttömän herkullista!

Kauniin korkeareunaisen piirakan kruunaa nopea päälle sekoitettava salaatti ja kauniit syötävät kukat. Leivon usein suolaiset piirakat irtopohjallisiin kakkuvuokiin, jolloin reunoihin saa kivasti korkeutta ja täyte pysyy ihanan mehevänä, kun sitä on enemmän. Oletko kokeillut?

Olen jo sanonut tämän moneen kertaan, mutta sanon yhä uudelleen. Minusta suolaiset piirakat ovat monipuolisia, koska ne sopivat juhlahetkiin, mutta myös arkeen. Yksi ehdottomia lounas-suosikkejani on lämmin piirakkapala ja salaatti. Tukholman kahviloissa pyöriessäni tämä on usein valintani.

Maidoton Juusto-Kasvispiirakka

Maidoton Juusto-Kasvispiirakka

Pohja

  • 100 g maidotonta margariinia jääkaappikylmänä
  • 2,5 dl sämpyläjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 jääkaappikylmä kananmuna
  1. Kuutio margariini pieniksi paloiksi ja mittaa kulhoon jauhojen sekä suolan kanssa.
  2. Sekoita keskenään murumaiseksi monitoimikoneessa tai nyppimällä.
  3. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti taikinaksi. Lisää hiukan jauhoja, jos taikina tuntuu liian märältä.
  4. Kääri taikina kelmuun ja pane jääkaappiin 30 minuutiksi.
  5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  6. Painele taikina halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  7. Pistele pohja haarukalla ja laita uunin alatasolle.
  8. Esipaista piirakkaa noin 10 minuuttia ja valmista sillä aikaa täyte.
  9. Laske paistolämpötila 200 asteeseen.

Täyte

  • 1 punainen paprika
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni punasipuli
  • 200 g broccolinia
  • 4 dl Kaslink Aito kauraruoka juustonmakuinen
  • 4 kananmunaa
  • maun mukaan mustapippuria
  • maun mukaan suolaa
  • yrttejä
  1. Hienonna paprika ja sipulit. Kuullota öljyssä pannulla ja mausta halutessasi.
  2. Leikkaa broccolinit sormenpään kokoisiksi paloiksi (myös varsi).
  3. Vispaa 4 kananmunaa ja juustonmakuinen kauraruoka kulhossa. Mausta suolalla, pippurilla.
  4. Levitä sipuli-paprikaseos esipaistetulle pohjalle. Lisää myös broccolinit.
  5. Kaada munakauraseos päälle ja paista piirakkaa uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes piirakka ei tutise enää keskeltä ja on kauniin värinen.
  6. Anna piirakan tekeytyä ja jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Vinkki! Lisää halutessasi täytteeseen rapeaksi paistettuja pekonimuruja!

Lisäksi

  • noin 100 g salaattisekoitusta
  • noin 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  1. Pese salaatti ja laita se kulhoon. Pirskota päälle 1 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl valkoviinietikkaa. Rouhi päälle hieman mustapippuria sekä suolaa.
  2. Tarjoile lämmin kasvispiirakka salaatin kanssa.
Maidoton Juusto-Kasvispiirakka
Maidoton Juusto-Kasvispiirakka

Tämä maidoton juusto-kasvispiirakka leivotaan AlfaTV:llä tänään klo 18.00. Jos et ole TV:n ääressä, niin voit katsoa jakson uusintana perjantaina klo 7.00 tai 20.00. Lisään jakson myös YouTube-tililleni.

Aurinkoa päivääsi!

/Anni


Kaikki ohjelman reseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Anna sanoo:

    Voikohan tämän tehdä etukäteen pakastimeen vai kannattaako uhrata juhla-aamulta aikaa tälle?

  2. nella sanoo:

    Moikka!

    Ihanan näköinen piirakka 🙂 mitä jauhoseosta suosittelisit tässä gluteenittomaan versioon?

    1. Moikka, tekisin varmaan itse sekoituksen peruna-, riisi- ja kaurajauhoista 🙂 Lisäisin psylliumia mukaan hieman .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *