|

Banaani-Donitsit Vapuksi (maapähkinävoi-suklaa-kanelisokeri kuorrutteilla)

Puffet Donitsit - Donut Ice Cream Sandwich

Ostin oman donitsipeltini viime syksynä ihastuttuani siihen totaalisesti. Tämän jälkeen donitseja on tullut tehtyä useamman kerran. Mielestäni nämä pienet söpöt uunidonitsit on ensinnäkin helppo ja nopea valmistaa ja ne ovat vähärasvaisempia kuin uppopaistetut. Uunissa paistettavista donitseista tuli hitti nopeasti, mutta samaan aikaan alkoi keskustelu siitä, maistuvatko nämä yhtä pehmeiltä ja kuohkeilta kuin esimerkiksi iki-ihanat Arnoldsin donitsit? Sen takia muistutankin vielä tässä, että donitsipellillä uunissa paistetuista ei ikinä saa samanlaisia donitseja kuin hiivataikinalla nostatetuista ja rasvassa keitetyistä.

Uunissa paistetut donitsit ovat eri tavalla hyviä ja hyvin muunnettavissa. Tällä kertaa laitoin taikinaan vanhoja banaaneja ja kuorrutteista löytyy banaanin kanssa oikein hyvin toimivaa maapähkinävoita. Oma suosikkini kuorrutteista on perinteinen kanelisokeri. Minidonitsit ovat myös oikein mahtava tarjoiltava vappubrunssille. Muita uunidonitsi-reseptejäni löydät alla olevista linkeistä:

Tästä, tästä ja tästä


Banaani-Donitsit Vapuksi (maapähkinävoi-suklaa-kanelisokeri kuorrutteilla)

Ohje: (24 kappaletta eli yksi pellillinen)

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 banaani
  • 3 rkl maitoa/piimää/kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 50 g voisulaa
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Soseuta banaani sauvasekottimella. Lisää maito, voisula ja kananmuna, sekoita.
  3. Yhdistä kuivat aineet banaaniseokseen. Sekoita huolella tasaiseksi.
  4. Kaada taikina pursotinpussiin ja leikkaa siihen noin 1 cm aukko.
  5. Voitele donitsipelti voilla.
  6. Pursota taikina pellille puoleen väliin syvennystä.
  7. Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 6-7 minuuttia.
  8. Kuorruta jäähtyneet donitsit.

Tuorejuusto-maapähkinävoikuorrute:

  • 1 dl maustamatonta tuorejusutoa
  • 40 g pähkinävoita
  • 0,5 dl tomusokeria
  • banaanilastuja rouheena pinnalle
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kuohkeaksi ja levitä täytettä donitsin päälle veitseä apuna käyttäen.
  2. Ripottele banaanilastumurua päälle.

Suklaakuorrute:

  • 150 g tummaa suklaata
  • mantelirouhetta
  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  2. Dippaa donitsit suklaaseen ja ripottele päälle mantelirouhetta.
  3. Anna pinnan kovettua.

Kanelisokeri:

  • 25 g sulaa voita
  • 2 tl kanelia
  • 0,5 dl hienoa sokeria
  1. Sulata voi.
  2. Sekoita kaneli ja sokeri pienessä kulhossa.
  3. Sivele donitsit voissa ja pyörittele kanelisokerissa.
Banaani-Donitsit Vapuksi (maapähkinävoi-suklaa-kanelisokeri kuorrutteilla)
Studio Koivunen Oy
Banaani-Donitsit Vapuksi (maapähkinävoi-suklaa-kanelisokeri kuorrutteilla)
Studio Koivunen Oy

Katso myös muut donitsiohjeet klikkaamalla alla olevia linkkejä:

Suklaa Donitsit
Minidonitsit

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Anonyymi sanoo:

    Oi näitä on kyllä pakko testata! Tuliko näistä sellaisia hieman rasvaisia ja rapsakoita? 🙂 Olen nääs testaillut muutamia uunidonitsi ohjeita ja ne on ollut ns. kuivan muffinin makuisia.. 😀 mut jospa tämä oisi hyvä!

    1. Kiitos 🙂 Tuli rapsakoita ja jos haluat rasvasempia, niin sitten vaan lisäät voin määrää. Muista voidella donitsipellin syvennykset myös reilulla kädellä, jotta rapea pinta muodostuu. Näihin donitseihin pehmeyttä tuo myös banaani. Kuivakkuuteen vaikuttaa paistoaika ja jos paistaa liikaa niin donitsit kuivahtavat. Nämä ovat parhaimmillaan tuoreena!

  2. Anna sanoo:

    Voiko kananmuna jättä kokonaan pois ???

    1. Uskon että voi jättää pois 🙂 En ole itse testannut, mutta banaanisose yleensä korvaa munan leivonnaisissa ja tässä sitä on taikinassa jo valmiiksi.

  3. Tintsu sanoo:

    Tulipas näistä ihanan pehmoisia ja todella hyvin kohonneita donitseja! Ainoa missä poikkesin, oli voin vaihtaminen rypsiöljyyn sekä 12-paikkainen donitsipelti. Olen tehnyt resepteilläsi satoja donitseja; perus donitseja sekä suklaadonitseja (jotka on ihan törkeen hyviä) kuorrutteita vaihdellen. Tämäkin resepti tuli jäädäkseen! 🙂
    Olisiko sinulla antaa hyvää vinkkiä donitsien säilömiseen, kun ne helposti muuttuvat tahmaisiksi ja takertuvaisiksi säilötessä. Olen tehnyt näitä erilaisiin tilaisuuksiin tarjoilua edeltävänä päivänä, ja tahmaisuudelta ei ole pystynyt välttymään.

    1. Moikka,

      Ihana kuulla, että olet pitänyt donitsiohjeistani 🙂 <3 Nämä pikadonitsit ovat parhaimmillaan valmistuspäivänä ja valitettavasti säilytys vaikuttaa niihin aina hiukan. Olen itse tehnyt donitsit joskus etukäteen, mutta koristelun aina tarjoilupäivänä. Säilytän donitsit kylmässä leivosrasiassa erillään toisistaan. Se on minusta paras säilytyskeino 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *