| |

Brunssivinkki Tukholmaan – STHLM Brunch Club

Brunssivinkki Tukholmaan - STHLM Brunch Club

Piipahdimme lyhyellä, mutta hyvin perinteisellä Tukholman kesäreissulla viime viikonloppuna. Meillä on tapana käydä Tukholmassa ainakin kerran kesässä, joskus useamminkin. Kaipuu Ruotsiin ja erityisesti Tukholmaan kumpuaa vuosista, jolloin työskentelimme molemmat ruotsalaisessa yrityksessä ja vietimme paljon aikaa Ruotsissa. Minä myös asuin Tukholmassa vuosina 2010-2012 ja siksi Tukholmaa ei saa enää koskaan sydämestäni irti. Tukholmaan meitä vetävät siis muistot, ystävät ja hyvä ruoka!


Brunssivinkki Tukholmaan – STHLM Brunch Club

Brunssien ystävänä olet ehkä kuullutkin tästä paikasta? Se ei nimittäin ole mikään uusi ja on muuten yhdeksi Tukholman parhaimmaksi brunssipaikaksi ylistetty, mutta itse pääsin testaamaan STHLM Brunch Clubin ”all day” -brunssin vasta nyt. Ilokseni voin tämän käynnin jälkeen ehdottomasti suositella paikkaa muillekin.

STHLM Brunch Club tarjoaa brunssia koko päivän maanantaista sunnuntaihin. Voit siis herkutella aamupalalla, brunssilla tai lounaalla. Paukkasimme paikalle sunnuntaiaamuna ilman varausta noin klo 10.00 – itse asiassa pöydän varaaminen ei ole edes mahdollista – ja saimme pöydän heti terassilta. Mikä tuuri, nimittäin 15 minuuttia myöhemmin koko terassi oli täynnä ja ravintolan eteen alkoi muodostua jonoa. Myös sisällä oli tungosta, vaikka ilma oli kesäisen helteinen ja siksi terassi houkutteli meitä enemmän. Vinkkinä siis – mene ajoissa varsinkin viikonloppuisin, jotta et joudu jonotelemaan. Jonot nimittäin saattavat olla parinkin tunnin mittaiset.

Brunssivinkki Tukholmaan - STHLM Brunch Club

Menua vilkuillessa iski valinnan vaikeus. Listalla oli erilaisia leipiä (hapanjuurileipään tehtynä),  pannukakkuja, erilaisia muna-annoksia, bowleja, tuorepuristettuja mehuja ja paljon myös vegaanisia versioita. Päätimme tilata kolme erilaista annosta ja jakaa annokset. Olimme vilkuilleet muihin pöytiin ja huomanneet annoksien olevan melko runsaita. Onneksi teimme näin ja vältimme ähkyn.

Juurileipään tehty Cheese Toast oli jumalaista, pannukakut kuohkeita ja niiden päällä oleva mansikkasurvos tuoretta. Ihanaa kun pannukakku-annoksen kanssa tuli ohessa oma pieni pullo vaahterasiirappia, jota sai itse lisätä annoksen päälle. Myös Coconut Chia Pudding vei kielen mennessään. Taisin mainita siitä ääneen, että ”tällaisen voisin syödä joka aamu”. Tuorepuristetuille mehuille sanon vain ”ahh”.

Brunssivinkki Tukholmaan - STHLM Brunch ClubBrunssivinkki Tukholmaan - STHLM Brunch ClubBrunssivinkki Tukholmaan - Stockholm Brunch Club

STHLM Brunch Club sijaitsee Vasastanissa osoitteessa Dalagatan 24. Me majoituimme Vasasatanissa, joten kävelimme paikan päälle muutamassa minuutissa Odenplanilta. Kesällä keskustasta pääsee paikalle parhaiten tunnelbanalla tai pyöräilemällä. Suosittelen lämpimästi pyöräilyä – saatat bongata matkan varrelta monta muuta käymisen arvoista paikkaa.

Tulossa vielä kattava katsaus Tukholman kahviloihin ja leipomoihin.

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Lisää herkkumatkoja löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *