Perinteinen Britakakku

Tässä se on – kevään ehdottomasti suosituin kakku, jota kaikki rakastavat: Perinteinen Britakakku, jossa maistuu mansikka ja raparperi. Tämä hurmaava leivonnainen on kevät- ja alkukesän juhlien kestosuosikki. Britakakku yhdistää mehevän kakkupohjan, rapean marengin, pehmeäksi vatkatun kerman ja runsaasti sesongin parhaita makuja. Makeat (kotimaiset) mansikat ja kirpeä raparperi muodostavat vastustamattoman makuparin, joka saa suun napsumaan jo pelkästä ajatuksesta.
Tällä kertaa maustoin kermavaahdon ripauksella kardemummaa, joka tuo täytteeseen lämpimän ja hienostuneen vivahteen. Kardemumma istuu todella hyvin yhteen raparperin kanssa – se pehmentää hapokkuutta ja nostaa esiin uusia sävyjä tästä perinteisestä kesäherkusta. Laitan kardemummaa usein myös raparperihilloon, katso ohje täältä.
Brritakakku valloittaa vuosi toisensa jälkeen: se on samaan aikaan nostalginen ja tuore, raikas ja lohdullinen – ja ennen kaikkea äärettömän herkullinen.
KATSO VIDEO-OHJE TÄÄLTÄ
Mitä sun britakakkuun tulee?

Perinteinen Britakakku
12 hlö
Pohja
- 150 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 keltuaista
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl maitoa
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi.
- Lisää keltuaiset yksi kerrallaan taikinan, koko ajan vatkaten.
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseosta sekä maitoa taikinaan vuorotellen, hiljalleen vatkaten.
- Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille (40 x 35 cm).
Marenki
- 3 valkuaista
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl mantelilastuja
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokerit keskenään.
- Lisää sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes valkuaisvaahto on kuohkeaa, kiiltävää ja pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin.
- Levitä marenki taikinapohjan päälle ja ripottele päälle mantelit. Nosta pelti uuniin
- Paista pohjaa marengin kanssa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Nosta pohja uunista ja anna jäähtyä.
Täyte
- 4 dl kermaa
- 1 dl ranskankermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl kardemummaa
- 2 dl raparperi-mansikkahilloa
- 200 g mansikoita
- Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja vatkaa lopuksi ranskankerma sekaan.
- Mausta vaniljasokerilla ja kardemummalla. Lisää tarvittaessa makeutta sokerilla.
- Perkaa mansikat ja viipaloi ne valmiiksi. Keitä hillo, jos teet sen itse ja jäähdytä.
Koristelu
- syötäviä kukkia
- erilaisia marjoja
- tomusokeria
Tee näin
- Täytä kakku juuri ennen tarjoilua.
- Leikkaa pohja neljään tai kahteen yhtä suureen osaan.
- Irrota taikinalevyt leivinpaperista lastalla ja siirrä alimmainen pala tarjoiluvadille.
- Levitä päälle hilloa, mansikoita ja kardemumma-kermaa.
- Nosta toinen levy päälle ja toista täyttö loppuun asti.
- Koristele britakakun ylin kerros syötävillä kukilla ja marjoilla.
- Sihtaa päälle tomusokeria halutessasi.
KATSO VIDEO-OHJE TÄÄLTÄ



Ihanaa alkanutta herkkukesää!
/Anni
*ohje on alun peri suunniteltu yhteistyössä Meiran kanssa

Myös näillä sopii
Herkutella
Indiedays Blogger’s Inspiration Day sekä pieni blogihaaste
Silkinpehmeä Suklaakreemi (täyte ja kuorrutus)
Omena-Kaurapaistos
Gluteeniton Pannukakku (pellillinen)