keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Suklaa Cupcakes minikokoisina



Toinen ravintolapäivän vetonaula olivat nämä ihanat minikokoiset suklaa cupcaket. Ohje on samaa kaavaa noudattava yksinkertainen resepti, mitä noudatan suurimmassa osassa kaikkia muffiniohjeitani. Erityisen meheviä näistä kuppikakuista tekee taikinassa olevat pienet suklaasattumat, jotka sulavat suuhun. Nämä ovat kuin pieniä konvehteja, joten sopivat erittäin hyvin myös pikkujoulu- tai joulupöytäänkin. Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta. Nam!

Suklaa Cupcakes: (n. 40 kpl minikokoisia kuppikakkuja)
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl luonnonjogurttia
100 g voita
2 munaa
100 g tummaa suklaata

Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Rouhi suklaa kuivien aineiden sekaan (jätä sattumia).
Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa kananmunat, jogurtti ja sula voi sekaisin.
Yhdistä jauhoseos ja munajogurttivoi-seos nuolijalla käännellen (älä vatkaa taikinaa).
Asettele paperivuoat minimuffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. (tarkista kypsyys puutikulla.)
Jätä muffinit jäähtymään ja valmista kuorrute.

Kuorrute:
50 g voita
3 dl tomusokeria
100 g tuorejuustoa
20 g tummaa suklaata
1-2 rkl kaakaojauhetta
nonparelleja ja sokerihelmiä

Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa tasaiseksi.
Lisää kylmä tuorejuusto sekaan ja vatkaa kuorrute vaaleksi ja kuohkeaksi. (vatkaa n. 1 min)
Värjää ja mausta kuorrute sulalla suklaalla ja kaakaojauholla, kunnes saat haluamasi värin ja maun.
Kaada kuorrute pursotinpussiin, jossa on valitsemasi tylla.
Pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele nonparelleillä yms. koristeilla.



Makeaa viikonjatkoa!

14 kommenttia:

  1. Mini kuppikakut on kyllä ihania! Itse ajattelin tehdä niitä pikkujouluihin, koska siellähän on muutenkin niin paljon syötävää että noi pienet on just passeleita ;)

    http://ellysinbakemyday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kiitos kommentista :) Itse teen melkein aina näitä minikuppikakkuja juhliin juuri niiden pienen koon vuoksi. Mikä onkaan parempaa kun saada maistella montaa sorttia! Nyt pikkujoulujen ja joulun lähestyessä näillä suklaisilla voi vaikka korvata konvehdit juhlapydässä :) Pieni on kaunista!

      Poista
  2. Testattiin tänään, ihania! Näitä tulee tyttäreni 1v. synttäreille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentista :) Kiva kuulla! Paljon onnea 1 -vuotiaalle prinsessalle, viettäkää herkulliset syntymäpäivät!

      Poista
  3. Moikka!
    Löysin vasta blogisi, ihana! Meinasin kokeilla tehdä näitä, kuinka monta kpl tällä ohjeella saa tehtyä? Ja onko tuo taikinaan tuleva kaakaojauhe sitä ihan oikeaa tummaa kaakaojauhetta? :-) Kiitos!

    -Tuikku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tuikku!

      Kiitos kommentista :) Mukava kuulla, että olet löytänyt blogiin ja pidät siitä! Ohjeella tulee minikokoisia kuppikakuja noin 40 kappaletta (päivitin sen myös reseptiin). Taikinaan tuleva kaakaojauhe on juuri sitä oikeaa tummaa kaakaojauhetta esim. fazerin cacao. Mukavia leivontahetkiä!

      -Anni

      Poista
  4. Hei Anni,

    suklaiset kakut olivat herkullisia, ostin niitä ravintolapäivässä. Kokeilin myös itse ja pohdin, että mitä tuorejuustoa käytät, jotta saat kuorrutteen pysymään noin kauniisti kasassa sekä kiiltävänä?

    Sirja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sirja,

      Nämä suklaakakut ovat kyllä ihania! Kuorrutteen koostumus on paljon kiinni myös vaahdotusajasta ja ainesten suhteesta. Tuorejuustoista kuorrutteeseen valitsen aina Philadelphian tai Lidlin Cavabel Cream Spread tuorejuustolevitteen. Toivottavasti näistä oli apua :)

      Poista
  5. Heippa,

    kiitos paljon nopeasta vastauksesta. Pitää kokeilla tuolla Philadelphian juustolla ja kiinnittää huomiota vaahdotusaikaa. Mukavaa talvenjatkoa!
    Sirja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Mukava olla avuksi! Mukavaa kevään odotusta sinulle :)

      //Anni

      Poista
  6. Moikka! En oikein tajunnut pitääkö kananmunta, voi ja jugurtti vatkata vaahdoksi vai ihan vain sekoittaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, sekoitat ne vaan sekaisin kulhossa vispilällä kevyesti :) ei vaahdoksi. Mukavaa leivontaa!

      Poista
  7. Hei,

    Voiko tuon kuorrutteen tehdä ihan samalla tavalla mutta vaihtaa suklaan valkosuklaaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Cindy :) Olen 90% varma, että onnistuu. Katso myös valkosuklaakreemin ohje alla olevasta linkistä. Sitä voi laittaa kakun pintaan tai pursotella:

      http://www.anninuunissa.fi/2017/02/kaakao-banaanikakku-gluteeniton.html

      Poista

Kiitos kommentistasi!