|

Tuore pulla – paras pulla!

 
Voiko päivä ihanammin alkaa kuin tuorean pullan paistamisesta leijuvalla huumaavalla tuoksulla? Viime keskiviikkona pääsin koko päiväksi nauttimaan uunilämpimästä pullasta! Päivä oli täynnä herkullista pullanpaistoa, maistelua sekä hyvää mieltä. Ihanasti loppui muuten myös tuo päivä – sain nimittäin pienen kuvauskoulun lisäksi tuunata itse tuoreita pullia, donitseja sekä viinereitä kuvaus- sekä syöntikuntoon!

Tuore pulla – paras pulla!

Suomalaiset rakastavat pullaa. Ei ihme sillä pullat sopivat niin juhliin kuin arkeenkin ja ne muistetaan jo lapsuudesta. Nykypäivänä perinteiset pullat tuunataan trendikkääseen muotoon sekä makuun. Pullien sisältä ja koristelusta löytyy suklaata, nutellaa ja muita trendimakuja. Perinteet näkyvät myös selkeästi ja suomalaisten suosikkimakuja ovat edelleen vanilja, kardemumma sekä kaneli. Itse näen myös, että retropullat tekevät tuloaan – muistathan vielä voipullat?

 
Olin mukana seuraamassa paikan päällä SOK:in Presso-kahvilaketjun jo toista kertaa järjestettävää pullanpaistajakisaa: Presso Paakari 2017.  Kisan idea on etsiä uusia, innovatiivisia ja herkullisia pullatuotteita Presso kahviloiden valikoimiin. Kisassa kilpailevat Presso-kahviloiden työntekijät. Tämän vuoden kisaan hakemuksia oli tullut 17 kappaletta ja näistä hakemuksista kisaan paikan päälle valittiiin 8 pullanpaistajaa. Minusta ihanaa tässä tapahtumassa ja kisassa sen idea eli se miten työntekijät otetaan huomioon ketjun tuotteiden tuotekehityksessä ja osaamisen esille nostamisessa! Tästä voi muut kahvilaketjut ottaa mallia!
Pullameri ja kuhinaa keittiössä.
Kisaajat viimeistelevät pulliaan Lantmännenin tiloissa.
Kaikki ihanat kisapullat. Etualalla kolmossijalle tullut Suklaacreme-wiener!
Ananas-Inkivääri-pulla oli yksi suosikeistani ja se tulikin kisassa toiseksi.
Daim-pulla maistuu varmasti monelle!
Voittajapulla eli puolukka-kinuskiviineri oli yllättäen suosikkini. No se kinuski.
 
Erikoisempia ja innovatiivisia yhdistelmiä oli mukana myös. Tässä viinerissä maistui salmiakki.
Me bloggaajat seurasimme päivän aikana pullanleipomista, -koristelua, -paistoa ja pääsimme seuraamaan palkintojen jakoa. Nostan aina hattua leipureille, jotka kisaavat tällaisessa tilanteessa ja paineessa, jossa keittiönä toimii joku muu kuin oma tuttu ja turvallinen kotikeittiö. Leivonnassa nimittäin olosuhteet saattavat usein vauikuttaa lopputulokseen! Valokuvaajat, ihmisvirta ja haastattelijat eivät varmastikaan rauhoita tilannetta – kisapaine kun varmasti on kova. Hienosti selvisivät kaikki kilpailijat! Ja mitä herkkupullia uuneista nostettiinkaan!
 
Päivän lopuksi saimme pienen kuvauskoulun, jossa lahjakas kuvaaja Kristiina Hemminki antoi meille vinkkejä valon ja rekvisiitan käyttöön ruokakuvaamisessa. Ennen kuvauskoulua tuunasimme Lanmännen Unibake pullat uuteen uskoon. Tuunasin mehevän donitsin laskiaispullanmuotoon ja tämä herkku pääsi loistamaan kuvauksen kohteena.
 
Arvoisa tuomaristo valitsi kahdeksasta pullasta ja niiden paistajasta voittajakolmikon. Huh onneksi en itse kuulunut tuomaristoon! Valinta oli tiukka. Kisassa arvioitiin pullien innovatiivisuutta, makua, ulkonäköä ja kaupallisuutta. Tuomaristoon kuului Presson ketjupäällikkö Janne Kulovuori, kehityspäällikkö Jussi Ulanen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta, Lantmännen Unibaken avainasiakaspäällikkö Piia Töllinen sekä kolumnisti, bloggaaja Olga Temonen.
 
Meitä bloggaajia minun lisäkseni edustivat ihanat:
 
 
 
 
Voittajapulla oli oululaisen Jonna Vanha-Honkon Puolukka-Kinuskiviineri. (Kuva: SOK)
Paljon onnea voittajakolmikolle! Kakkosija: Mikko Martimo ja kolmosija: Topias Sundqvist. (Kuva: SOK)
Näitä herkullisia pullia tullaan näkemään vielä Presso-kahviloiden vitriineissä, joten halutessa kuka tahansa pääsee niitä maistelemaan! Katso fiiliskuvia päivästä myös Instagramista tageilla:
 
#pressopaakari2017 #paraspulla
Kaupallinen yhteistyö
 

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *