| |

Täyteläinen Mignon-juustokakku

Täyteläinen Mignon-juustokakku (Ve)

Mignon-muna. Osa rakastaa sitä ja osan mielestä se on aivan liian ällöä, ainakin jos syö kokonaisen munan kerralla. Itse muistan mignon-munat jo lapsuudesta. Saimme sisarusteni kanssa yhdet munat joka vuosi pääsiäisenä. Minua kiehtoi tuo kananmunan näköinen herkku kun sen sai rikkoa itse ja pistellä suuhun. Jälkikäteen ehkä vähän ällötti, on se aika tuhtia. Tiesitkö muuten, että mignon ei sisällä ollenkaan maitoperäisiä aineita eli se on maidoton ja itse asiassa se ei ole edes suklaata! Mignon-munan sisältöä voisi verrata nutellaan. Ehkä nyt ajatteletkin, että niissä on jotain samaa. Ihana silkinpehmeä pähkinäinen aromi.

Täyteläinen Mignon-juustokakku (Ve)

Olen tehnyt mignon-munista aiempina vuosina moussea pääsiäiskakun väliin. Tänä vuonna halusin jotain simppeliä ja kaikille sopivaa. Tätä ohjetta voisi melkein sanoa kolmen raaka-aineen ohjeeksi, nimittäin juustokakkukerrokseen ei tule muuta kuin mignon-munia, kauravispiä ja kauratuorejuustoa! Olen jäänyt koukkuun ohjeisiin, jotka ovat juuri näin helppoja tehdä. Aineet vain sekaisin ja vuokaan. Miksi tehdä monimutkaisesti kun yksinkertaisesti saa tällaista herkkua aikaan?

Tätä kakkua nautittiin ennen pääsiäistä. Valmistin kakun veljelleni, joka rakastaa juustokakkuja. Harmillisesti hän sairastui juuri ennen sovittua kyläilyä, joten jouduin syömään kakusta yksin yli neljänneksen. Päätin viedä loput kakusta sairastuvalle ja kakku sai paljon kehuja vaativalta juustokakkuraadilta. Voit tehdä kakun myös tavallisilla maitotuotteilla halutessasi. Lue vinkit ohjeen yhteydestä.


Täyteläinen Mignon-juustokakku

Noin 12 hlö

Pohja

  • 200 g kaurakeksejä
  • 75 g maidotonta margariinia
  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (18-20 cm) pohjalle. (Käytin itse 18 cm vuokaa)
  2. Vuoraa kakkuvuoka reunakalvolla.
  3. Murenna keksit esimerkiksi blenderissä tai sauvasekoittimella ja sulata margariini.
  4. Yhdistä rasva sekä keksimuru ja painele seos kevyesti kakkuvuoan pohjalle.
  5. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Vinkki! Valitse gluteenittomaan versioon gluteenittomat kaurakeksit.

Vinkki! Jos teet isompaan vuokaan, tuplaa ohje. 

Mignon-täyte

  • 4 mignon-munaa (tai saman verran 200 g wienernougat’ta)
  • 2 dl kauravispiä (käytin Kaslink)
  • 150 g kauratuorejuustoa (käytin Oatly)
  1. Sulata mignon-munat mikrossa ja jätä jäähtymään.
  2. Vatkaa kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lisää kauratuorejuusto vatkaamalla sekaan.
  4. Lisää lopuksi sula mignon ja kääntele tasaiseksi.
  5. Kaada massa keksipohjan päälle, kopauta vuokaa pöytään, että pohja asettuu vuokaan. Tasoita pinta.
  6. Laita kakku muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin tekeytymään.

MAITOTUOTTEILLA TEKEVÄT! Halutessasi voit tehdä ohjeen voihin, vispikermaan ja maustamattomaan tuorejuustoon. Käytä silloin 3 dl vispikermaa ja 200 g tuorejuustoa. Vatkaa kerma ensin yhdessä kulhossa napakan kuohkeaksi ja toisessa kulhossa vatkaa kevyesti tuorejuusto sekä mignon-sula. Yhdistä seokset sitten nuolijalla kääntelemällä. Suosittelen tekemään kakun isompaan vuokaan, jolloin kakusta tulee hiukan matalampi ja mousse pysyy koossa. Jos seos vaikuttaa liian löysältä lisäisin 2 liivatetta. Tuorejuustoissa on eroja ja osalla täyte on maitoversiossa jäänyt liian löysäksi. Tärkeää on ettei seosta vatkaa liikaa ettei se juoksetu.

EDIT: Vegaaniseen versioon käytä wienernougat’ta, jos mignon-munien aidon kananmunankuoren takia et halua käyttää mignon-munaa kakussa.

Koristeet

  • suklaamunia
  1. Koristele kakku suklaamunilla tai muilla pääsiäiskarkeilla.

Jos teet maidottoman tai vegaanisen version, valitse sopivat koristeet!

Täyteläinen Mignon-juustokakku (Ve)
Täyteläinen Mignon-juustokakku (Ve)
Täyteläinen Mignon-juustokakku (Ve)

Ihanaa viikkoa ja herkullista pääsiäistä!

♥ Anni


Lisää Pääsiäisen herkkuja löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *