| |

Sitruuna-Vadelmakakku (Ve)

Mehevä Sitruuna-Vadelmakakku (Ve)

Kesän suloisin kakku valmistuu vegaanisesti. Piilotin kosteaan kakkupohjaan vadelmia, kostutin sen sitruunasiirapilla ja kuorrutin herkullisella kreemillä. Ahh! Eikö näytäkin mehevältä?

Tämä kakkupohja on todella, siis todella mehevä. Se johtuu osittain siitä, että käytin kakkupohjassa öljyä. Öljy vaikuttaa kakkupohjiin upealla tavalla. Se tekee niistä kosteita ja suussa sulavia. Leikittelin mehevyydellä oikein kunnolla ja painoin taikinaan ennen paistoa vielä vadelmia. Kun helposti sekoitettava kakku paistui uunissa, keittelin ihastuttavan siirapin sille. Upean värinen sitruuna-vadelmasiirappi vie kakun mehevyyden ihan uudelle tasolle.

Kakku sopii monelle, koska se on munaton ja maidoton eli vegaaninen. Vaihda halutessasi vadelmat mansikoihin kun kotimainen sato on kypsynyt.

Mehevä Sitruuna-Vadelmakakku (Ve)

Sitruuna-Vadelmakakku (Ve)

noin 10 hlö

Kakkupohja

  • 5 dl vehnäjauhoa
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 3,5 dl kauramaitoa
  • 1,25 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • 2 rkl sitruunamehua
  • vadelmia
  1. Laita uuni kuumenemaan 185 asteeseen.
  2. Vuoraa halkaisijaltaan noin 22 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
  3. Sekoita jauhot, sokeri, sooda ja suola keskenään.
  4. Sekoita kauramaito, öljy, etikka. vanilja, sitruunan kuori ja mehu keskenään.
  5. Yhdistä seokseen kääntelemällä. Kaada taikina vuokaan.
  6. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 55-60 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.
  7. Jäähdytä kakku ritilällä ja valmista siirappi.

Sitruuna-vadelmasiirappi

  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • kourallinen vadelmia
  1. Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Anna porista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes on selvästi siirappimaista.
  3. Siivilöi ja kaada siirappi kakun päälle lämpimänä. Säästä vähän koristeluun.
  4. Anna kakun vetäytyä ja valmista kreemi sillä aikaa.

Kreemi

  • 50 g maidotonta margariinia
  • 200 g kaurapohjaista tuorejuustoa
  • 3-4 dl tomusokeria
  1. Vatkaa huoneenlämpöistä margariinia pari minuuttia. Lisää puolet tomusokerista koko ajan vatkaten.
  2. Lisää kauralevite ja jatka vatkaamista. Lisää loput tomusokerista.
  3. Vatkaa kreemiä vielä muutama minuutti.
  4. Levitä kreemi kakun päälle, se on pehmeää ja valuu myös reunoille. Voit levittää sen kokonaan kakun päälle tai jättää ronskiksi valumalla.

Koristeet

  • 1- 2 dl vadelmia
  • 2- 3 tl sitruunan kuorta
  • syötäviä kukkia
  1. Ripottele vadelmia kakun päälle, raasta sitruunan kuorta ja koristele lopuksi kukilla.

KATSO KAKUN KOSTUTUS VIDEOLTA TÄÄLTÄ

Mehevä Sitruuna-Vadelmakakku (Ve)

Ihanaa viikonloppua!

/Anni

Lisää kesäkakkuja löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *