| | |

Mehevä Suklaa-kesäkurpitsakakku

Suklaa-kesäkurpitsakakku

Meidän kesäkurpitsasato oli tänä vuonna itkettävän pieni. Yksi keltainen kesäkurpitsa, kun viime vuonna niitä tuli kymmenittäin. Ensimmäiset esikasvattamani taimet kuolivat, joten hankin uudet. Lannoitettiin, kasteltiin ja koitettiin auttaa pölytyksessä. Ei auttanut, tänä vuonna kesäkurpitsaa ei tullut. Tuosta yhdestä ihanuudesta halusin kuitenkin leipoa. Viime vuoden ja teidän yhden suosikin innoittamana. Tässä mehevä suklaa-kesäkurpitsakakku, joka ei varmasti jää toiseksi viime vuotiselle vaalealle versiolleen.

Muuten kesäkurpitsasato on ollut tänäkin vuonna muualla hyvä, meillä ei ollut onnea. Heinäkuussa uutisoitiin kesäkurpitsaa tulevan niin paljon, että osa mätänee pelloille. Ehkä mietit miten käyttää edelleen puutarhassasi kypsyvät kurpitsat? Löydät herkullisia kesäkurpitsoja pitkään vielä kauppojen HEVI-osastoltakin.

Rakastan helppoja ohjeita. Tämä on sellainen. Lisäksi tämän kakun leipominen on nopeaa, nimittäin vatkaimia ei tarvita. Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja kakku paistuu uunissa tunnissa ihanan meheväksi. Kuorrutteen kermankin vatkaat käsin totta kai. Ja vielä se mitä moni miettii! Kesäkurpitsa ei maistu kakussa, mutta se tekee siitä niin ihanan mehevän!

Suklaa-kesäkurpitsakakku

Kun kakku on näin mehevä, se on juuri hyvä sellaisenaan. Vatkasin pari desiä kermaa ja maustoin vaahdon suklaalla sekä kaakaolla. Täydellistä, muuta ei tarvita. Miten kaunis kakku onkaan juuri tällaisena. Se ei välttämättä edes tarvitse kuorrutusta, mutta kuorrutus nostaa kakun toiselle tasolle. Nam tämä kakku on melko täydellinen.


Mehevä Suklaa-kesäkurpitsakakku

Kakku

  • 75 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl jogurttia
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 350 g kesäkurpitsa-raastetta (noin 1 kesäkurpitsa)
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pinnoita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle, voitele reunat ja jätä sivuun.
  3. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Lisää vanilja-aromi sekaan ja jätä jäähtymään.
  4. Vispaa kananmunat ja jogurtti sekaisin kulhossa. Sekoita hyvin suklaa-seokseen.
  5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinaan.
  6. Kääntele lopuksi kesäkurpitsa-raaste sekaan.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 55 minuuttia tai kunnes kokeillessa puutikkuun ei jää taikinaa.
  8. Nosta kakku uunista, anna jäähtyä hetken vuoassa ja nosta ritilälle jäähtymään.

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomiin jauhoihin

Kuorrutus

  • 4 dl vispikermaa
  • 50 g tummaa suklaata sulana
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • (1 rkl sokeria)
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää suklaa vatkaten sekaan.
  2. Lisää kaakaojauhe ja halutessasi sokeria.
  3. Levitä kuorrutus rennosti jäähtyneen kakun päälle.
Suklaa-kesäkurpitsakakku
Suklaa-kesäkurpitsakakku

Elokuun viimeisiä viedään! Nautinnollisia päiviä.

/Anni


Lisää reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *