|

Kuuma ja kostea Thaimaa ja sen herkut!

Palasimme viime viikolla muutaman viikon unelmalomalta Thaimaasta. Tätä matkaa oli suunniteltu vuoden verran ja se oli ensimmäinen pidempi loma yhdessä puolisoni kanssa vuoteen! Rakastamme molemmat matkustelua ja olemmekin todenneet sen olevan ”se meidän juttu” myös tästä syystä tämä matka oli meille molemmille tärkeä.

Yrittäjyys on tuonut haasteita pidemmille lomille lähtemiseen ja myös yhteiselle ajalle. Olen hyvin kiitollinen tämän matkan järjestymisestä, en uskonut sen olevan totta ennen kuin istuin lentokoneessa suuntana Bangkok. Erityiskiitos kuuluukin upealle tuuraajalleni, jonka ansiosta pääsin nauttimaan Thaimaan kuumasta ja kosteasta säästä sekä ihanista makuelämyksistä täysin rinnoin! Kiitos vielä kerran: oma-aloitteisuudesta, ahkeruudesta, positiivisesta asenteesta ja huolellisuudesta!

 

Marras-joulukuu oli minulle kiireisintä aikaa koko vuonna ja loma tuli todella tarpeeseen myös oman jaksamisen kannalta. Lomalla ensimmäistä kertaa elämässäni huomasin, kuinka ihanaa oli vain istua auringossa, hiljaisuudessa muutaman tunnin putkeen ja hengittää ilmaa keuhkoihin tekemättä yhtään mitään! Kun muut reissuryhmästämme pakkasivat golf-kamat autoon aikaisin aamulla ja lähtivät kohti upeita kenttiä minä otin ison kahvimukin tai smoothien käteen ja menin istumaan villamme puutarhaan. Halusin vain rentoutua ja olla. Lomalla unohdin myös välillä mikä päivä oli kyseessä. Söin mitä teki mieli, nukuin, luin kirjoja – tein kaikkea sitä mitä en ole kerennyt loppuvuonna tehdä ollenkaan. Hupsista ja huomasin kun loma oli jo loppusuoralla enkä ollut edes käynyt shoppailemassa, joka on yksi mielipuuhistani lomallakin! Mutta ei se haitannut, koska sain rentoutua, ladattua akkuja ja nauttia elämästä!

 


Kuuma ja kostea Thaimaa ja sen herkut!

Tässä teille kuvakooste lomastamme. Lensimme Bangokiin joulupäivänä ja vietimme ensimmäiset päivät Bangkokissa, jossa myös tapasimme hyvän ystävämme – mikä tuuri, että satuimme olemaan lomalla samaan aikaan! Bangkokista ajoimme Hua Hiniin, missä koko reissuporukkallamme oli ihastuttava Villa vuokrattuna. Loman lopussa vietimme aikaa vielä Bangkokissa. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa ja tulihan näitä räpsittyä.

 

Voiko loma paremmin alkaa kuin Shangri La:n aamiaisella Chao Phraya joen varrella? Tuoreet hedelmät ovat Thaimaassa fantastisia!
Shangri La hotellia voin suositella lämpimästi. Aamiainen on monipuolinen ja houkutteleva ja hotellin uima-allasalue on kuin oikea ”sademetsä” liskoineen. Siellä et huomaa olevasi keskellä suurkaupunkia. Hotellin miljöö on muutenkin mukava ja tarjoaa mm. kuntosalin, span ja parvekkeellisia huoneita.
Huoneemme parvekkeelta oli näköala joelle – Matkalla mielestäni parhautta on istuskella parvekkeella ja katsella rauhoittuen paikallisia maisemia.
Upeita kukkia oli joka paikassa. Kumpa omatkin orkideani kukkisivat näin.
Hotellistamme oli suora yhteys veneellä Bangkokin trendikkäälle nightmarketille: Asiatique markkinoilla voi syödä hyvin, nauttia drinkeistä joen varrella ja tehdä ostoksia värikkäillä basaarikujilla. Täältä löydät tuliaisia ja paikallisten taiteilijoiden omia tuotteita.  Tämä yömarkkinapaikka on hiukan muita kalliimpi, mutta itse tykkään sen puhtaasta miljööstä ja tunnelmasta. Paikalla myös ruokarekkoja, musiikkiesityksiä ja muuta ajanvietettä. Markkinat sijisevat kauniilla paikalla joen varrella ja sinne on helppo liikkua vesiteitse.

 

Asiatique tarjoaa monipuolisia herkullisia ruokapaikkoja pikkurahalla ja myös tyyriimmin.
Asiatique on auki klo. 17.00 puoleenyöhön. Suosittelen ottamaan veneen auringonlaskun aikaan, niin voit nauttia taivaan upeista väreistä.
Leivontalehti ja pieni snack ennen Hua Hiniin siirtymistä. Kiitos lehdestä Sonja!
Saavuimme Hua Hiniin villallemme, joka oli mahtava!
Villan on rakennuttanut italialainen herra, joka halusi palan Toscanaa Thaimaahan, jossa nykyään asuu.
Pihalla kasvoi ihania frangipani-puita. Näiden kukkien tuoksu on huumaava!
Aamiainen on päivän paras ateria. Voisipa sen aina aloittaa näissä maisemissa ja ilmastossa.
Myös pannukakkuja aamupalaksi tietenkin.
Testasimme verkkokauppani uimalelut: Donitsi-uimarenkaan ja Pretzel-uimapatjan. Tavallaan teimme siis töitä 😉
Tämä oli raadin suosikki! Pretzelin päällä pystyi makoilla kuin uimapatjan päällä ja vaikka torkkua.
Hedelmäsmoothiet olivat niin täydellisiä. Tässä papaijaa, passionhedelmää ja ananasta.
Pihallamme kasvoi papaijapuu.
Uudenvuoden aattona pukeuduimme iltaa varten ja kippistimme lasilliset Shamppanjaa, jota oli roudattu lentokentältä ja säästelty vuoden vaihdetta varten. Valitettavasti Thaimaassa viinivalikoima ei ole mahdottoman hyvä niin ravintoloissa kuin marketeissakaan. Hyvää viiniä tulee etsiä, jos sitä kaipaa.
Sticky Rice and Mango – tämä ihmeellinen yhdistelmä toimii loistavasti!
Välillä aamupalat näyttivät myös tältä..
..siksi tuli välillä myös urheiltua.
Meduusoista varoiteltiin rannoilla. Tämmöinen oli ajautunut rantaan nousuveden myötä.
Paikallisia kermakakkuja – en maistanut vaan tyydyin kuvaamaan. Loppulomasta olimme varovaisempia ruoan suhteen. Saimme lievän ruokamyrkytyksen loman keskivaiheilla, mutta siihen oli osasyynä oma huolimattomuus.

 

Ravintolasuositus Hua Hinissa:  Let Sea – miljöö upea, ruoka hieman latteaa. Suosittelen kuitenkin käymään ilta-aikaan, ehkä ruoallekin voi antaa toisen tilaisuuden. Odotukset olivat meillä korkealla, koska paikka oli itsessään niin upea.

 

Toinen erilainen, mutta mahtava kokemus oli Hua Hinin keskustassa sijaitseva Koti.  Tähän ravintolaan on jono joka ilta, mutta se menee nopeasti. Tilauksen voi tehdä odotellessa ja ruoka on taivaallista. Paikalla hyörii yhtä paljon työntekijöitä, kuin asiakkaita. Tänne kannattaa mennä ehdottomasti, jos haluaa kokea autenttista Thaimaata pikkurahalla.

 

Spicy Broccoli & Prawn
Crab Meat  Red Curry.
Yellow Curry & Glass Noodles
Paikallisesta leipomokahvilasta löytyi nämä ihanat mini-macaronssit.
Lopettimme lomamme Bangkokissa Le Meridien hotelliin, jossa nautimme vielä thaimaalaisesta hieronnasta, upeasta ruoasta ja miljööstä. Hotelli sijaitsee lentokentän läheisyydessä mukavalla vehreällä alueella. Täällä oli täydellistä lopettaa mahtava loma, vaikka haikeaa se oli silti!

 

Lisää herkkumatka-postauksia löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

 

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *