Kuivakakkujen Kuningatar: Ihannekakku
Kuivakakkujen Kuningatar: Ihannekakku tosiaan ansaitsee kruununsa! Ihannekakku on juuri se mummolasta tuttu perinnekakku, jonka resepti kiertää suvussa. Ja ahh tämä kakku on mehevä, maukas, aromikas ja niin suussa sulava! Ihannekakkua sopii syödä läpi vuoden niin arkena kuin juhlana. Nyt se on leivottu jouluun sopivaksi! Erilaiset kauniit klassiset kakkuvuoat tuovat kakun kauniisti esiin juhlapöydässä!
Kiitos ihana Sari Sweet Food O’Mine inspiraatiosta, jonka sinun Ihannekakkukuvasi ja postauksesi minussa herättivät. Tänä syksynä ja alkavana talvena olen todella innostunut kuivakakuista ja suurena syynä siihen on Sari. Upea kuivakakku! Sitä ihannekakku todella on – Sarin postauksessa komeilee toinen toistaan upeampia kuivakakkuja erilaisiin vuokiin leivottuna. Sarin kuviin haluaisi sukeltaa – ensin haistaa, sitten maistaa ja kosketella kauniita erimuotoisissa vuoissa leivottuja kakkuja. Ei ihme, että postaus on yksi Sarin blogin suosituimmista! Sarin kakuista huumaantuneena ja joulua silmällä pitäen tilasin noita vuokia myös verkkokauppaani.
Ihanaa, että myös te olette löytäneet kuivakakut uudestaan. Ne ovat nimittäin taas trendikkäitä ja niitä näkeekin taas enemmän! Ihannekakun reseptejä kiertää Internetissä paljon. Perusasiat ja raaka-aineet niissä ovat kaikissa samat: voi ja vesi kiehautetaan ja lisätään hiljalleen munasokerivaahtoon. Appelsiinin tai sitruunankuori maustaa mureaa taikinaa. Itse lisäsin reseptiin hieman vaniljaa, koska se toimii aina. Jouluna lisäisin taikinaan reilusti muitakin mausteita. Lue vinkit reseptin lopusta!
Kuivakakkujen Kuningatar: Ihannekakku
Ohje 30 hlö
- 4 kananmunaa
- 5.5 dl hienoa sokeria
- 1.5 dl vettä
- 200 g voita
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 vaniljatangon siemenet
- 1 raastettu sitruunan kuori
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Voitele (vetoisuus noin 2.5 l) kakkuvuoka huolellisesti. (korppujauhota halutessasi)
- Mittaa kananmunat ja sokeri isoon kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi.
- Samaan aikaan kiehauta vesi, jonka sekaan olet mitannut ja pilkkonut voin sulamaan.
- Kaada vesiseos munavaahtoon kulhon reunaa pitkin koko ajan vatkaten kevyesti.
- Sihtaa jauhot ja mausteet taikinaan kevyesti sekoitellen.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin tunti (175 asteessa).
- Nosta vuoka uunista ja anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 min, minkä jälkeen kippaa kakku varovasti jäähdytysritilälle.
Vinkki! Lisää taikinaan kardemummaa, kanelia, piparkakkumaustetta tai muita jouluun sopivia mausteita ja muunna näin kakku vaikka joulun maustekakuksi! Voit sihdata kakun päälle myös lumijauhetta tai tomusokeria, kuten alla olevassa kuvassa. Näin saat kakusta vielä jouluisemman.
Myös näillä sopii
Herkutella
Helppo Marjamousse (korkean kakun täytteeksi)
Laskiaispullaa neljällä eri tavalla!
Paistettu Raparperijuustokakku (GL)
Liukuvärikakku: Mustikkamousse, Valkosuklaamousse ja Sveitsiläinen voikreemi