• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihanat Katkarapuvoileivät

Arkiruoka· Hemmottelua· Leivät

17 tammi
Ihanat Katkarapuvoileivät

Ihanat Katkarapuvoileivät : perjantai-illan herkutteluun, lounaaksi, pelkkään nautiskeluun, välipalaksi, alkuruoaksi tai suolaiseksi kahvin kaveriksi.. ja tätä listaa voisi vieläkin lopputomiin. Katkarapuvoileivät ovat täydellisen ihania ja sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Rakastuin jo lapsena katkarapuvoileipiin, jotka tehdään perusraakaineista: katkaravut, keitetty kananmuna, majoneesi ja rapea leipä. Voit lisätä vihanneksi oman maun mukaan. Itse tykkään kurkun, slaatin ja tomaatin yhdistelmästä. Ei mitään liian vaikeaa vaan juuri nämä ihanat leivät ovat parhaimmillaan.

Oma ehdoton suosikkini kaikista voileivistä selvisi ylempänä eli perinteiset ihanat katkarapuvoileivät, jotka sopivat tilateeseen kuin tilanteeseen. Mikä parasta toteutus on hyvin yksinkertaista myös kotikeittiössä. Itse teen leipiä meille iltapalaksi ja leivän kokoamiseen menee alle puoli tuntia.


Ihanat Katkarapuvoileivät

  • 4 palaa leipää. (Voit käyttää valmista suurta paahtoleipää tai esimerkiksi itsetehtyä pataleipää.)
  • 200 g katkarapuja
  • 4 kananmunaa
  • majoneesia
  • pala kurkkua
  • kirsikkatomaatteja
  • 4 isoa salaatinlehteä
  • 1 sitruuna
  • tilliä
  • mustapippuria
  • mätiä (koristeeksi – ei välttämätön)
  1. Sulata katkaravut.
  2. Keitä kananmunat (8 minuuttia). Jäähdytä ja siivuta munaleikkurilla.
  3. Viipaloi kurkku ja huuhdo salaatin lehdet sekä tomaatit. Lohkoa sitruuna.
  4. Paahda leivät kevyesti.
  5. Asettele salaatinlehdet leipäpalan päälle. Laita salaatin päälle noin 3 viipaletta kurkkua ja tomaatit.
  6. Pursota nyt kasvisten päälle majoneesia oman maun mukaan.
  7. Asettele siivutetut kananmunan viipaleet majoneesin päälle (1 kananmuna/leipä).
  8. Nosta 50g katkarapuja päällimäiseksi. Katkaravut voivat tipahdella ja valua lautaselle.
  9. Koristele tillillä ja sitruunalohkolla.
  10. Halutessa voit laittaa leipien päälle myös mätiä.

Vinkki! Jos mahdollista käytä pakastamattomia tuoreita käsin kuorittuja katkarapuja! Varsinkin, jos valmistat leipiä juhliin. Käsinkuoritut ravut ovat uskomattoman herkullisia ja aromikkaita. Kannattaa tilata Tukholmassa, missä tahansa kahvilassa Räksmörgås nimittäin he käyttävät aina näitä ”oikeita” katkarapuja. 

Nam! Nyt nautiskelemaan! Hei kerro minulle miten sinä teet katkarapuleipäsi?

 Ihanat Katkarapuvoileivät

Herkullista päivää toivotellen!

/Anni


Seuraatko minua jo Facebookissa & INSTAGRAMISSA?

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Jauhelihapiirakka
Seuraava artikkeli: Pistaasipähkinä-keksit »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios