Ihanat Katkarapuvoileivät
Ihanat Katkarapuvoileivät : perjantai-illan herkutteluun, lounaaksi, pelkkään nautiskeluun, välipalaksi, alkuruoaksi tai suolaiseksi kahvin kaveriksi.. ja tätä listaa voisi vieläkin lopputomiin. Katkarapuvoileivät ovat täydellisen ihania ja sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Rakastuin jo lapsena katkarapuvoileipiin, jotka tehdään perusraakaineista: katkaravut, keitetty kananmuna, majoneesi ja rapea leipä. Voit lisätä vihanneksi oman maun mukaan. Itse tykkään kurkun, slaatin ja tomaatin yhdistelmästä. Ei mitään liian vaikeaa vaan juuri nämä ihanat leivät ovat parhaimmillaan.
Oma ehdoton suosikkini kaikista voileivistä selvisi ylempänä eli perinteiset ihanat katkarapuvoileivät, jotka sopivat tilateeseen kuin tilanteeseen. Mikä parasta toteutus on hyvin yksinkertaista myös kotikeittiössä. Itse teen leipiä meille iltapalaksi ja leivän kokoamiseen menee alle puoli tuntia.
Ihanat Katkarapuvoileivät
- 4 palaa leipää. (Voit käyttää valmista suurta paahtoleipää tai esimerkiksi itsetehtyä pataleipää.)
- 200 g katkarapuja
- 4 kananmunaa
- majoneesia
- pala kurkkua
- kirsikkatomaatteja
- 4 isoa salaatinlehteä
- 1 sitruuna
- tilliä
- mustapippuria
- mätiä (koristeeksi – ei välttämätön)
- Sulata katkaravut.
- Keitä kananmunat (8 minuuttia). Jäähdytä ja siivuta munaleikkurilla.
- Viipaloi kurkku ja huuhdo salaatin lehdet sekä tomaatit. Lohkoa sitruuna.
- Paahda leivät kevyesti.
- Asettele salaatinlehdet leipäpalan päälle. Laita salaatin päälle noin 3 viipaletta kurkkua ja tomaatit.
- Pursota nyt kasvisten päälle majoneesia oman maun mukaan.
- Asettele siivutetut kananmunan viipaleet majoneesin päälle (1 kananmuna/leipä).
- Nosta 50g katkarapuja päällimäiseksi. Katkaravut voivat tipahdella ja valua lautaselle.
- Koristele tillillä ja sitruunalohkolla.
- Halutessa voit laittaa leipien päälle myös mätiä.
Vinkki! Jos mahdollista käytä pakastamattomia tuoreita käsin kuorittuja katkarapuja! Varsinkin, jos valmistat leipiä juhliin. Käsinkuoritut ravut ovat uskomattoman herkullisia ja aromikkaita. Kannattaa tilata Tukholmassa, missä tahansa kahvilassa Räksmörgås nimittäin he käyttävät aina näitä ”oikeita” katkarapuja.
Nam! Nyt nautiskelemaan! Hei kerro minulle miten sinä teet katkarapuleipäsi?
Herkullista päivää toivotellen!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Syntymäpäiväkakkuni: Vadelma-Kinuskikakku
Paistetut Banaani-Nutella Kolmioleivät
Kookoskeksit
Glögi-Marmeladi ja asiaa Agar-jauheesta