Vietnamilaiset Sateenkaari- Kakut

Rakas keskimmäinen veljeni valmistui alkuvuodesta insinööriksi ja lähtee maailmalle viikon päästä seikkailemaan. Juhlimme ja hyvästelimme häntä perheen ja muiden lähimmäisten kesken, kuten asiaan kuuluu. Ja mitä kakkuja meillä olikaan juhlapöydässä! Itse en ole näitä kakkuja suinkaan tehnyt, mutta ne olivat minusta niin kauniita, että halusin jakaa hieman kuvia teidän kanssanne. Kakut on tehnyt vietnamilainen kunnia-arvoinen vieraamme ja osa kakkuun käytetyistä raaka-ainestakin on sellaisia ettei niitä täältä Suomesta saa. Kyseessä on siis vietnamilaiset sateenkaari hyytelökakut eli ”Thach Rau Cau”.  Kakut valmistetaan huolellisesti kerroksittain ja jokainen kerros on erimakuinen. Näissä kahdessa kakussa, joita söimme oli makuina muun muassa kiivi, mansikka, appelsiini, suklaa, kahvi, kookosmaito ja vihreä tee. Nämä kakut olivat niin kauniita, että valokuvaamisestakaan ei meinannut tulla loppua 🙂
  Kakkujen hyytelöintiin käytetään agar agar jauhetta.
 Marjoilla ja hedelmillä viimeistellään kakkujen kaunis ulkonakö.

 

 Hyytelökakkujen valmistus on aikaa vievää, kun jokainen kerros hyydytetään erikseen.

 

 Kaunis ulkonäkö vaatii myös tarkkuutta.
Eihän näitä olisi edes raaskinut maistaa.
Jään odottelemaan reseptiä, joka minulle luvattiin ja myös kakkuihin tarvittavia raaka-aineita. Mahdollinen ohje on siis tulossa blogiin myöhemmin.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *