|

Salted Caramel Kreemi

Salted Caramel Kreemi

Salted caramel kakkupohja sai seurakseen ihanimman kreemin ikinä! Salted caramel kreemi sopii kakun väliin, kuppikakkujen kuorrutteeksi, kääretortun sisään ja vaikka levykakun päälle. Tämä herkullinen kreemi on pehmeän paahteista, maukasta ja niin ihanaa, että muutkin kinuskin ystävät ihastuvat siihen välittömästi!

Rakastan kinuskia ja minusta se ei tarvitse seurakseen aina jotain kirpeää tai raikasta. Kinuski, toffee, salted caramel jne. ovat kaikki sellaisenaan jumalaisia ja siksi salted caramel kakkuun en sekoittanut mitään muita makuja. Pelkäsin kakun olevan liian makeaa, mutta se ei ollut. Balanssi oli täydellinen.

muutama vinkki

Voit tehdä tähän kreemiin itse keitettyyn kinuskiin. Valmiiksi karamellisoitu kondensoitu maito (dulche de leche) kuitenkin antaa tähän kreemiin ihanan pehmeän maun ja tekstuurin. Ja onhan se nyt helppoa, kun se on valmiina käytettäväksi suoraan purkista. Muista ennen valmistuksen aloittamista, että kaikkien aineiden tulisi olla samanlämpöisiä, jotta kreemi ei leikkaa tai kokkaroidu. Ota siis kaikki aineet hyvissä ajoin esille huoneenlämpöön. Mascarpone tekee kreemistä pehmeän, jos haluat kovempaa voikreemiä, jota on helpompi pursottaa ja muotoilla vähennä mascarponen määrää. Laita valmiiksi vatkattu kreemi hetkeksi jääkaappiin, jossa se jähmettyy hiukan. Näin kreemin levitys kakun päälle helpottuu.

Salted Caramel Kreemi

SalteD Caramel Kreemi

Ohje

  • 200 g voita
  • 1-2 tippaa vanilja-aromia
  • 200 g mascarponea
  • 4 dl tomusokeria
  • 4 rkl Dulche de leche valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • ripaus sormisuolaa
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja vanilja-aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  2. Lisää tomusokeri 1 dl kerrallaan voimakkaasti vatkaten (tässä kohtaa kreemiä on vaahdotettu noin 6 minuuttia).
  3. Lisää seuraavaksi mascarpone kahdessa erässä koko ajan vatkaten.
  4. Lisää myös karamellisoitu kondensoitu maito ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää myös suola.
  5. Lopeta vatkaaminen kun kreemi on kuohkeaa ja tasaista.

Vinkki! Käytä mahdollisimman saman lämpöisiä tuotteita, jotta kreemi ei juoksetu tai leikkaa. Lue lisää vinkkiosuudesta ylempää.

Salted Caramel Kreemi

Herkullisia hetkiä!

/Anni


Lisää kreemi-ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *