Ristiäiskakku – Kihlajaiskakku

Ristiäiskakku - Kihlajaiskakku
Ristiäiskakku - Kihlajaiskakku

Ristiäiskakku – Kihlajaiskakku koristaa kahta juhlaa ja tämä otettu huomioon kakun koristelussa.

Sain hetki sitten mukavan kakkutilauksen ystäviltäni. Tämä ihastuttava pastellin sävyinen, pienelle pojalle ja heidän vanhemmille toiveiden mukaisesti toteutettu ristiäis- ja kihlajaiskakku ihastutti niin tekijää kuin myös juhlien vieraita. Kihlasormukset aseteltiin juhlissa kahden pienen sydämen päälle, jotka ovat vauvan vieressä. Tällä kakulla juhlittiin siis kahta tärkeää asiaa: pienen pojan nimeä ja vanhempien kihlautumista.

Kakun täytteenä on kaksi eri moussea (suklaa ja mustaherukka) ja taikinapohjana kaakaosokerikakkupohja. Kakun päällä värjätty kaulintamassa ja sokerimassakoristeet.


Ristiäiskakku – Kihlajaiskakku

Kakkupohja:

  • 4 munaa
  • sokeria
  • vehnäjauhoja
  • 10 % kaakaojauhoja
  • 1 tl leivinjauhoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Aloita voitelemalla korkea irtopohjavuoka (18-10cm) ja laita uuni päälle (175).
  2. Mittaa munat yhteen lasiin ja toiseen lasiin saman verran sokeria (+ vaniljasokeri).
  3. Mittaa saman verran jauhoja (leivinjauho + kaakaojauho myös) kolmanteen lasiin.
  4. Vatkaa sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi monitoimikoneessa (ainakin noin 10 min).
  5. Siivilöi jauhot munavaahtoon kolmessa osassa ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi nuolijalla.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia.
  7. Tarkista kypsyys puutikulla. Jäähdytä hetki vuoassa ja nosta sitten ritilälle jäähtymään.
  8. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Tummasuklaamousse:
  • 150 g tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kermaa
  • 150 g tummaa suklaata
  1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Vaahdota kerma kulhossa.
  3. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.
  4. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen vatkaten.
  5. Kääntele lopuksi kerma joukkoon nuolijalla.
  6. Mousse on valmis sellaisenaan kakun väliin.
Mustaherukkamousse:
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatetta + tilkka vettä
  • 1,5 dl kermaa
  • 2-3 dl soseutettuja mustaherukoita
  1. Vaahdota kerma ja vaniljakastike kulhoissa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää soseutetut marjat edelleen vatkaten tuorejuustoseokseen. Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi sekaan kerma-vaniljavaahto.
  2. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku irtopohjavuokaan, jossa sen paistoit. Vuoraa ensin vuoan pohja leivinpaoerilla ja sivut reunaleivinpaperilla, jolla saat myös korkeutta vuokaan.
Kostutus:
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita vaniljasokeri maitoon.
  2. Kostuta pohjapala vaniljamaidolla ja kaada suklaamousse pohjan päälle. Suklaamousse on hyvä olla alempana, koska se on painavampaa kuin marjamousse.
  3. Seuraavaksi nosta päälle keskimmäinen kakkupalan ja kostuta myös se vaniljamaidolla.
  4. Kaada päälle mustaherukkamousse ja lopuksi nosta päällimäiseksi kolmaa kakkupala.
  5. Anna kakun levätä yön yli jääkaapissa ennen kuorrutusta.
Kuorrutus ja koristelu:
Kakun kuorrutukseen on hyvä varata tarpeeksi sokerimassaa.

Valkoinen sokerimassa on värjätty pastaväreillä.

Lue täältä lisää sokerimassalla päällystämisestä.

Olethan jo muuten tilannut uutiskirjeeni?

Tilaa Uutiskirje

Katso lisää sokerimassakakkuja täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *