maanantai 18. tammikuuta 2016

Maailman Parhaat Porkkana Kuppikakut


Porkkanan, kanelin ja pähkinän yhdistelmässä on vaan jotain erityisen herkullista. Löysin intohimoni porkkanakakkuun aikoinaan asuessani Tukholmassa. Söder Malmilla sijaitseva kahvila nimeltä Cafe Fåtöljen tarjoaa tai tarjosi ainakin silloin paikan päällä tehtyä erikoisen kosteaa ja mehevää porkkanakakkua, jonka maistamisen jälkeen täydellisen porkkanakakku ohjeen etsiminen alkoi. Monien kokeilujen jälkeen löysin sen.

Tämän postauksen otsikko lupaa paljon, mutta ei yhtään liikaa. Minun mielestäni juuri nämä porkkana kuppikakut ovat maailman parhaita. Teen samalla ohjeella myös porkkanakakkua, jonka reseptin löydät tästä. Tämän kuppikakku reseptin vanhempi versio löytyy myös blogin alkuajoilta. Käy kurkkaamassa yhtä suosituinta reseptiäni tästä

Ohje: (noin 12-15 kpl)
3 dl tummaa ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3 dl auringonkukkaöljyä (myös rypsiöljy käy)
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
0,25 tl vanilja-aromia
300 g porkkanaraastetta
100 g saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)

Mittaa sokerit, munat ja öljy kulhoon tai monitoimikoneeseen ja vatkaa kevyesti sekaisin.
Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin.
Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi.
Sekoita ja kääntele taikinaa nuolimella, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sekaisin.
Asettele kuppikakkuvuoat muffinipeltiin ja jaa taikina vuokiin (3/4).
Paista muffineita uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia.
Valmiin muffinin pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea.
Anna muffien jäähtyä vuoassa hetki ja siirrä sitten  ritilän päälle jäähtymään.
Pursota tai levitä kuorrute palettiveitsellä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Kauniin pinnan saat kuorrutukseen levittämällä sen palettiveitsellä.
Koristele kuppikakut sokerimassaporkkanoin tai pähkinärouheella.

Kuorrute:
250 g tuorejuustoa
100 g voita
6 dl tomusokeria

Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan. Käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.

Koristeluun:
Valmiita syötäviä koristeporkkanoita
Itse tehtyjä porkkanoita muotilla ja sokerimassalla
Pähkinärouhetta



Ihanaa alkanutta viikkoa!

12 kommenttia:

  1. Ihania! <3 Jos muuten kiinnostaa, meidän blogista löytyisi pähkinä-haaste ja nämä kuppikakut sopisivat siihen loistavasti: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/01/uusi-vuosi-ja-uudet-kujeet-myos-blogin.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä ovat myös maultaan ihania! :) Käyn heti kurkkaamassa teidän haastetta!

      Poista
  2. Voiko pähkinän jättää pois tai korvata? Pähkinä-allergista ajatellen.

    Terkuin Pirjo Porvoosta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pirjo, pähkinän voi huoletta jättää pois. Teen usein, niin kun mieheni on pähkinäallerginen. Todella hyviä muffineita tulee myös ilman pähkinöitä :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Moi Heidi, käytän aina joko Philadelphiaa tai Lidlin "Cream Spread" tuorejuustoa. Niistä tulee parhain kreemi :) Näissä on tuota Lidlin kamaa.

      Poista
  4. Kylläpäs on nättejä kuppikakkuja. :) Porkkanan, pähkinän ja kanelin yhdistelmässä on kieltämättä taikaa. Kun saksanpähkinät on vielä astetta verran paremman makuisia kuin mantelit, joita yleensä käytän, niin ei tämä voi olla kuin hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokainen sana oli kuin suoraan minun suusta :) On meillä hyvä maku ;) Ja kiitos.

      Poista
  5. Ehdottomasti kokeilen! Näyttää extrasuperhyviltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Näit kannattaakin kokeilla nimittäin nämä ovat extrasuperhyviä :)

      Poista
  6. voikohan ruokokidesokerin tilalta käyttää muuta sokeria, fariini tai tavallinen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Pirita! Fariini sopii varmasti tosi hyvin ja voit korvata myös tavallisella sokerilla :) Ihanaa viikonloppua!

      Poista

Kiitos kommentistasi!