Pienet Parsapiiraat

Pienet Parsapiiraat


Olen odotellut parsakautta malttamattomasti. Ja nyt parsaa on vihdoin koko ajan jääkaapissa. Mielestäni parsa toimii erityisesti suolaisissa piiraissa ja kalan lisukkeena.

Viime vuonna tein parsapekoni-piirakkaa, jonka resepti löytyy tästä. Tällä kertaa testiin pääsi pienet parsapiiraat, joissa parsan makuparina on tällä kertaa ilmakuivattu kinkku. Nam!

Ihastuin parsaan itseasiassa vasta kaksi vuotta sitten, kun sain syntymäpäivälahjaksi lahjakortin Helsingin Kulinaariseen Instituuttiin parsakurssille. Kurssilla kokkasimme parsasta erilaisia ruokalajeja ja maistelimme näitä herkkuja viinin kera. Tästä lähti siis todellinen parsaintoiluni.

Pienet Parsapiiraat

Pienet Parsapiiraat

Pohja (8-12 kpl)

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl emmentalraastetta
  • 100 g voita
  • 2 rkl vettä
  1. Nypi voi jauhojen ja juustoraasteen kanssa murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää lopuksi kylmä vesi ja painele taikina tasaiseksi.
  3. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.

Täyte

  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • 5-6 vihreää esikeitettyä parsaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 0,5 dl emmentalraastetta
  • 0,5 tl valkopippuria
  • ripaus suolaa
  1. Hienonna kinkku ja paloittele esikeitetty parsa.
  2. Sekoita kulhossa kananmunat, kerma, juustoraaste ja mausteet.
  3. Ota taikina jääkaapista ja jaa sekä painele se muffinipellin syvennyksiin.
  4. Asettele jokaiselle piiraalle kinkkua ja parsaa (jätä muutama parsa sivuun koristeeksi piirakan päälle)
  5. Kaada munakermaseos täytteiden päälle.
  6. Paista piirakoita 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki! Keitä ohuelti kuorittua parsaa 9 minuuttia reilusti suolatussa vedessä. Jäähdytä parsat kylmässä vedessä ennen paloittelua. Vaihda emmental parmesaaniin. Parmesan toimii mahtavasti parsan kanssa. 

Lisää piirakkaohjeita löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *