Pienet Parsapiiraat

Pienet Parsapiiraat
 
Pienet Parsapiiraat



Olen odotellut parsakautta malttamattomasti. Ja nyt parsaa on vihdoin koko ajan jääkaapissa. Mielestäni parsa toimii erityisesti suolaisissa piiraissa ja kalan lisukkeena.

Ihastuin parsaan itseasiassa vasta kaksi vuotta sitten, kun sain syntymäpäivälahjaksi lahjakortin Helsingin Kulinaariseen Instituuttiin parsakurssille. Kurssilla kokkasimme parsasta erilaisia ruokalajeja ja maistelimme näitä herkkuja viinin kera. Tästä lähti siis todellinen parsaintoiluni.

Viime vuonna tein parsapekoni-piirakkaa, jonka resepti löytyy tästä. Tällä kertaa testiin pääsi pienet parsapiiraat, joissa parsan makuparina on tällä kertaa ilmakuivattu kinkku. Nam!


Pienet Parsapiiraat

Pohja (8-12 kpl)

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl emmentalraastetta
  • 100 g voita
  • 2 rkl vettä
  1. Nypi voi jauhojen ja juustoraasteen kanssa murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää lopuksi kylmä vesi ja painele taikina tasaiseksi.
  3. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.

Täyte

  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • 5-6 vihreää esikeitettyä parsaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 0,5 dl emmentalraastetta
  • 0,5 tl valkopippuria
  • ripaus suolaa
  1. Hienonna kinkku ja paloittele esikeitetty parsa.
  2. Sekoita kulhossa kananmunat, kerma, juustoraaste ja mausteet.
  3. Ota taikina jääkaapista ja jaa sekä painele se muffinipellin syvennyksiin.
  4. Asettele jokaiselle piiraalle kinkkua ja parsaa (jätä muutama parsa sivuun koristeeksi piirakan päälle)
  5. Kaada munakermaseos täytteiden päälle.
  6. Paista piirakoita 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki! Keitä ohuelti kuorittua parsaa 9 minuuttia reilusti suolatussa vedessä. Jäähdytä parsat kylmässä vedessä ennen paloittelua. Vaihda emmental parmesaaniin. Parmesan toimii mahtavasti parsan kanssa. 

 

Lisää piirakkaohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Comments

  1. Minski sanoo:

    Tarvitseeko muffinivuokaa öljytä tms vai irtoaako pohja niistä helposti paiton jälkeen? 🙂

    1. Riippuu aina vähän pellin laadusta. Voit varmuudeksi voidella tai leikata pohjalle pienen palan leivinpaperia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *