Pienet Helpot Banoffee Leivokset
Pienet Helpot Banoffee Leivokset: Banaania, toffeeta, kermavaahtoa, suklaata ja suolapähkinöitä! Voiko tästä yhdistelmästä tulla mitään muuta kuin jotain tajunnan räjäyttävää!? Näiden raaka-aineiden yhdistelmä toimii loistavasti yhteen. Reseptissäni toffeen korvaa valmiiksi keitetty kondensoitumaito, joka on unelman pehmeää ja toimii juuri banoffeessa hyvin. Voit myös keittää kinuskin halutessasi itse. Jos tahdot oikaista on valmis kinuski melkein yhtä hyvä vaihtoehto. Itse voisin lusikoida sitä suuhun suoraan purkista!
Kerrataan vielä tämän leivonnaisen alkuperä: Banoffee pie on englantilainen jälkiruoka, joka on saanut nimensä juuri näin: ”banana” + ”toffee” = banoffee. Yleensä se on ison piiraan muodossa, mutta minä päätin tehdä leivoksia. Lisäksi päätin lisätä reseptiin hieman suolaisuutta murentamalla suolapähkinöitä pohjaan. Nam! Tämä resepti julkaistiin aiemmin Leivontaan -lehdessä haastatteluni yhteydessä, joten se voi olla osalle teistä tuttu.
Itse teen näutä herkullisia leivoksia meille kun haluamme herkutella pikaisesti jotain hyvää. Olen tehnyt leivospohjia yleensä valmiiksi pakkaseen, jolloin täyttöön näillä raaka-aineilla menee vain kymmenisen minuuttia! Avaa kinuskipurkki, vatkaa kerma, pilko banaani sekä suklaa ja kasaa kaikki leivoksen päälle!
Pienet Helpot Banoffee Leivokset
Pohja: 12 kpl
- 300 g Digestive keksejä
- 110 g voita
- 40 g suolapähkinöitä (valinnainen)
Täyte: 12 kpl
- 1 prk (397g) valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
- 2 banaania
- 3 dl vispikermaa
- 2 tl tomusokeria
- 2 tl kaakaojauhoa
- 3-4 palaa tummaa suklaata
- suolapähkinöitä
- 12 banaanilastua
- Hienonna keksit ja pähkinät monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksipähkinämuruun. Painele keksipähkinämuru pieniin tartalettivuokiin, joissa on leivinpaperi pohjalla. Laita vuoat jääkaappiin jähmettymään (noin 2 tuntia).
- Kun pohjat ovat jähmettyneet kippaa ne pois vuoista. Ole varovainen, pohja on hyvin hauras. Levitä pohjan päälle kinuski (eli valmiiksi karamellisoitu maito). Voit käyttää myös kondesoitua maitoa ja keittää sen kinuskiksi halutessasi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Pilko banaanit ja asettele siivuja kinuskin päälle. Levitä tämän jälkeen banaanien päälle kerros kermavaahtoa. Koristele leivokset banaanilastuilla, kaakaojauheella, pähkinöillä ja suklaamurulla. Tarjoile ja nauti!
Hei! Tuleeko ohjeesta kokonainen, normikokoinen irtopohjavuokainen kakku/piiras vai enemmänkin?
Hei, Tämä ohje soveltuu hyvin esim. 24-28cm piirakka- tai irtopohjavuokaan tehtäväksi 🙂
Hei
Meidän koko perhe on laktoositon ja olen huomannu sellaisen asian, että usein ulkomailla valmistetut maitotuotteet soveltuvat ainakin meidän perheen käyttöön. eli karamelisoitumaitotiiviste Torsleffs caramelized milk, dulce de leche, ei aiheuta perheessämme oireita, eikä myöskään tämän firman kondensoitumaito, enimmäkseen käytän saksassa valmistettuja tuotteita, maitoa,tuorejuustoja yms.
Hei Päivi, kiitos kommentista! Tämä on hyvä tietää 🙂 Olenkin miettinyt välillä sitä johtuuko allergiat liikaa prosessoiduista tuotteista enemmänkin (joita meillä täällä Suomessa on paljon). Mukavaa kesää!