Perinteinen Tiikerikakku

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.
Perinteinen Tiikerikakku on resepti, jota olen hautonut mielessäni muutaman vuoden. Jotenkin se tuntui aluksi niin tylsältä ja liian perinteiseltä. Silti monesti kuulee kahvikakkujen vertailuissa, että tiikerikakku vie voiton herkullisuudessaan. Tasan kaksi vuotta sain myös toiveen ”Leipoisitko tiikerikakun, jakaisitko oman reseptisi ja vinkit?”. Lupasin leipoa ja tässä se nyt on. Hiukan myöhässä, mutta parempi myöhässä kuin ei milloinkaan. Ja ai että tästä tulikin herkkua, niin mehevää ja maukasta, niin helposti ja pienellä vaivalla.
Ohjeeni perustuu äitini vanhaan reseptiin, jota muuntelin hiukan. Jaoin taikinan neljään osaan ja paistoin 4 ihanaa pikkuruista tiikerikakkua.Voit tehdä ohjeellani myös yhden ison kakun noin 2.5 litraiseen kakkuvuokaan. Kurkkaa muuten kaikki ihanat Nordic Ware kahvikakkuvuoat täältä*!
Vein luonnollisesti äidille maistiaisen tästä perinteisestä tiikerikakusta. Vaikka kerroin leiponeeni hänen ohjeensa pohjalta oli hän melkein vakuuttunut kaakaoraitojen olevan oikeaa suklaata. Kertokoon se tämän kakun mehevyydestä. Oikea paistoaika takaa mehevän ja jopa hiukan kostean kahvikakun, joka on kypsä kauttaaltaan. Aika parantaa kahvikakkujen makua, joten voi huoletta leipoa kahvikakkuja varastoon. Itse laitoin yhden näistä kakuista pakastimeen, yhden söimme töissä, yhden kotona ja yhden sai äitini.
LAADUKKAIMMAT KAHVIKAKKUVUOAT LÖYDÄT TÄÄLTÄ*
Perinteinen Tiikerikakku
Ohje (yksi kakku 2.5 litran vuokaan)
- 200 g voita
- 4 dl sokeria
- 4 kanamunaa
- 6 dl jauhoja
- 1.5 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2.5 dl kermamaitoa (esim 1 dl kermaa ja 1.5 dl maitoa – tai vaihtoehtoisesti kevyt kermaa)
- 3 rkl kaakaojauhetta
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Voitele voilla tai margariinilla huolellisesti noin 2.5 litrainen kakkuvuoka tai 4 pientä kakkuvuokaa käytin tätä vuokaa*.
- Mittaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhoon – vatkaa kuohkeaksi (muutama minuutti).
- Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes ne ovat kunnolla sekoittuneet.
- Sekoita toisessa kulhossa kaikki muut kuivat aineet paitsi kaakaojauhe!
- Lisää jauhoja ja maitokermaseosta vuorotellen voisokerivaahtoon koko ajan vatkaten miedolla teholla.
- Lopuksi erota taikinasta 1/3 ja sekoita siihen kaakaojauhe nuolijalla käännellen.
- Kaada taikinoita vuokaan vuorotellen 3/4 vuoan tilavuudesta ja lopuksi tasoita pinta.
- Paista pieniä kakkuja noin 35 minuuttia ja yhtä isoa kakkua noin 55 minuuttia uunin keskitasolla.
- HUOM! Tarkista kypsyys puutikulla! Kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis.
- Anna kakkujen levätä paiston jälkeen noin 10 minuuttia vuoassa.
- Koputtele vuokaa ensin päältä ja kippaa kakut jäähdytysritilälle*.
- Anna kakkujen jäähtyä rauhassa. Säilytä peiteltynä huoneenlämmössä.
Vinkki! Kuivakakut paranevat ajan kanssa. Kakku/kakut säilyvät hyvin peiteltynä huoneenlämmössä useamman päivän tai jopa viikon! Taikinaa kaataessa vuokaan: kaada ensin pohjalle vaaleaa taikinaa ja sitten päälle eli keskelle kaakao-taikinaa ja lopuksi vielä vaaleaa taikinaa päälle. Vedä halutessa veitsellä kakun päälle raitoja, niin että taikinat sekoittuvat toisiinsa. Ks. kuva alla.

LAADUKKAIMMAT KAHVIKAKKUVUOAT LÖYDÄT TÄÄLTÄ*


Ihanaa päivää!
Lisää Kuivakakku-reseptejä löydät täältä.

Myös näillä sopii
Herkutella
Parhaat ja pehmeimmät Suklaamuffinssit
Unelmien Kääretorttu
Uudenvuoden Sukulaku-Juustokakku & Arvonta
Suolainen juustokakku viinirypälehillolla