|

Paras Sitruunapiirakka marengilla

Paras Sitruunapiirakka marengilla

Kaupallinen yhteistyö Dansukker/Suomen Sokeri

Rakastan sitruunaa. Se ei ole todellakaan mikään yllätys. Siksi vielä yksi sitruunainen ihanuus täksi pääsiäiseksi. Toivottavasti teitäkään ei kyllästytä. Koska tämä paras sitruunapiirakka marengilla on I H A N A A ! Ja tässä on muuten meidän pääsiäispöydän jälkkäri.

Klassinen sitruunapiirakka on puuttunut reseptivalikoimastani. Ohje vaati myös pientä testailua ennen kuin uskalsin nimetä sen parhaaksi. Ohje ei ole helppo, eikä nopea, mutta jos lähdet tähän, et pety, nimittäin tämä on täydellistä. Rapea pohja, ihanan kirpsakka melkein valuva täyte ja silkinpehmeä, mutta pursotettavan kiinteä marenki. Jos pitäisi valita yksi leivonnainen mitä söisin loppuelämäni se olisi (ehkä) tämä.

Paras Sitruunapiirakka marengilla

Päätin tällä kertaa leikata piirakan valmiiksi paloiksi, koska halusin pursottaa marengin jokaiselle palalle erikseen. Helpompaa niin, kun marenki ei sottaa leikatessa. Ja onhan tämä nyt ihana.


Paras Sitruunapiirakka marengilla

8 hlö

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl Dansukker Tomusokeria
  • 150 g voita
  • 1 kananmuna
  1. Sekoita jauhot ja tomusokeri keskenään.
  2. Kuutioi voi ja nypi jauhoseoksen kanssa murumaiseksi.
  3. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  5. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja nosta noin 24 cm irtopohjaiseen piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla.
  6. Asettele piirakan reunoille folio tai käytä paistokuulia ettei piirakan reunat valahda uunissa.
  7. Paista pohjaa 175 asteessa noin 17-20 minuuttia, kunnes se on saanut vähän väriä ja on kypsä.

Täyte

  1. Laita sitruunanmehu, kuori, voi ja 1 dl sokeria kattilaan ja lämmitä kunnes voi sulaa.
  2. Vatkaa kulhossa keltuaiset, loput 1 dl sokeria ja maissitärkkelys kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Kiehauta sitruunamehuseos ja lisää se sitten vatkaten keltuaisvaahtoon.
  4. Kaada seos vielä kerran kattilaan ja lämmitä seosta koko ajan hiljalleen vatkaten vispilällä pohjasta asti.
  5. Kun seos selvästi paksuuntuu ja ”pulpahtaa” se on valmista. Nosta kattila heti kylmään veteen ja sekoita vielä hetki. Jos kananmuna kypsyy kokkeliksi on sitruunatäyte pilalla.
  6. Kaada täyte pohjan päälle, laita kelmu päälle ja anna jäähtyä hetki.
  7. Nosta jääkaappiin pariksi tunniksi.
  8. Nosta piirakka vuoasta ja leikkaa paloiksi terävällä veitsellä.

HUOM! Maista täytettä ja lisää halutessasi lisää sokeria. Täytteestä tulee aika kirpeää. Jos sitruunasi ovat tosi isoja tai pidät vähemmän kirpeästä laita vain 2 kpl.

Sveitsiläinen marenki

  1. Erottele valkuaiset isoon lasi- tai metallikulhoon.
  2. Nosta kulho kattilan, jonka pohjalla on vettä, päälle niin ettei pohja kuitenkaan osu veteen.
  3. Kuumenna vettä kattilassa samalla kun vatkaat valkuaisia vaahdoksi.
  4. Lisää sokeri pienissä osissa marenkivaahtoon koko ajan vatkaten.
  5. Vatkaa marenkia niin kauan, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet tai marenki on noin 60- asteista (noin 10min).
  6. Nosta kulho pois kattilan päältä ja vatkaa marenkia vielä hetki, jotta se jäähtyy hiukan.
  7. Laita marenki pursotinpussiin ruusutyllan kanssa. Pursota piirakkapalojen päälle marenki. Katso video täältä.
  8. Halutessasi paahda marengin pinta kassupolttimella/tohottimella.

Vinkki! Voit myös levittää marengin piirakan päälle ja olla leikkaamatta piirakkaa valmiiksi paloiksi. 

Paras Sitruunapiirakka marengilla

Tiesitkö, että Dansukker Taloussokerin valmistusaineena on käytetty toukokuusta 2016 lähtien pelkästään suomalaista sokerijuurikasta? Suomalainen Taloussokeri on markkinoiden ainoa täysin kotimaisesta raaka-aineesta kotimaisella työllä valmistettu sokerivaihtoehto.

Paras Sitruunapiirakka marengilla
Paras Sitruunapiirakka marengilla
Paras Sitruunapiirakka marengilla

Käy katsomassa ihana video marengin pursotuksesta täältä. Ja lue samalla ensimmäisestä MEET & GREET -tapahtumasta, jonka järjestän studiollani Kumpulassa muutaman viikon päästä.

Ihanaa pääsiäisviikkoa!

/Anni

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *