|

Mehevät Omena-Muffinssit (vegaaninen)

Omena-Muffinssit (vegaaninen)

Mehevät Omena-Muffinssit (vegaaninen) on testiohje tulevaa Halloween-leivontaa varten. Julkaisin kuitenkin viime viikolla Instagramissa yllä olevan kuvan ja sain muutaman kyselyn reseptin perään. Se mitä näistä mehevistä muffinsseista syntyy Halloween-juhliin, selviää myöhemmin. Olitte kuitenkin oikeassa. Näiden mehevien vegaanisten omenamuffinssien ohje kuuluu ehdottomasti blogiin! Niin hyviä pieniä herkkuja näistä tuli ja vielä ilman kananmunaa sekä voita!

Omenahillo korvaa tässä reseptissä puuttuvan kananmunan. Keitin hillon itse ja löydät ohjeen siihen täältä. Hillossani oli myös pieniä sattumia, mitkä maistuvat mukavasti tuossa taikinassa ja valmiissa leivonnaisessa. Tiesitkö, että monissa muissakin samantyyppisissä muffinssi- ja kakkuresepteissä voit korvata kanamunan hillolla tai hedelmäsoseella (esim. banaanisose)? Näin saat helposti muunneltua reseptejä vegaanisiksi. Maidotonta margariinia löytyy tavallisesta marketista ja muut maitotuotteet voit aina korvata esimerkiksi kauratuotteilla, jotka ovat nykyään todella laadukkaita ja hyvänmakuisia!

Paistoin muffinssit uudella minimuffinssivuoalla, jolla voit leipoa ”kurpitsoja” ja muffinsseja samaan aikaan. Kurpitsan muotoiset pikkumuffinssit ovat kuin pieniä kuivakakkuja! Lisää mielesi mukaan mausteita taikinaan. Laitoin itse ripauksen kanelia, koska minusta se kulkee käsi kädessä omenan kanssa. Voit laittaa taikinaan esimerkiksi kardemummaa, vaniljaa tai piparkakkumaustetta!

Millaisia omena-reseptejä sinä olet tenhyt tai aiot tehdä tänä vuonna? Kommentoi postausta varsinkin, jos toivot jotain tiettyä reseptiä tänne blogin puolelle. Otan mielelläni vastaan toiveita. Voit myös merkitä kuvasi Instagramissa #anninuunissa ja näin voin napata vinkkisi ja jakaa kuvasi!

Lue alempaa myös vinkit tavallisten omenamuffinssien leivontaan!


Mehevät Omena-Muffinssit (vegaaninen)

Ohje: (yksi pellillinen eli 24 kpl)

  • 1,75 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhoa
  • ripaus suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 50 g maidotonta margariinia
  • 0.75 dl kasvimaitoa (soija/kaura)
  • 1 dl omenahilloa
  1. Sulata margariini ja jätä jäähtymään.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa (jauhot, sokeri, leivinjauho, suola ja kaneli).
  3. Sekoita sulatettu margariini, maito ja omenahillo keskenään toisessa kulhossa.
  4. Yhdistä margariiniseos ja jauhoseos.
  5. Kääntele taikina nuolijalla tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
  6. Laita taikina isoon pursotinpussiin.
  7. Asettele paperiset vuoat muffinipellin muffinikoloihin ja pursota taikina vuokiin.
  8. Voitele muffinipellin kurpitsakakkukolot (vuokaspray) ja pursota taikinaa koloihin.
  9. Muista jättää kohoamisvaraa – täytä enintään 3/4.
  10. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
  11. Jäähdytä muffinssit jäähdytysritilän päällä, jolloin ne jäähtyvät tasaisesti joka puolelta.

Vinkki! Voit käyttää ohjeessa myös tavallista voita ja korvata omenahillon yhdellä kananmunalla. Jos teet näin, lisää taikinaan omenaraastetta noin 1 dl. Tällöin ohje ei tosin ole enää vegaaninen. 

Omena-Muffinssit (vegaaninen)

Omena-Muffinssit (vegaaninen)

Omena-Muffinssit (vegaaninen)

Omena-Muffinssit (vegaaninen)

Ihanaa viikkoa!

♥ Anni

Lisää omena-reseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *