Nutella Cupcakes

Nutella Cupcakes

Viime toukokuussa virallisena Ravintolapäivänä tarjoilin Pop Up -kahvilassani Kauniaisissa näitä ihania nutella kuppikakkuja, joiden reseptin olen ihan kokonaan unohtanut jakaa teille! No parempi myöhään kuin ei milloinkaan vai mitä? Alemmassa kuvassa olevien Vaahtokarkki – Vadelma kuppikakkujen resepti löytyy jo blogista.

Nämä kuppikakut palasivat mieleeni, koska tämän viikon lauantaina 1.10 on taas aika avata Pop Up -kahvila! Tällä kertaa poikkean kaavasta ja myyn kakkupaloja ehkä jotain muutakin! Tervetuloa siis herkuttelemaan tai ostamaan herkkuja kotiin leivoslaatikoiss! Löydät kahvilani Kauniaisista kukkakauppa Ihana Kukkasen tiloista! Lisätietoja löydät Facebook Eventistä. Kauniaisissa on samaan aikaan meneillää Grani Goes Crazy -päivät, joten tarjolla on muutakin ohjelmaa, alennuksia ja hyvää tunnelmaa.


Nutella Cupcakes

Ohje: (n. 40 kpl minikokoisia kuppikakkuja)

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1,5 dl luonnonjogurttia
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 100g pähkinäsuklaata (rouhittuna, paloina)
  1. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  3. Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa kananmunat, jogurtti ja sula voi sekaisin.
  4. Yhdistä jauhoseos ja munajogurttivoi-seos nuolijalla varovasti käännellen (älä vatkaa taikinaa).
  5. Asettele valkoiset paperivuoat minimuffinipellille ja jaa taikina vuokiin (noin puoleen väliin).
  6. Asettele pähkinäsuklaata taikinan päälle (joko puolikas pala tai rouhetta).
  7. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia (tarkista kypsyys puutikulla).
  8. Jätä muffinit jäähtymään jäähdytysritilälle ja valmista kuorrute.

Kuorrutus:

  • 250 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 1-2 dl nutellaa (maun mukaan jopa enemmän)
  1. Vatkaa pehmennyt voi monitoimikoneessa kuohkeaksi. (muutama minuutti)
  2. Lisää tomusokeria kahdessa erässä ja jatka vatkaamista, kunnes sokeri on sekoittunut kokonaan.
  3. Lisää puolet nutellasta ja vatkaa täydellä teholla muutama minuutti.
  4. Lisää loput nutellat ja jatka vatkaamista, kunnes kreemi on kuohkeaa.
  5. Kokonaisuudessaan kreemin vatkaukseen menee noin 10 minuuttia.
  6. Laita kreemi pursotinpussiin, jossa on mieleisesi tylla ja pursota kreemi jäähtyneiden muffinien päälle.
  7. Koristele kuppikakut nonparellein, syötävin koristein ja sokerihelmin.

Lisää ihania kuppikakkuja löydät täältä.

Seuraatko herkkujani jo somessa? Kurkkaa:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *