keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Vaahtokarkki-Vadelma Cupcakes


Olen lupaillut tätä reseptiä jo monelle pariin otteeseen. Eli pääosassa unelman pehmeällä vaahtokarkkikuorrutteella kuorrutetut vadelmakuppikakut, joita minulla oli myynnissä Ravintolapäivänä kahvilassani pari viikkoa sitten. 

Resepti on helppo, ei vatkausta tai muuta vaikeaa. Ainoa joka vaatii malttia on kuorruteen tekeminen, sillä se keitellään edellisenä päivänä ja vaahdotetaan seuraavana. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä kuorrutusta, siitä on tullut minun oma lempparini. Jos tuorejuustokuorrute juoksettuu sinulla helposti, niin suosittelen kokeilemaan välillä tätä! Maku sopii myös aikuisille, ainakin tällaisille sokerihiirille! Näitä ihanuuksia tilattiinkin minulta jo viikonlopun kevätjuhliin. 

Ohje: 
(noin 44 kpl minikuppikakkua tai 24 isoa kuppikakkua) 
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 rkl leivontasoodaa
100 g sulatettua voita
2 munaa
1,5 dl luonnonjogurttia, piimää tai maitoa
1 dl pakastevadelmia

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa käsin kevyesti jäähtynyt sula voi, munat ja jogurtti keskenään.
Yhdistä seokset nuolijalla käännellen.
Lisää vadelmat ja kääntele varovasti taikinaan.
Täytä minimuffinipelti paperisilla minimuffinivuoilla ja jaa taikina vuokiin.
Paista muffineja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
(Tarkista kypsyys puutikulla).
Nosta kuppikakut jäähtymään ritilälle ja kuorruta vasta kun ne ovat kokonaan jäähtyneet.

Vaahtokarkkikuorrutus: 
5 dl vispikermaa
300 g vaahtokarkkeja
2 dl tomusokeria
1/10 tl suolaa
tippa pinkkiä elintarvikeväriä

Mittaa kerma, sokeri ja suola isoon kattilaan. Sekoittele hiukan ja lisää vaahtokarkit.
Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, niin kauan kunnes vaahtokarkit ovat kokonaan sulaneet.
Värjää halutessasi elintarvikevärillä.
Kaada seos kulhoon, jäähdytä hiukan ja laita yöksi jääkaappiin.
Ota jähmettynyt seos jääkaapista. (kuorrute on kovettunut hieman ja hyytelömäistä)
Vatkaa vaahdoksi monitoimikoneessa. Kuorrute on valmista, kun se on sileää ja kiiltävää. Tähän menee vain muutama minuutti.
Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa on mielesesi tyllä ja pursottele kuorrute kakkujen päälle.
Koristele kakut vadelmilla ja muilla koristeilla.
Kääntele jäiset vadelmat taikinan joukkoon viimeisenä. 
Koristele mielikuvituksellisesti! 
Ihanaa viikkoa!

6 kommenttia:

  1. Nämä menee viikonloppuna kokeiluun! Nam :) voikohan tota kuorrutetta pakastaa ilman että rakenne kärsii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :) mä just kuorruttelen täällä tätä kuorrutetta kevätjuhlien kuppikakkuihin :) En ole pakastanut tätä kuorrutetta koskaan, joten en osaa sanoa, mutta lähtökohtaisesti en pakastaisi mitään kuorrutteita, koska kuorrutettavuus häviää osasta jo jääkaapissa (kovettuu yms.).

      Poista
  2. Testattu ja hyväksi todettu ohje! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Onko jo blogissa? Käyn heti kurkkaamassa :) Mukavaa viikkoa!

      Poista
  3. Hei! Ihan hävettää jo kysyä mutta onko leivontasooda sama kuin ruokasooda :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Henna! Ei tarvitse hävetä :D sama asia on ja jos ei sitä löydy niin voi laittaa myös leivinjauhetta. Mukavaa päivää!

      Poista

Kiitos kommentistasi!