• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mustikka cupcakes

Kuppikakut

19 maalis

Mustikka cupcakes

 

Mustikka cupcakes -resepti on yksi ensimmäisistä blogini resepteistäni. Teen näitä ihanuuksia edelleen, joko muffinsseina ilman kuorrutusta tai kuorrutuksen kanssa. Helppo taikinaohje sopii marjaan kuin marjaan ja voit vaihtaa ohjeessa olevan soijamaidon melkein mihin tahansa maitotuotteeseen: maito, kerma, jogurtti tms. Katso lisää muffinssiohjeita täältä.

Synttärikahveja ja kameralla leikkimistä, siitä on koko viime viikko tehty – siitä asti kun sain upouuden kamerani käyttöön. Hassua: tekisi mieli leipoa koko ajan, että saisin kuvata lisää. Kuvannut olen kyllä muutakin kuin leivonnaisia. Tämä viikko nimittäin menee Lapissa lomaillessa ja täällä riittää maisemaa kuvattavana.

Tässä ihanat, mehevät mustikkamuffinit rahkakuorrutuksella. Halusin kokeilla tällä kertaa jotain vähän kevyempää kuin tuorejuustovoikreemi, mitä yleensä käytetään cupcake kuorrutuksissa. Rahkakuorrutus jakoi mielipiteitä. Raikkautta siitä ei puuttunut ja itse kokeilen varmasti vielä uudestaan.


Mustikka cupcakes

Muffinit:

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 1,5 dl soijamaitoa
  • 2 munaa
  • 2 dl mustikoita

Kuorrute:

  • 400 g maitorahkaa (paksu koostumus ei jogurttirahka)
  • 0,75 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 1 tippa vanilja-aromia
  • mustikoita
  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää jäähtyneen sulan voin joukkoon huoneenlämpöinen soijamaito ja munat. Vatkaa pallovatkaimella sekaisin.
  4. Yhdistä keskenään jauhoseos ja voimaitomunaseos. Sekoita huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata.
  5. Kääntele varovaisesti joukkoon mustikat.
  6. Voitele muffinipellin kolot – tai asettele paperiset vuoat koloihin. Mittaa taikina muffinipellille ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuttia.
  7. Jäähdytä muffinit kunnolla ja valmista kuorrute sillä aikaa.
  8. Sekoita rahka, sokerit ja vanilja-aromi keskenään. Lämmitä muutama mustikka mikrossa ja lusikoi niistä syntynyt mehu kuorrutteen sekaan antamaan hiukan väriä sekä makua.
  9. Pursota kuorrute muffinien päälle tähtityllalla ja asettele muutama mustikka kuorrutteen päälle koristeeksi.
Mustikka cupcakes
Mustikka cupcakes

14 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Aprikoosikeksit
Seuraava artikkeli: Kotitekoinen sitruunajäätelö »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Hanna-Mari / Leipomo sanoo

    19.3.2014 18:17

    Ihanan näköisiä muffinseja. Rahka saattaa tosiaan olla joidenkin mielestä liiankin raikas, mutta minulle kyllä maistuisi. Ei liian makeakaan ole hyvä 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.3.2014 07:32

      Kiitos! Aikuiseen makuun sopii vähän raikkaammat versiot minunkin mielestä! Mikä parasta näitä voi syödä monta kerralla! 🙂

      Vastaa
  2. Daniela sanoo

    19.3.2014 18:52

    Komppaan ylläolevaa: Raikas rahka uppoaa meikäläiseen paremmin, kuin umpiäklö!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.3.2014 07:35

      Kiva kun moni muukin on samaa mieltä! Mielestäni sokeria on valmiissa ohjeissa usein liikaa. Toistan itseäni; vähemmän äklöä pystyy syödä enemmän 🙂

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    24.8.2014 14:37

    Aivan mahtava ohje! Tuli tosi hyviä ja oli helppo tehdä ����

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.8.2014 15:22

      Kiitos 🙂 Kiva kuulla että siellä on ollut maistuvat hetket mustikka kuppikakkujen ansiosta!

      Vastaa
  4. Anni sanoo

    10.12.2015 16:13

    Tää on jo toinen kerta kun teen näitä, ja molemmilla kerroilla tullut aivan älyttömän hyviä! Itse olen laittanut mukaan vielä valkosuklaata ja se sopii ihanasti näihin! <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.12.2015 16:15

      Moi Anni! 🙂 Ihana kuulla. Tämä on oma lempireseptini. Pitääkin kokeilla valkosuklaan kanssa! Ihanaa joulunodotusta sinulle.

      Vastaa
  5. Anonyymi sanoo

    11.11.2016 10:11

    Kuinka monta muffinia ohjeesta noin tulee?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.11.2016 10:22

      Tästä ohjeesta tulee juuri tuo 12 isoa muffinssia 🙂 ehkä muutama yli – riippuu miten korkeita tahtoo paistaa! Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      12.11.2016 10:11

      Kiitos vastauksesta! Käytitkö jotain tiettyä maitorahkaa reseptissä? Minulla rahka lössähti ja valui heti kun puristin sitä muffinin päälle. Muffinit olivat kyllä jäähtyneet kokonaan ja rahkakin oli kylmää. Annoin rahkan varmuuden vuoksi kylmettyä jääkaapissa vielä lisää, mutta sekään ei auttanut. Jääkaapista onneksi löytyi tuorejuustoa ja muffinit saivat lopulta kuorrutuksen.

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.11.2016 06:56

      Hei, en muista tarkkaan mitä rahkaa käytin, mutta se on ollut sitä leivontaan soveltuvaa jämäkkää rahkaa, koska perinteiset maitorahkat ovat liian löysiä pursotukseen tai kuorrutteeksi. Harmi, että sinun kuorrute valui, mutta onneksi sait tilalle muuta. Mukavaa sunnuntaita!

      Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      14.11.2016 14:58

      En tiennytkään, että maitorahkoja on rakenteeltaan erilaisia. Täytyy ensikerralla yrittää löytää sitä! Kiitos tiedosta!

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.11.2016 06:02

      Juu kyllä leivontaan aina ne jämäkät leivontarahkat ei ne mitä syödään välipalana tai aamuisin 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin bl Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin blogin puolelle 10 herkullisinta ohjettani! 💕 

Heti kun ollaan taas kotona, leivon omista raparpereistani uuden piirakan, joka on poltellut mielessä! #raparperinaika
Hääpäivä 🤍 Tämä oli meidän hääpotrett Hääpäivä 🤍

Tämä oli meidän hääpotrettien viimeinen otos tasan neljä vuotta sitten tänään 🌿Ollaan jo vähän väsyneitä kuvattavia, mutta pidän tästä kuvasta erityisesti. Siitä ettei hymyillä, mutta näytetään silti tosi onnellisilta, raukeilta. Kaikki meni hyvin. Me ollaan tässä ja nyt. Meidän päivä, ihana olla juuri nyt Italiassa  muistelemassa yhdessä, koko meidän kolmihenkisen perheen kesken #keramiikkahäät 🌸 @camillabloom
La Dolce Vita ❤️ La Dolce Vita ❤️
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios