Mustikka cupcakes

Mustikka cupcakes

 

Mustikka cupcakes -resepti on yksi ensimmäisistä blogini resepteistäni. Teen näitä ihanuuksia edelleen, joko muffinsseina ilman kuorrutusta tai kuorrutuksen kanssa. Helppo taikinaohje sopii marjaan kuin marjaan ja voit vaihtaa ohjeessa olevan soijamaidon melkein mihin tahansa maitotuotteeseen: maito, kerma, jogurtti tms. Katso lisää muffinssiohjeita täältä.

Synttärikahveja ja kameralla leikkimistä, siitä on koko viime viikko tehty – siitä asti kun sain upouuden kamerani käyttöön. Hassua: tekisi mieli leipoa koko ajan, että saisin kuvata lisää. Kuvannut olen kyllä muutakin kuin leivonnaisia. Tämä viikko nimittäin menee Lapissa lomaillessa ja täällä riittää maisemaa kuvattavana.

Tässä ihanat, mehevät mustikkamuffinit rahkakuorrutuksella. Halusin kokeilla tällä kertaa jotain vähän kevyempää kuin tuorejuustovoikreemi, mitä yleensä käytetään cupcake kuorrutuksissa. Rahkakuorrutus jakoi mielipiteitä. Raikkautta siitä ei puuttunut ja itse kokeilen varmasti vielä uudestaan.


Mustikka cupcakes

Muffinit:

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 1,5 dl soijamaitoa
  • 2 munaa
  • 2 dl mustikoita

Kuorrute:

  • 400 g maitorahkaa (paksu koostumus ei jogurttirahka)
  • 0,75 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 1 tippa vanilja-aromia
  • mustikoita
  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää jäähtyneen sulan voin joukkoon huoneenlämpöinen soijamaito ja munat. Vatkaa pallovatkaimella sekaisin.
  4. Yhdistä keskenään jauhoseos ja voimaitomunaseos. Sekoita huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata.
  5. Kääntele varovaisesti joukkoon mustikat.
  6. Voitele muffinipellin kolot – tai asettele paperiset vuoat koloihin. Mittaa taikina muffinipellille ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuttia.
  7. Jäähdytä muffinit kunnolla ja valmista kuorrute sillä aikaa.
  8. Sekoita rahka, sokerit ja vanilja-aromi keskenään. Lämmitä muutama mustikka mikrossa ja lusikoi niistä syntynyt mehu kuorrutteen sekaan antamaan hiukan väriä sekä makua.
  9. Pursota kuorrute muffinien päälle tähtityllalla ja asettele muutama mustikka kuorrutteen päälle koristeeksi.
Mustikka cupcakes
Mustikka cupcakes

Myös näillä sopii

Herkutella

14 Kommenttia

  1. Ihanan näköisiä muffinseja. Rahka saattaa tosiaan olla joidenkin mielestä liiankin raikas, mutta minulle kyllä maistuisi. Ei liian makeakaan ole hyvä 🙂

    1. Kiitos! Aikuiseen makuun sopii vähän raikkaammat versiot minunkin mielestä! Mikä parasta näitä voi syödä monta kerralla! 🙂

  2. Komppaan ylläolevaa: Raikas rahka uppoaa meikäläiseen paremmin, kuin umpiäklö!

    1. Kiva kun moni muukin on samaa mieltä! Mielestäni sokeria on valmiissa ohjeissa usein liikaa. Toistan itseäni; vähemmän äklöä pystyy syödä enemmän 🙂

  3. Anonyymi sanoo:

    Aivan mahtava ohje! Tuli tosi hyviä ja oli helppo tehdä ����

    1. Kiitos 🙂 Kiva kuulla että siellä on ollut maistuvat hetket mustikka kuppikakkujen ansiosta!

  4. Tää on jo toinen kerta kun teen näitä, ja molemmilla kerroilla tullut aivan älyttömän hyviä! Itse olen laittanut mukaan vielä valkosuklaata ja se sopii ihanasti näihin! <3

    1. Moi Anni! 🙂 Ihana kuulla. Tämä on oma lempireseptini. Pitääkin kokeilla valkosuklaan kanssa! Ihanaa joulunodotusta sinulle.

  5. Anonyymi sanoo:

    Kuinka monta muffinia ohjeesta noin tulee?

    1. Tästä ohjeesta tulee juuri tuo 12 isoa muffinssia 🙂 ehkä muutama yli – riippuu miten korkeita tahtoo paistaa! Mukavaa viikonloppua!

    2. Anonyymi sanoo:

      Kiitos vastauksesta! Käytitkö jotain tiettyä maitorahkaa reseptissä? Minulla rahka lössähti ja valui heti kun puristin sitä muffinin päälle. Muffinit olivat kyllä jäähtyneet kokonaan ja rahkakin oli kylmää. Annoin rahkan varmuuden vuoksi kylmettyä jääkaapissa vielä lisää, mutta sekään ei auttanut. Jääkaapista onneksi löytyi tuorejuustoa ja muffinit saivat lopulta kuorrutuksen.

    3. Hei, en muista tarkkaan mitä rahkaa käytin, mutta se on ollut sitä leivontaan soveltuvaa jämäkkää rahkaa, koska perinteiset maitorahkat ovat liian löysiä pursotukseen tai kuorrutteeksi. Harmi, että sinun kuorrute valui, mutta onneksi sait tilalle muuta. Mukavaa sunnuntaita!

    4. Anonyymi sanoo:

      En tiennytkään, että maitorahkoja on rakenteeltaan erilaisia. Täytyy ensikerralla yrittää löytää sitä! Kiitos tiedosta!

    5. Juu kyllä leivontaan aina ne jämäkät leivontarahkat ei ne mitä syödään välipalana tai aamuisin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *