• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mustikka cupcakes

Kuppikakut

19 maalis

Mustikka cupcakes

 

Mustikka cupcakes -resepti on yksi ensimmäisistä blogini resepteistäni. Teen näitä ihanuuksia edelleen, joko muffinsseina ilman kuorrutusta tai kuorrutuksen kanssa. Helppo taikinaohje sopii marjaan kuin marjaan ja voit vaihtaa ohjeessa olevan soijamaidon melkein mihin tahansa maitotuotteeseen: maito, kerma, jogurtti tms. Katso lisää muffinssiohjeita täältä.

Synttärikahveja ja kameralla leikkimistä, siitä on koko viime viikko tehty – siitä asti kun sain upouuden kamerani käyttöön. Hassua: tekisi mieli leipoa koko ajan, että saisin kuvata lisää. Kuvannut olen kyllä muutakin kuin leivonnaisia. Tämä viikko nimittäin menee Lapissa lomaillessa ja täällä riittää maisemaa kuvattavana.

Tässä ihanat, mehevät mustikkamuffinit rahkakuorrutuksella. Halusin kokeilla tällä kertaa jotain vähän kevyempää kuin tuorejuustovoikreemi, mitä yleensä käytetään cupcake kuorrutuksissa. Rahkakuorrutus jakoi mielipiteitä. Raikkautta siitä ei puuttunut ja itse kokeilen varmasti vielä uudestaan.


Mustikka cupcakes

Muffinit:

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 1,5 dl soijamaitoa
  • 2 munaa
  • 2 dl mustikoita

Kuorrute:

  • 400 g maitorahkaa (paksu koostumus ei jogurttirahka)
  • 0,75 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 1 tippa vanilja-aromia
  • mustikoita
  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää jäähtyneen sulan voin joukkoon huoneenlämpöinen soijamaito ja munat. Vatkaa pallovatkaimella sekaisin.
  4. Yhdistä keskenään jauhoseos ja voimaitomunaseos. Sekoita huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata.
  5. Kääntele varovaisesti joukkoon mustikat.
  6. Voitele muffinipellin kolot – tai asettele paperiset vuoat koloihin. Mittaa taikina muffinipellille ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuttia.
  7. Jäähdytä muffinit kunnolla ja valmista kuorrute sillä aikaa.
  8. Sekoita rahka, sokerit ja vanilja-aromi keskenään. Lämmitä muutama mustikka mikrossa ja lusikoi niistä syntynyt mehu kuorrutteen sekaan antamaan hiukan väriä sekä makua.
  9. Pursota kuorrute muffinien päälle tähtityllalla ja asettele muutama mustikka kuorrutteen päälle koristeeksi.
Mustikka cupcakes
Mustikka cupcakes

14 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Aprikoosikeksit
Seuraava artikkeli: Kotitekoinen sitruunajäätelö »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Hanna-Mari / Leipomo sanoo

    19.3.2014 18:17

    Ihanan näköisiä muffinseja. Rahka saattaa tosiaan olla joidenkin mielestä liiankin raikas, mutta minulle kyllä maistuisi. Ei liian makeakaan ole hyvä 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.3.2014 07:32

      Kiitos! Aikuiseen makuun sopii vähän raikkaammat versiot minunkin mielestä! Mikä parasta näitä voi syödä monta kerralla! 🙂

      Vastaa
  2. Daniela sanoo

    19.3.2014 18:52

    Komppaan ylläolevaa: Raikas rahka uppoaa meikäläiseen paremmin, kuin umpiäklö!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.3.2014 07:35

      Kiva kun moni muukin on samaa mieltä! Mielestäni sokeria on valmiissa ohjeissa usein liikaa. Toistan itseäni; vähemmän äklöä pystyy syödä enemmän 🙂

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    24.8.2014 14:37

    Aivan mahtava ohje! Tuli tosi hyviä ja oli helppo tehdä ����

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.8.2014 15:22

      Kiitos 🙂 Kiva kuulla että siellä on ollut maistuvat hetket mustikka kuppikakkujen ansiosta!

      Vastaa
  4. Anni sanoo

    10.12.2015 16:13

    Tää on jo toinen kerta kun teen näitä, ja molemmilla kerroilla tullut aivan älyttömän hyviä! Itse olen laittanut mukaan vielä valkosuklaata ja se sopii ihanasti näihin! <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.12.2015 16:15

      Moi Anni! 🙂 Ihana kuulla. Tämä on oma lempireseptini. Pitääkin kokeilla valkosuklaan kanssa! Ihanaa joulunodotusta sinulle.

      Vastaa
  5. Anonyymi sanoo

    11.11.2016 10:11

    Kuinka monta muffinia ohjeesta noin tulee?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.11.2016 10:22

      Tästä ohjeesta tulee juuri tuo 12 isoa muffinssia 🙂 ehkä muutama yli – riippuu miten korkeita tahtoo paistaa! Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      12.11.2016 10:11

      Kiitos vastauksesta! Käytitkö jotain tiettyä maitorahkaa reseptissä? Minulla rahka lössähti ja valui heti kun puristin sitä muffinin päälle. Muffinit olivat kyllä jäähtyneet kokonaan ja rahkakin oli kylmää. Annoin rahkan varmuuden vuoksi kylmettyä jääkaapissa vielä lisää, mutta sekään ei auttanut. Jääkaapista onneksi löytyi tuorejuustoa ja muffinit saivat lopulta kuorrutuksen.

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.11.2016 06:56

      Hei, en muista tarkkaan mitä rahkaa käytin, mutta se on ollut sitä leivontaan soveltuvaa jämäkkää rahkaa, koska perinteiset maitorahkat ovat liian löysiä pursotukseen tai kuorrutteeksi. Harmi, että sinun kuorrute valui, mutta onneksi sait tilalle muuta. Mukavaa sunnuntaita!

      Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      14.11.2016 14:58

      En tiennytkään, että maitorahkoja on rakenteeltaan erilaisia. Täytyy ensikerralla yrittää löytää sitä! Kiitos tiedosta!

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.11.2016 06:02

      Juu kyllä leivontaan aina ne jämäkät leivontarahkat ei ne mitä syödään välipalana tai aamuisin 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios