perjantai 17. maaliskuuta 2017

The Traditional Afternoon Tea


Miksen elänyt 1600-luvulla kuten aito lady, jossain upeassa herrainkartanossa tai linnassa? Afternoon Tea -hetkeä nautiskellessa ja vielä oikeanlaisessa miljöössä tällainen päiväuni tupsahtaa mieleen liian helposti. Kuinka "vaatimaton" ihana välipala-idea tämä kello viiden tee onkaan! Kiitos Bedfordin kreivittärelle Annalle ihanan perinteen synnystä! Kreivitärtä yksinkertaisesti heikotti aamiaisen ja illallisen välissä, jolloin hän toivoin hovineitinsä tarjoilevan hänelle teetä sekä pikkupurtavaa aterioiden välissä. No on sanottakin selvää, (jos teehetki näytti silloin samalta kuin näissä kuvissa) että siihen ihastuivat niin Anna kun hänen ystävänsä, joille kutsu kello viiden teelle kävi.  Olin viime viikolla työmatkalla Lontoossa ja pääsin nauttimaan samalla pienistä huveista. Yksi parhaimmista oli The Traditional Afternoon Tea perinteiseen tyyliin. Ihan helppoa paikan löytäminen ei ollut. Ainakaan paikalliset ihmiset eivät näytä nauttivan perinteistä kello viiden teetä, vaikka teetä juovatkin enemmän kuin kahvia. Afternoon Tea -hetkeä tarjoilevat Englannissa yleensä isommat hotelliketjut klo. 12-18.00 välillä paikasta riippuen. Suosittelen varaamaan pöydän etukäteen. 

Tämä teehetki nautittiin Windsorin Linnan läheisyydessä Castle Hotel Windsorin ravintolassa. Otimme tietenkin sen runsaimman menun shamppanjan kera. Tämä herkkuhetki kävi lounaasta ennen lentoa kotiin. Teen sai valita itse ja se katettiin yhdessä ihastuttavan kolmikerroksisen kakkuvadin kanssa pieneen pöytäämme. Sanotaan, että syöminen aloitaan aina alimmasta kerroksesta eli vasta paistetuista skonsseista, marmeladista ja tuorejuustosta. Siitä siirrytään keskikerrokseen, joka tarjoilee suolaisia sormivoileipiä. Ylimpänä on "jälkiruoka" eli pienet kakut, macaronssit ja piirakat. Tässä tarjoilussa ihastuttivat myös pienet annoskokoiset suklaamousset pikarissa. Ahh nam ja ahh. Tämä oli kerrassaan ihanaa! ❤


Missä Helsingissä voi nauttia Afternoon Tea -hetkestä? Ainakin täällä:

Salutorget
Kämp Brasserie

Salutorgetin Afternoon Tea:n olen testannut, suosittelen ja voit lukea siitä lisää täältä.

Herkullista viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Jos pyörähdät joskus Etelä-Savossa niin Juvalla sijaitsee Teahouse of Wehmais, aivan loistava paikka ja tunnelma on kuin olisi vierailulla ulkomailla. Olisi kyllä ihana joskus käydä Lontoossa - siltä reissulta odottaisin eniten juurikin erilaisia kahviloita ja ravintoloita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vinkinstä, jonka pidän ehdottomasti mielessä :) Kuulostaa ihanalta! Lontoo oli kyllä herkullinen paikka, vaikka ihan ydin-Lontoossa ei tällä reissulla vierailtukaan. Pieni kylä Farnham, jossa yövyimme oli niin sympaattinen! :)

   Poista
 2. Afternoon teat on kyllä ihanaa luksusta. Skonssit, clotted cream ja mansikka marmeladi ja nuo finger sandwichit, oi oi! Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari :) Kyllä matkustelu ja herkut ovat hoitoa sielulle <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!