• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Chilillä viimeistelty Brunssi

Brunssi· Yhteistyöt

9 loka

Suurena brunssien ja tulisen ruoan ystävänä minulla on ilo olla mukana Blogiringin TABASCO® -kampanjassa. Meillä kampanja herätti suurta suosiota myös kotona. Mieheni kun laittaa TABASCO® Sauce -kastiketta melkein joka ruokaan. Postauksen osalta kokeilin perinteistä punaista TABASCO® Red Sauce  -kastiketta, joka kuten muutkin TABASCO® Sauce  -kastikkeet valmistetaan erityisestä chililajikkeesta. Punaisen kastikkeen pohjalta löytyikin aivan mahtava makean ja suolaisen tulisuuden harmonia meidän brunssille.

Tiesitkö, että TABASCO® Sauce -kastikkeita on valmistettu jo vuodesta 1868 saakka ja yritys on edelleen perheomistuksessa? Kerrotaan myös, että TABASCO Sauce -kastike sai syntynsä, kun Edmund McIlhenny sai ystävältään erityisen tulisia chilin siemeniä. Tästä alkoi erilaisten chilikastikkeiden kokeilu.

Nämä tuliset kastikkeet valmistetaan edelleen lähes alkuperäisellä tavalla. Ainoastaan kypsytysprosessi tammitynnyreissä on pidentynyt kolmeen vuoteen. Kastikkeet ovat muuten juuri sopivan tulisia ja tuovat mukavasti ruoan aromeita esiin peittämällä kuitenkaan makua. Kastikkeita on eri vahvuisia ja makuisia, joista jokaisen on helppo löytää suosikkinsa. Lisäksi ne ovat kokonaan lisäaineettomia ja sisältävät vain chiliä, suolaa ja etikkaa.

 

Meidän TABASCO® Brunssi:

 

  • MANGO-TABASCO® Bellini
  • Kasvis TABASCO® Frittata
  • Makean rapeat Chili Pekonit
  • Cheddar-Chiliskonssit
  • Brie ja Tulinen Luumuhillo
  • Tulinen Granola ja Luonnonjogurtti
  • Suklaa-Chili-Muffinssit

MANGO-TABASCO® Bellini

  • Mangopyreetä
  • TABASCO®  Red Sauce
  • Kuohuviiniä
  1. Laita lasin pohjalle mangopyreetä noin 1-2 cm ja muutama tippa TABASCO® Red Sauce -kastiketta.
  2. Kaada päälle kuohuviiniä ja sekoita kevyesti.

 

Kasvis TABASCO® Frittata

  • 2 paprikaa (keltainen ja vihreä)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso sipuli
  • oliivioljyä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 5-8 tippaa TABASCO® Red Sauce -kastiketta
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl raastettua cheddarjuustoa
  1. Hienonna sipulit ja paprikat ja kuullota ne öljyssä pannulla.
  2. Lisää tomaattimurska, mausteet ja TABASCO® Red Sauce.
  3. Hauduta paistosta, kunnes neste haihtuu. Siirrä paistos piirakkavuokaan.
  4. Tee paistokseen 4 koloa ja riko jokaiseen koloon kananmuna.
  5. Nosta pannu 200 asteiseen uuniin ja paista noin 10-15 minuuttia.
  6. Raasta cheddarjuustoa kuuman frittatan päälle.
  7. Tarjoile TABASCO® Sauce -kastikkeen kanssa.

 

Makean rapeat Chili Pekonit:

  • 2 rkl fariinisokeria
  • noin 25 tippaa TABASCO® Red Sauce kastiketta
  • 170 g pekonia
  1. Sekoita sokeri ja TABASCO® Red Sauce kastike keskenään tahnaksi.
  2. Sivele seos pekonien päälle.
  3. Paista pekoneja 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kääntäen ne kerran ympäri.

 

Cheddar-Chiliskonssit:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl merisuolaa
  • 2 tl leivinjauhoa
  • 2 rkl sokeria
  • 50 g voita
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl cheddaria
  • muutama tippa TABASCO® Red Sauce -kastiketta
  • 1 kananmuna (voiteluun)
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Nypi kylmä voi jauhoseokseen.
  3. Lisää kerma, cheddar ja TABASCO® Red Sauce -kastike ja sekoita taikinaksi.
  4. Muotoile taikinasta jauhoitetulle leivinpaperille kaksi pyöreää ”leipää”.
  5. Leikkaa taikinaleikkurilla leipä kolmioiksi.
    (voit myös kaulia taikinasta levyn, josta painella muotilla pyöreitä skonsseja)
  6. Voitele kevyesti vatkatulla kananmunalla.
  7. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

 

Tulinen Granola:

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl auringonkukan siemeniä
  • 2 rkl pellavansiemeniä
  • 3 rkl mantelilastuja
  • 1 rkl rouhittuja pähkinöitä
  • 0,25 dl rypsiöljyä
  • 0,25 dl vaaleaa siirappia
  • 5-7 tippaa TABASCO® Red Sauce -kastiketta
  • 0,5 dl rouhittua tummaa suklaata
  1. Mittaa kaurahiutaleet, siemenet ja mantelit kulhoon.
  2. Sekoita öljy, siirappi ja TABASCO® Red Sauce -kastike toisessa kulhossa.
  3. Yhdistä keivat aineet ja öljyseos. Sekoita kunnolla.
  4. Kumoa seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  5. Paista 150 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia välillä käännellen.
  6. Lisää jäähtyneeseen seokseen rouhittu suklaa.
  7. Tarjoile luonnonjogurtin kera.

 

Suklaa-Chilimuffinit (12 kpl)

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhoa
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 rkl leivinjauhoa
  • ripaus suolaa
  • muutama tippa TABASCO® Red Sauce kastiketta
  • 100 g voita
  • 1,5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 2 dl rouhittua tummaa suklaata
  1. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  3. Rouhi suklaa kuivien aineiden sekaan (jätä sattumia).
  4. Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa kananmunat, maito ja sula voi.
  5. Yhdistä jauhoseos ja munamaitovoi-seos nuolijalla käännellen (älä vatkaa taikinaa).
  6. Lisää maun mukaan TABASCO® Red Sauce -kastiketta ja sekoita.
  7. Asettele paperivuoat minimuffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
  8. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia. (tarkista kypsyys puutikulla.)

Lisäksi tarjolla oli luumuhilloa, jonka maustoin TABASCO® Red Sauce kastikkeella. Luumuhillon resepti löytyy tästä. Luumuhillo sopii aivan fantastisesti skonssien ja brie-juuston kanssa.

 

TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.

 

Yhteistyössä TABASCO® Brand Pepper Sauce

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Sydän-Korvapuusteja korvapuustipäivän kunniaksi
Seuraava artikkeli: Pätkis (Chocolate) Chip Cookies »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Nanne - Elämää Koivurannassa sanoo

    9.10.2015 06:40

    Tuo kasvisfrittata tabasco-twistillä menee ehdottomasti testaukseen, ehkäpä jo viikonloppu aamuna!! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.10.2015 08:15

      Kiitos Nanne kommentista 🙂 Ihanaa viikonloppua ja brunssia teille!

      Vastaa
  2. Celebration Treats 4U sanoo

    9.10.2015 19:24

    Oletpas rakentanut chilinystäville sopivan herkullisen ja monipuolisen brunssin 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.10.2015 05:01

      Kiitos 🙂 TABASCO on loistava tuote! Ideoita olisi ollut enemmänkin, mutta oli pidettävä raja jossain 😀

      Vastaa
  3. Tintti - Valkoisia Haaveita sanoo

    16.9.2016 15:24

    Ihania ohjeita 😀 Vähän erilaista 🙂 Voisi testata huomenna brunssilla 😉 http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.9.2016 06:59

      Kiitos Tintti 🙂 Kiva olisi kuull mitä kokeilit ja mitä tykkäsit 🙂 Mukavaa sunnuntaita!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios