|

Banaani-Donitsit Vapuksi (maapähkinävoi-suklaa-kanelisokeri kuorrutteilla)

Puffet Donitsit - Donut Ice Cream Sandwich

Ostin oman donitsipeltini viime syksynä ihastuttuani siihen totaalisesti. Tämän jälkeen donitseja on tullut tehtyä useamman kerran. Mielestäni nämä pienet söpöt uunidonitsit on ensinnäkin helppo ja nopea valmistaa ja ne ovat vähärasvaisempia kuin uppopaistetut. Uunissa paistettavista donitseista tuli hitti nopeasti, mutta samaan aikaan alkoi keskustelu siitä, maistuvatko nämä yhtä pehmeiltä ja kuohkeilta kuin esimerkiksi iki-ihanat Arnoldsin donitsit? Sen takia muistutankin vielä tässä, että donitsipellillä uunissa paistetuista ei ikinä saa samanlaisia donitseja kuin hiivataikinalla nostatetuista ja rasvassa keitetyistä.

Uunissa paistetut donitsit ovat eri tavalla hyviä ja hyvin muunnettavissa. Tällä kertaa laitoin taikinaan vanhoja banaaneja ja kuorrutteista löytyy banaanin kanssa oikein hyvin toimivaa maapähkinävoita. Oma suosikkini kuorrutteista on perinteinen kanelisokeri. Minidonitsit ovat myös oikein mahtava tarjoiltava vappubrunssille. Muita uunidonitsi-reseptejäni löydät alla olevista linkeistä:

Tästä, tästä ja tästä


Banaani-Donitsit Vapuksi (maapähkinävoi-suklaa-kanelisokeri kuorrutteilla)

Ohje: (24 kappaletta eli yksi pellillinen)

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 banaani
  • 3 rkl maitoa/piimää/kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 50 g voisulaa
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Soseuta banaani sauvasekottimella. Lisää maito, voisula ja kananmuna, sekoita.
  3. Yhdistä kuivat aineet banaaniseokseen. Sekoita huolella tasaiseksi.
  4. Kaada taikina pursotinpussiin ja leikkaa siihen noin 1 cm aukko.
  5. Voitele donitsipelti voilla.
  6. Pursota taikina pellille puoleen väliin syvennystä.
  7. Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 6-7 minuuttia.
  8. Kuorruta jäähtyneet donitsit.

Tuorejuusto-maapähkinävoikuorrute:

  • 1 dl maustamatonta tuorejusutoa
  • 40 g pähkinävoita
  • 0,5 dl tomusokeria
  • banaanilastuja rouheena pinnalle
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kuohkeaksi ja levitä täytettä donitsin päälle veitseä apuna käyttäen.
  2. Ripottele banaanilastumurua päälle.

Suklaakuorrute:

  • 150 g tummaa suklaata
  • mantelirouhetta
  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  2. Dippaa donitsit suklaaseen ja ripottele päälle mantelirouhetta.
  3. Anna pinnan kovettua.

Kanelisokeri:

  • 25 g sulaa voita
  • 2 tl kanelia
  • 0,5 dl hienoa sokeria
  1. Sulata voi.
  2. Sekoita kaneli ja sokeri pienessä kulhossa.
  3. Sivele donitsit voissa ja pyörittele kanelisokerissa.
Banaani-Donitsit Vapuksi (maapähkinävoi-suklaa-kanelisokeri kuorrutteilla)
Studio Koivunen Oy
Banaani-Donitsit Vapuksi (maapähkinävoi-suklaa-kanelisokeri kuorrutteilla)
Studio Koivunen Oy

Katso myös muut donitsiohjeet klikkaamalla alla olevia linkkejä:

Suklaa Donitsit
Minidonitsit

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *