Oliiviöljykakku Pistaasikreemillä

Pidin remontoidulla studiollani juhlat viime viikolla ja tarjoilin juhlissa tätä ihanaa oliiviöljykakkua! Oliiviöljykakku on ollut suosikkini jo pitkään. Rakastan sitä miten mehevä se on ja miten muunneltavissa ohje on. Laitan taikinaan myös aina vähän sitruunan kuorta, koska se sopii ahh niin ihanasti tähän!
MIKSI OLIIVIÖLJYKAKKU
Maku ja rakenne
- Oliiviöljy tekee kakun rakenteesta kostean ja hieman tiiviin, mutta ei raskasta. Se tuo makuun kevyttä ja syvyyttä – suosittelen käytettämään laadukasta, extra virgin -oliiviöljyä, joka on kuitenkin mietoa maultaan.
- Pistaasikreemi (joka tehdään ihanasta pistaasitahnasta) antaa makean ja täyteläisen kontrastin, jossa on pehmeä pähkinäisyys ja jopa hieno suolaisuuskin.
Ulkonäkö
- Yleensä kakku on sisältä kauniin kullankeltainen tai vihertävän sävyinen oliiviöljyn ansiosta. Pinta paahtuu ihanasti.
- Pistaasikreemiä voi levittää päälle paksuna kerroksena tai pursottaa valmiiden palojen päälle, kuten minä tein.
- Koristelussa voi käyttää rouhittuja pistaaseja, syötäviä kukkia tai marjoja. Laitoin tällä kertaa itse kirsikoita.
Kokonaisuus
Tämä kakku on usein vähemmän makea kuin perinteiset voikakut, mikä tekee siitä täydellisen tarjottavan aikuisempaan makuun – esimerkiksi juhliin, kahvipöytään tai hienostuneeseen brunssiin. Se voi olla myös maidoton, riippuen reseptistä.
KATSO MYÖS TÄMÄ OLIIVIÖLJYKAKKU

Oliiviöljykakku Pistaasikreemillä
Ohje noin 14 palaa
PISTAASIKREEMI
- 250 g mascarponejuustoa
- 100 g pistaasilevitettä
- Vatkaa mascarpone kuohkeaksi.
- Vatkaa pistaasikreemi mascaponen sekaan.
- Laita kreemi pursotinpussiin ja pursottele kakun päälle.
- Voit leikata kakun ensin osiin ja pursottaa yksittäisille paloille tai voit myös levittää kreemin kauttaaltaan kakun päälle.
Vinkki! Laita pistaasilevitettä/tahnaa oman maun mukaan enemmän tai vähemmän kuin ohjeessa. Purkit ovat usein 180g – laitan noin puolet purkista itse 250 grammaan mascarponea.



Ihanaa viikon jatkoa!
/Anni
Kuvat: Joanna Suomalainen

Myös näillä sopii
Herkutella
Raikas Fresita-Juustokakku (G)
Kesäpannari – Marjapannukakku (G)
Macarons -leivokset kesän juhliin pastellin väreissä
Toukokuun suosituimmat ohjeet