• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Marshmallow Brownie eli Brownie Vaahtokarkeilla

Brownie· Pikkumakeat

25 touko
Marshmallow Brownie eli Brownie Vaahtokarkeilla
Marshmallow Brownie eli Brownie Vaahtokarkeilla

 

Terveisiä Tukholmasta, missä tämän herkullinen suklaan ystävien resepti syntyi. Vietin koko viime viikon Ruotsissa, jossa sain nauttia yhtä kauniista säässä kuin nyt olemme Suomessa saaneet nauttia. Kyseessä oli työmatka, mutta onneksi työn ohella kerkeää nautiskella myös kaupungin parhaista puolista. Kahvilat ja leipomot Tukholmassa ovat vailla vertaa.

 

 Inspiroituneena Tukholman kahviloiden herkuista ja leivontaputiikkien runsaasta annista suunnittelin tämän suussa sulavan Marshmallow Brownie -reseptin. Tukholman kahviloissa on poikkeuksetta aina joku tahmean mehevä kladdkaka tai brownie herkkuja, jota maistamatta kahvilasta ei voi poistua. Tässä reseptissä jäljitellään tuota samaa reaktiota.

 

 Marshmallow Brownie eli Brownie Vaahtokarkeilla -resepti on nopea ja helppo valmistaa. Tarvitset vain raaka-aineet ja uunivuoan (esimerkiksi tämä brownievuoka). Brownie valmistuu alle tunnissa. Tiesitkö muuten, että kuten mutakakku on myös brownie parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä kun se on saanut maustua rauhassa?

 


Marshmallow Brownie eli Brownie Vaahtokarkeilla

Ohje:
  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 125 g sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhoja
  • 1,5 dl värikkäitä minivaahtokarkkeja
  • 40 g rouhittuja suolapähkinöitä
  1. Vaahdota sokeri ja voi sähkövatkaimella.
  2. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon.
  3. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa.
    Rouhi suolapähkinät.
  4. Sekoita jauhot ja pähkinät keskenään ja nostele ne taikinan joukkoon.
    Kääntele puolet vaahtokarkeista taikinaan.
  5. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada massa vuokaan.
  6. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
    Lisää päälle vaahtokarkkeja paiston loppuvaiheessa (1-2 min).
  7. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa ja koristele vaahtokarkeilla.

Vinkkejä! Vaahtokarkit ovat melko tahmaisia, joten leikkaa paloja browniesta varovasti. Jos et halua laittaa suolapähkinöitä taikinaan, lisää ripaus suolaa taikinaan, niin se saa mukavan vivahteen.  


Marshmallow Brownie eli Brownie Vaahtokarkeilla

Katso myös Dumle-Brownie – resepti.

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kesäinen Helppo Suklaakakku
Seuraava artikkeli: Raparperi-Murupiirakka tai Raparperihyve »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. rosanna sanoo

    26.5.2014 08:22

    Mahtavaa! On ehottomasti kokeltava. Taijat saada re-postin tästä minunki blogissa 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.5.2014 08:49

      Hei Rosanna ja kiitos kommentista 🙂 Kannattaa kokeilla. Maistajat antoivat erinomaista palautetta näistä ja suolapähkinät tuovat maukasta tasapainoa makealle ja pehmeälle vaahtokarkille.

      Vastaa
  2. Petra sanoo

    29.5.2014 09:25

    Hei Anni,
    Päätit siis tehdä brownies meidän keskustelun jälkeen, kiva! Näyttävät aivan ihanilta 🙂
    Kram, Petra

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.5.2014 10:37

      Hei Petra 🙂 Kiitos kommentista. Brownieohje tuntui niin herkulliselta meidän keskustelun jälkeen, että toteutin sen. Suolapähkinät muuten toimivat tosi hyvin tässä reseptissä! Kram.

      Vastaa
  3. Unknown sanoo

    9.3.2017 09:13

    Heippa!
    Minkä kokoisessa vuoassa olet tämän paistanut? Mietin, että jos tekisin koko pellillisen, niin kaksinkertaistanko vai puolitoistakertaistanko ohjeen? Niin ja paraneeko maku "vanhetessaan", jos teen jo muutama päivä ennen juhlia?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.3.2017 09:19

      Moikka, tein tähän vuokaan:

      https://www.anninuunissa.com/brownievuoka-p-556.html

      Tuplaisin pellille – tulee silti ehkä vähän matalampi – tarkkaile siis jos paisto on lyhyempi 🙂

      Vastaa
    • Ville Uusitalo sanoo

      9.3.2017 10:08

      Kiitos!
      En taida löytää huomiseksi tuota vuokaa, joten kokeilen pellille 🙂

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.3.2017 10:28

      Varmasti pellillä onnistuu yhtä hyvin ja saat isomman satsin kerralla 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios