Kesäinen Helppo Suklaakakku

 

Tämän kakun leipominen on nopeaa ja helppoa. Kakun pohjana on perinteinen 4 kananmunan tumma sokerikakkupohja, jonka voi valmistaa etukäteen ja esimerkiksi pakastaa. Täytteenä kermasta ja vaniljajäätelöstä vatkattu vaahto ja kakun pinnalla valmis Dr. Oetkerin Suklaamousse. Koristeeksi kakun päälle voi ripotella mansikoita, mustikoita, vadelmia ja muita herkullisia marjoja.

Pohja:

  • 4 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
  • sokeria
  • vehnäjauhoja
  • perunajauhoja
  • raaka kaakaojauhoa
  • 1,5 tl leivinjauhoja
  • ripaus vaniljasokeria
  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.
  2. Riko munat lasiin ja mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria.
  3. Mittaa kolmanteen lasiin yhtä paljon kaikkia jauhoja, kuitenkin niin, että vehnäjauhoja on ainakin 50 % kaikista jauhoista.
  4. Lisää myös leivinjauhe ja sekoita jauhoseos hyvin.
  5. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi kulhossa.
  6. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon pienissä erissä nuolimella varovasti käännellen.
  7. Kaada taikina vuokaan ja hölskyttele ilmakuplat varovasti pois.
  8. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia.
  9. Anna kakun levätä hetki vuoassa. Irrota kakku ja laita ritilälle jäähtymään.

Kostutus:

  • 1,5 dl maitoa
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita maito ja sokeri keskenään ja laita maustumaan jääkaappiin.

Suklaamousse:

  • 1 ps Dr. Oetkerin suklaamoussea
  • 2 dl kylmää maitoa
  • 1 dl kermaa
  1. Laita maito, kerma ja jauhe korkeareunaiseen kulhoon ja vatkaa 3 minuuttia kovalla teholla.
  2. Laita mousse vetäytymään tunniksi jääkaappiin.

Vaniljakermatäyte:

  • 1 dl kermaa
  • 2 palloa vanhanajan vaniljajäätelöä
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Lisää löystyneet jäätelöpallot sekaan ja vatkaa vielä minuutti.
  3. Siirrä täyte jääkaappiin.

Kasaa kakku:

  1. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
  2. Kostuta pohjapala vaniljamaidolla.
  3. Lisää puolet vaniljakermatäytteestä pohjan päälle.
  4. Nosta keskimmäinen pala päälle ja kostuta.
  5. Lisää loput vaniljatäytteestä ja aseta päällimäinen pala kakun päälle, kostuta.
  6. Ota suklaamousse jääkaapista ja levitä se kakun päälle veitseä apuna käyttäen.
  7. Ripottele marjat kakun päälle ja koristele tomusokerilla.
  8. Laita kakku maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai tarjoa heti.
Vinkki: Jos haluat erilaista vivahdetta kakkupohjaan, voit jauhottaa irtopohjavuoan esimerkiksi kookoshiutaleilla tai mantelijauhoilla. Peitä kakkupohjan pinta leivinpaperilla, kun kakku on ollut uunissa ainakin 20 minuuttia estääksesi pinnan tummumisen.

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *