Sitruuna-Lakritsa-Jäätelö (ilman konetta)
No nyt on jäätelökelit kohdallaan ja siitä kannattaakin nauttia. Meillä on tehty tänä kesänä paljon kotitekoisia jäätelöitä ja tässä on yksi näistä herkuista. Maustoin jäätelömassan tällä kertaa minun omalla suosikki makuyhdistelmällä eli lakulla ja sitruunalla. Jäätelömassan tein tämän kesän hitin eli kolmen aineen jäätelömassan ohjeella. Nam nam nautitaan auringosta!
Sitruuna-Lakritsa-Jäätelö (ilman konetta)
Ohje
- 6 dl vispikermaa
- 1 tölkki kondensoitua maitoa
- 0,5 dl glukoosisiirappia
Lisäksi
- 150-200 g lakua
- 1 sitruunan kuori
- 1 sitruunan mehu
- Vatkaa kerma, siirappi ja maito keskenään vaahdoksi.
- Leikka lakut haluamiksisi palasiksi.
- Pese sitruuna ja raasta sen kuori ja purista mehu.
- Kääntelelakut, sitruunan kuori ja mehut jäätelömassaan.
- Kaada massa pakastusta kestävään rasiaan, kulhoon tai jäätelöpurkkeihin.
- Anna massan jäätyä pakastimessa ainakin 8 tuntia.
- Tarjoile hieman pehmenneenä. Nam!
Myös näillä sopii
Herkutella
Onnin Pastasalaatti
Raikas Passionjuustokakku (GL)
Lapin Ruska (yöjunalla vauvan kanssa)
Viikonlopun Brunssi-vinkki: Andante