| | |

Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G) (10 kk +)

Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G)

Olispa jotain kahvipullaa. Siitä se lähti. Me ollaan ihan koukussa iltapäiväkahveihin ja siihen että kahvikupposen kanssa saa jotain makeaa. Tällä viikolla tietoisesti ajateltiin välttää lähileipomon pullia, leivoksia ja kaappeihin jääneitä suklaita. Tiistaihin asti päästiin, kunnes keksin leipoa runebergintorttuja ilman lisättyä valkoista sokeria.

Näin syntyi Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G). Käytin taikinaan taatelipaketin, joka oli jäänyt kuivakaapin perukoille. ”Pitted dates” ja ”bakers choice” lukee paketissa. Suosittelen käyttämään juuri näitä taateleita. Olen todennut, että myös joulun taatelikakussa, näistä tietyistä taateleista, jotka myydään tiiviiksi painetussa paketissa, saa ihanan paahteisen aromin leivonnaisiin kun ne keittää vedessä ensin. Voit toki myös tehdä tällä ohjeella ruudut tuoreista taateleista.

Huomio! En ole muuttamassa blogin reseptiikka täysin sokerittomaksi. Tämä on vaihe, joka kestää jonkun aikaa. Nyt kun meillä on kotona pieni herkkusuu, olen luontaisesti alkanut miettiä myös hänelle sopivaa reseptiikkaa. Lisäsin ohjeeseen vinkit muutoksiin, jos leivot alle 1-vuotiaalle. Toinen syy on varmasti tämä Koronasta johtuva kotoilu ja se että välillä (aika usein) päivän ruokahetket tuntuvat huippuhetkiltä, kun mihinkään ei voi mennä eikä mitään voi tehdä.

Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G)

Ollaan me syöty jo ihan perinteisiäkin torttuja ja onhan se fakta, että ne ovat ihan parhaita. MUTTA nämä sokerittomat tai taateleilla makeutetut Runebergin ruudut NAM! Siis ihan älyttömän hyviä, meheviä ja herkullisia. Kokeile itse!

Löydät kaikki edellisien vuosien sokeriset Runebergintorttu ohjeet täältä.


Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G)

noin 8 hlö

Ohje

  • 250 g taateleita (tiiviiksi painettu kuivaosastolta löytyvä taatelineliö)
  • 2,5 dl vettä
  • 100 g voita (tai maidoton margariini/öljy)
  • 1 dl vehnäjauhoja (tai gluteeniton jauhoseos)
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • ripaus kanelia
  • 2 rkl paksua kreikkalaista jogurttia tai kermaa (tai kasviversio)
  • 1 kananmuna
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Mittaa taatelit ja vesi pieneen kattilaan. Keitä taatelit pehmeiksi, lisää voi ja anna sulaa sekaan.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Vatkaa kananmuna kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Lisää jäähtyneeseen taateliseokseen jogurtti ja sekoita kunnolla.
  6. Kääntele myös munavaahto nuolijalla sekaan ja lisää kuivat aineet lopuksi käännellen.
  7. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 28 x 18 cm) ja paista noin 25 minuuttia uunin keskitasolla.

GLUTEENITON: Käytä gluteenitonta jauhoseosta ja jos se sisältää nostatusaineita valmiina älä lisää leivinjauhetta.

Lisäksi

  • noin 2 dl kotimaisia vadelmia
  • 1-2 rkl paksua kreikkalaista jogurttia (tai kasviversio)
  1. Sulata vadelmat ja muussaa ne haarukalla.
  2. Nostele kahdeksan vadelmanökeröä jäähtyneen runebergintortun päälle.
  3. Pursota jogurtti nökeröjen reunoille.
  4. Leikkaa runebergintorttu kahdeksaan osaan eli ruuduiksi.

VAUVALLE/TAAPEROLLE: Korvaa reseptin raaka-aineet suluissa olevalla vaihtoehdolla, joka toimii parhaiten teille.

Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G)
Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G)
Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G)

Psst.. Löydät kaikki edellisien vuosien sokeriset runebergintorttuohjeet täältä.

Ihanaa viikon jatkoa!

/Anni


Lisää vinkkejä vauvan herkkuihin kerään tänne.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa


Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *