Makean Kirpakat Puolukkamuffinssit

Makean Kirpakat Puolukkamuffinssit

Huh vanha ohje, uudet kuvat. Nostalgian takia jätin postaukseen vuosia vanhat tekstit.

Brunssivieraita tulossa viikonloppuna ja jotain makeaa pitäisi saada pöytään ja nopeasti. Tässä on nopea ja herkullinen vinkki brunssipöytään. Valmistukseen ei varmasti mene kuin noin 30 minuuttia.

Meillä ainakin pöydät notkuvat kaikista ihanista suolaisista herkuista brunssilla, mutta makeaakin pitäisi löytyä ja mielellään itse tehtyä, joka ei ole lettuja tai pannukakkuja. Itse olen ihastunut kaikkiin erilaisiin kuohkeisiin muffinsseihin, varsinkin viime kesän New Yorkin reissun jälkeen. Jenkeissä jokaisesta aamupalapöydästä löytyy muhkeita muffineja.

Makean Kirpakat Puolukkamuffinssit leivoin jokin aika sitten ystävälle, joka oli meillä yökylässä. Itse menen tänä viikonloppuna testaamaan Fazerin brunssin tai ainakin katsomaan onko se samaa tasoa kuin aiemmin.

Makean Kirpakat Puolukkamuffinssit

Makean Kirpakat Puolukkamuffinssit

Ohje 12 kpl

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhoa
  • 100 g voita
  • 1,5 dl piimää (tai maito tms.)
  • 2 munaa
  • 2 dl puolukoita
  1. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä hetki.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.
  3. Sekoita voi, muna ja piimä toisessa kulhossa.
  4. Yhdistä muna-piimäseos ja kuivat aineet kääntelemällä nuolimella (älä vatkaa).
  5. Kääntele jäiset tai tuoreet puolukat sekaan varovasti käännellen.
  6. Asettele paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
  7. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia.

Vinkki! Kokeile vaihtaa ohjeen puolukat mustikoihin tai vadelmiin (tai mihin tahansa muihin marjoihin).

Makean Kirpakat Puolukkamuffinssit

Ihanaa viikon jatkoa!

/Anni


Katso muut helpot Muffinssiohjeet!

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *