Makean Kirpakat Puolukkamuffinssit
Brunssivieraita tulossa viikonloppuna ja jotain makeaa pitäisi saada pöytään ja nopeasti? Tässä on nopea ja herkullinen vinkki brunssipöytään. Valmistukseen ei varmasti mene 45 minuuttia kauempaa. Meillä ainakin pöydät notkuvat kaikista ihanista suolaisista herkuista brunssilla, mutta makeaakin pitäisi löytyä ja mielellään itse tehtyä, joka ei ole lettuja tai pannukakkuja. Itse olen ihastunut kaikkiin erilaisiin kuohkeisiin muffinsseihin, varsinkin viime kesän New Yorkin reissun jälkeen. Jenkeissä joka aamupalapöydästä löytyy muhkeita muffineja. Näitä puolukkamuffineja valmistin jokin aika sitten ystävälle, joka oli meillä yökylässä. Itse menen tänä viikonloppuna testaamaan Fazerin brunssin tai ainakin katsomaan onko se samaa tasoa kuin aiemmin.
Makean Kirpakat Puolukkamuffinssit
Ohje: 12 kpl
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1tl vaniljasokeria
- 1,5 tl leivinjauhoa
- 100 g voita
- 1,5 dl piimää
- 2 munaa
- 2 dl puolukoita
- Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä hetki.
- Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.
- Sekoita voi, muna ja piimä toisessa kulhossa.
- Yhdistä voimunapiimäseos ja kuivat aineet kääntelemällä nuolimella (älä vatkaa).
- Kääntele jäiset tai tuoreat puolukat sekaan varovasti käännellen.
- Asettele paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
- Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia.
Heippa, olisiko suositella jotain tiettyä makukreemiä mitä tehdä pursottaa pursottaa miniversioiden päälle?
Täältä löydät paljon ereilaisia kuppikakkukreemejä 🙂 Tykkään itse vaahtokarkista:
https://www.anninuunissa.fi/tag/kuppikakut/
Korvasin osan jauhoista (1/2 DL) leseillä ja raastoin taikinaan valkosuklaata!
NAM!