Halloween: Helpot Pienet Kurpitsakakut
Ahh vihdoin sain toteuttaa haaveeni kurpitsakakusta ja suunnitella Halloweeniksi jotain juuri sopivan makeaa ja pientä!
Rakastan porkkanakakkua ja siksi myös kurpitsakakku on mieleeni. Kurpitsan kanssa sopii valkosuklaa- tai tuorejuustokuorrute. Tähän kakkuun valitsin kuorruteeksi valkosuklaan, koska sillä sain loihdittua kauniin valuvan kuorrutteen pienille kakuille. Unikonsiemenet ovat piste i:n päälle tässä leivonnaisessa, sillä ne sopivat makuun ja näyttävät hauskalta valuvan valkosuklaan pinnalla.
Ohje on erittäin helppo eikä vaadi ylimääräistä vaahdottelua ja vatkausta. Valmis kakku on erittäin kostea, mehevä ja maukas. Voit paistaa kakun myös yhdessä isossa vuoassa halutessasi. Silloin paistoaika on noin tunnin. Nam nam nyt herkutellaan kanssa!
Halloween: Helpot Pienet Kurpitsakakut
Ohje: (n. 12 pikkukakkua tai yksi iso kakku)
- 4 munaa
- 2 dl hienoa sokeria
- 1 dl ruokosokeria
- 2,5 dl kasviöljyä
- 1 tölkki kurpitsapyreetä
- 5 dl jauhoja
- 2 tl leivinjauhoa
- 1 tl suolaa
- 1 tl soodaa
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Vatkaa munat, sokeri, öljy ja kurpitsapyree kevyesti keskenään, mutta niin että kaikki ainekset sekoittuvat kunnolla keskenään.
- Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään toisessa kulhossa.
- Lisää jauhoseosta vähitellen munaseokseen.
- Kääntele taikina kunnolla sekaisin nuolimella ta puuhaarukalla
- Kaada taikina pieniin kakkuvuokiin tai yhteen isoon vuokaan (24cm).
- Paista kakkuja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetken vuoissa ja siirrä kakut ritilälle jäähtymään.
Vinkki! Paista kakku yhdessä isossa vuoassa ja tee kakun väliin porkkanakakusta tuttu tuorejuustokuorrute. Isossa kakussa paistoaika on noin tunnin, tarkista kypsyys aina puutikulla!
Kuorrute:
- 300 g valkosuklaata tai candy melts
- 3 rkl unikonsiemeniä tai mustia nonparelleja
- Sulata valkosuklaa tai candymelts vesihauteessa tai mikrossa
- Kaada sulaa suklaata kakkujen päälle ja anna valua kauniisti.
- Ripottele päälle unikonsiemeniä kun suklaa on vielä kosteaa.
- Voit siirtää kakut jääkaappiin jähmettymään.
- Koristele kakkutikuilla tai muilla koristeilla.
ihanan näköisiä! en oo itse maistanut kurpitsaa koskaan missään leivonnaisissa mutta tänä syksynä on tullut tunne että nyt on pakko! nää ois hyvä vaihtoehto :p mistä löysit ja minkä merkkisen (jos muistat) kurpitsaa tölkissä? 🙂
Kiitos! 🙂 Eli sulla on ihan sama tilanne kuin minulla oli. Päädyin kokeilemaan kurpitsaa myös sen takia, että törmäsin sattumalta tähän tölkkiin Stockmannin Herkussa. Jos en ihan väärin muista niin tämä: http://www.rdeliciouskitchen.com/supermarket-rds-pick-pumpkin-puree/