Gnocchi-Kikherne ’Chaat’

Kaipaatko jotain nopeaa, täyttävää ja maukasta kasvislounasta? Tässä on herkullinen ja vähän erilainen idea: Gnocchi-kikherne ’chaat’! Tämä mun gnoccheilla tuunattu lounas on kotiversio intialaisesta Chaat -katuruoasta.
Mikä on chaat?
Chaat on siis intialaista katuruokaa, joka tunnetaan kirpeän, mausteisen, makean ja suolaisen täydellisestä tasapainosta. Tyypillinen chaat-annos koostuu keitetyistä perunoista tai kikherneistä, jogurtista, tuoreista yrteistä kuten korianterista, erilaisista chutneyista (esimerkiksi minttu- tai tamarindichutney), sekä rapeasta lisästä kuten paahdetuista nuudeleista tai puruluista. Chaat maistuu yhtä aikaa raikkaalta, täyteläiseltä ja koukuttavan mausteiselta.
Tässä mun oma, kotikutoinen versio, joka yhdistää jogurtin, chaat mausteseokseoksessa pyöritellyt ja rapeaksi paahdetut gnocchit sekä kikherneet, ja päälle ripotellaan reilusti tuoretta korianteria sekä rouskuvana elementtinä paahdettuja cashew pähkinöitä. Lopputulos on todella herkullinen, täyttävä ja monipuolinen annos, joka sopii niin arkilounaaksi kuin rennoksi illalliseksikin.
KATSO VIDEO VALMISTUKSESTA TÄÄLTÄ
Gnocchi-Kikherne ’Chaat’
2 hlö tai alkuruoka 4 hlö
- 500 g gnoccheja
- noin 200 g kikherneitä (yksi pakkaus valutettuna)
- 1 tl chaat masala mausteseosta (tai ks. alla)
- ripaus suolaa
- 2 rkl öljyä
- 250 g paksua maustamatonta jogurttia
- 40 g granaattiomenan siemeniä
- paahdettuja pähkinöitä (ihanasti sopi Foodinin uutuus curry-lemon cashew)
- korianterichutneyta (ohje alla)
- korianteria
- limen lohkoja
- Sekoita kulhossa valutetut kikherneet, gnocchit, mausteet ja öljy. Kuumenna pannu ja paista seosta noin 8-10 minuttia, kunnes kaikki on rapeaa ja väriltään kauniin kultaisia. Nostele jogurtti lautasille/lautaselle. Nostele päälle kikherne-gnocchiseos, granaattiomenen siemenet, pähkinät, korianterichutney ja tuore korianteri. Viimeistele annos limen lohkoilla. Nauti!
KORIATERICHUTNEY
- 30 g (noin 1 ruukku) tuoretta korianteria
- 1 rkl limen mehua
- 1/2 vihreä chili
- 2 rkl öljyä
- ripaus sokeria
- ripaus suolaa
- ripaus chaat masalaa
- Laita kaikki aineet lasiin ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Voit myös leikata kaiken pieneksi ja sekoittaa lusikalla ja murskata esim. morttelissa.
- Lisää halutessasi hiukan vettä.
VINKKI! Mausteet, jos sulla ei ole chaat mausteseosta, jota myydään etnisissä kaupoissa, voit sekoittaa morttelissa näitä mausteita: suolaa, pippuria, korianterisiemeniä, jauhettua inkivääriä, juustokuminaa, muskottipähkinää, jauhettua neilikkaa ja jauhettua minttua.
KATSO VIDEO VALMISTUKSESTA TÄÄLTÄ

Ihanaa uutta viikkoa!
/Anni

Myös näillä sopii
Herkutella
Mehevä Raparperipiirakka (G)
Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit
Vihkisormus, jolla on tarina
Vadelmatartaletit vaniljakreemillä