Suklaa Cupcakes minikokoisina
Toinen ravintolapäivän vetonaula olivat nämä ihanat minikokoiset cupcaket. Ohje on samaa kaavaa noudattava yksinkertainen resepti, mitä noudatan suurimmassa osassa kaikkia muffini-ohjeitani. Erityisen meheviä näistä kuppikakuista tekee taikinassa olevat pienet suklaasattumat, jotka sulavat suuhun. Nämä ovat kuin pieniä konvehteja, joten ne sopivat erittäin hyvin myös pikkujoulu- tai joulupöytäänkin. Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta. Nam!
Suklaa Cupcakes minikokoisina
Suklaa Cupcakes: (n. 40 kpl minikokoisia kuppikakkuja
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhoa
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 1,5 dl luonnonjogurttia
- 100 g voita
- 2 munaa
- 100 g tummaa suklaata
- Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Rouhi suklaa kuivien aineiden sekaan (jätä sattumia).
- Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa kananmunat, jogurtti ja sula voi sekaisin.
- Yhdistä jauhoseos ja munajogurttivoi-seos nuolijalla käännellen (älä vatkaa taikinaa).
- Asettele paperivuoat minimuffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. (tarkista kypsyys puutikulla.)
- Jätä muffinit jäähtymään ja valmista kuorrute.
Kuorrute:
- 50 g voita
- 3 dl tomusokeria
- 100 g tuorejuustoa
- 20 g tummaa suklaata
- 1-2 rkl kaakaojauhetta
- nonparelleja ja sokerihelmiä
- Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa tasaiseksi.
- Lisää kylmä tuorejuusto sekaan ja vatkaa kuorrute vaaleksi ja kuohkeaksi. (vatkaa n. 1 min)
- Värjää ja mausta kuorrute sulalla suklaalla ja kaakaojauholla, kunnes saat haluamasi värin ja maun.
- Kaada kuorrute pursotinpussiin, jossa on valitsemasi tylla.
- Pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele nonparelleillä yms. koristeilla.
Myös näillä sopii
Herkutella
Kierrepullat appelsiinilla ja pähkinöillä
Ihana Puolukkasmoothie (M)
Juusto-Makaronilaatikko
Täyteläinen Valkosuklaakreemi (täyte ja kuorrute)