Banaani-Kinuski Cupcakes

Banaani-Kinuski Cupcakes on yksi parhaista kuppikakkuresepteistäni (ja niitä on kertynyt tänne blogiin jo yli 20!). Banaani ja kinuski sopivat täydellisesti yhteen ja myös sinä rakastut näihin, jos olet Banoffeen ystävä!
Näitä ihania banaani-kinuskikuppikakkuja on ollut tarjolla myös ravintolapäivässä omalla kojullani. Resepti on alkujaan New Yorkista, jossa kävin Cupcake-kurssin marraskuussa 2015. Näistä banaanimuffineista tuli heti omia suosikkejani! Aivan täydellisen mehevä tuo taikinapohja ja siihen yhdistettynä voikreemi kinuskilla. Nam!

Banaani-Kinuski Cupcakes

Ohje (noin 36 isoa – ja 65 minikuppikakkua)
  • 250 g voita
  • 5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 3, 5 dl piimää
  • 1,5 tl soodaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 7 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
  • 4,5 dl banaaniasosetta (noin. 4 banaania)
  1. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi monitoimikoneessa.
  2. Riko munat toiseen kulhoon ja mittaa sekaan vanilja-aromi.
  3. Lisää munaseos voisokerivaahtoon ja vatkaa keskinopeudella kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Mittaa jauhot, sooda ja leivinjauho isoon kulhoon ja sekoita.
  4. Lisää puolet jauhoista munasokerivaahtoon ja sen jälkeen piimä. Lisää sitten loput jauhoista.
  5. Sekoita, kunnes taikina on tasaista ja lisää lopuksi banaanisose. Vatkaa noin vielä minuutti.
  6. Aseta paperiset kupit muffinipellille ja mittaa taikina vuokiin 2/3.
  7. Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
  8. Nosta kuppikakun jäähdytysritilälle jäähtymään.

Vinkki! Onnistuu myös gluteenittomilla jauhoilla! 

Kinuski-voikreemi
  • 250 g voita
  • 5 dl tomusokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vanilja-aromi
  • 3 rkl kinuskia
  1. Vatkaa pehmennyt voi monitoimikoneessa kuohkeaksi. (muutama minuutti)
  2. Lisää tomusokeria kahdessa erässä ja jatka vatkaamista, kunnes sokeri on sekoittunut kokonaan.
  3. Lisää vanilja ja puolet kinuskista ja vatkaa täydellä teholla muutama minuutti.
  4. Lisää loput kinuskit ja jatka vatkaamista, kunnes kreemi on kuohkeaa.
  5. Kokonaisuudessaan kreemin vatkaukseen menee noin 10 minuuttia.
  6. Laita kreemi pursotinpussiin, jossa on mieleisesi tylla.
  7. Pursota kreemi kauniisti jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
  8. Koristele ja tarjoile!
Koristeeksi
  • Kinuskia
  • nonparelleja
  • toffeerakeita


Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *