|

Voikreemillä kuorrutettu Kerroskakku

Viime lauantaina ihana pieni poikavauva sai arvoisensa nimen. Joka juhlissa pitää olla ehdottomasti komea kakku koristamassa juhlapöytää vai mitä? Äidin toiveiden mukaisesti toteutin kaksikerroksisen suklaakakun, joka kätkee sisälleen sitruunamoussea ja oli kuorruttettu kuohkealla voikreemillä. Ulkoasun viimeisteli pienet siniset, vihreät ja keltaiset sokerimassapallot kakun pinnalla.

Kakkupohja:
Suklaakakkupohjan resepti löytyy täältä. Kakkupohjasta tuli todella mehevä ja sitä oli helppo myös työstää. Paistoin alemman kakun yhdessä 18 cm irtopohjavuoassa ja leikkasin 4 osaan. Ylempi pikkukakku on tehty 12 cm vuokaan ja niitä tuli yhteensä 3 kappaletta kyseisestä taikinasta. Pienen kakun leikkasin 3 osaan.

Kostutus:

  • 2 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Täytteet:

1 purkki Lemon curdia

Sitruunamousse:
  • 400g tuorejuustoa
  • 6 dl vispikermaa
  • 4 dl tomusokeria
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 4 liivatelehteä
  1. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  2. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet mehuun. Jäähdytä.
  3. Vatkaa tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuuston joukkoon.
  4. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
  5. Sekoita jäähtynyt liivateliemi tuorejuuston sekaan ohuena nauhana.
  6. Kääntele joukkoon kermavaahto.
Voikreemi:
  • 300 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 dl tuorejuustoa
  • tippa sitruunaaromia
  1. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi monitoimikoneessa (noin 7 minuuttia).
  2. Lisää lopuksi tuorejuusto ja aromi ja jatka vatkaamista. Valmis kreemi on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää tomusokeria oman maun mukaan.
Koristeet:
Sinistä, keltaista ja vihreää sokerimassaa

Kakun väliin tuli joka kerrokseen ensin kerros lemon curdia ja sen päälle moussea. Kostutus tietenkin ensin. Voikreemi levitetään palettiveitsellä kakun pinnalle kahdessa osassa. Ensin ohuempi kerros ja 30 minuutin pinnan kovetus jääkaapissa. Sitten viimeistellään pinta toisella kerroksella. Sitten uusi 30 minuutin jäähdytys, jonka jälkeen sokerimassa koristeet on helppo painella kakun pintaan.

 

 

 

Mukavaa alkanutta loppiasviikkoa!

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *