| |

Vegaaniset Laskiaispullat

Vegaaniset Laskiaispullat

Yllätin itseni ja varsinkin mieheni näillä superherkullisilla täysin vegaanisilla laskiaispullilla. Pullataikina onnistui täydellisesti kauramaidolla ja maidottomalla margariinilla. Pullataikinaa tehdessä jännitti eniten. Olen nimittäin tottunut laittamaan taikinaan aina kananmunaa ja voita. Söin yhden pullan suoraan uunista ja se oli pehmeä, maukas ja mehevä. Täydellinen. Lisäsin taikinaan myös hieman vaniljaa, koska se toimii aina. Sen lisäksi, että nämä pullat sopivat vegaaneille niitä voivat huoletta herkutella myös maito- ja kananmuna-allergiset!

Tästä lähtien jätän kananmunan pois myös peruspullataikinasta. Pullista tulee pehmeämpiä. Tämän olin kuullut aikaisemminkin, mutta vasta nyt uskon väitteen. Pullat pysyivät pehmeinä jääkaappisäilytyksesta huolimatta noin 3 päivän ajan!

Olen aikaisemmin tehnyt kaurakermasta kinuskia ja se oli oikein onnistunutta. Kaurakermaa vatkatessa jännitti toisen kerran. Mietin tuleeko vaahdosta tarpeeksi jämäkkää ja kuohkeaa. No kyllä tuli ja itse asiassa, jos ei olisi tiennyt pullaa syödessä mitä syö, ei eroa olisi välttämättä tavalliseen huomannut. Kaurakerman maun löytää pullasta kuitenkin, jos on tietoinen sen sisällöstä. Maku on hyvin miellyttävä, hiukan samantyylinen kuin kasvirasvakermoissa yleensä. Kaurakerma on myös kauniin valkoista.

Tämän vuoden laskiaispullaresepti on siis tässä – ei fuusioleivontaa tällä kertaa. Viime vuosina on tullut tehtyä laskiaispullawrappeja, laskiaspullakakkua ja – hodareita. Tänä vuonna siirryin taas perinteisiin pulliin huomioon ottaen erityisruokavaliot, joita olette toivoneet. Tutustu aikaisempien vuosien laskiaispullaresepteihin täällä.


Vegaaniset Laskiaispullat

Maidoton ja munaton pullataikina (n. 8-10 kpl):

  • 2,5 dl kauramaitoa (tai muu kasvimaito)
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0.5 tl vaniljarouhetta (myllystä tai siemeniä tangosta)
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g maidotonta margariinia (sunnuntai)
  • raesokeria
  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon.
  2. Lisää sokeri, suola ja kardemumma sekä vanilja sekoittaen taikinaan.
  3. Lisää jauhoja ensin 1 dl ja vispaa nesteeseen. Lisää toinen ja vispaa.
  4. Lisää loput jauhot hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
  5. Lisää huoneenlämpöinen margariini vaivaamisen loppuvaiheessa.
  6. Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
  7. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
  8. Kaada taikina kulhosta jauhoitetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois.
  9. Jaa taikina ensin kahteen osaan ja taas pienempiin osiin. Pyörittele ja muotoile sinunlaisiasi pullia (8-10 kpl).
  10. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna pullien kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.
  11. Voitele pullat kauramaidolla ja ripottele päälle raesokeria.
  12. Paista pullia uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pullan pinta on kauniin värinen.
  13. Jäähdytä pullat ritilällä liinalla peitettyinä.
  14. Leikkaa pullasta hattu pois. Laita pullan keskelle hillonappi ja pursota kerma reunoille. Laita hattu päälle.
  15. Koristele pullat tomusokerilla sirottelemalla sokeri hattujen päälle.

Täyte:

  • 2 dl vaahtoutuvaa kaurakermaa
  • 2 tl tomusokeria
  • mansikka- tai vadelmahilloa
  1. Vatkaa kaurakerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla halutessasi.
  2. Laita kerma pursotinpussiin tähtityllan kanssa.
  3. Nosta pullan keskelle iso nokare hilloa ja pursota kerma hillon ympärille (ja hieman päälle).
  4. Tarjoile pullat heti – tai herkuttele myöhemmin (valmiit pullat säilyvät mehevinä jääkaapissa 1-3 päivää)!

Vinkki! Kaurakerma, kuten tavallinenkin vatkautuu parhaiten kylmänä. 

Vinkki! Käytin täytteenä itsetehtyä mansikkahilloa, ohjeen löydät tästä

Vegaaniset Laskiaispullat

Vegaaniset Laskiaispullat

Vegaaniset Laskiaispullat


Katso lisää laskiaispullareseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *