Vanilja Cupcakes ja DIY kakkuliput

Vanilja Cupcakes ja DIY kakkuliput

Leivoin viikonloppuna syntymäpäiville kuppikakkuja perinteisen synttärikakun sijaan sankarin toiveiden mukaisesti. Ei syntymäpäivät aina kakkua tarvitse. Näistä kuppikakuista saatiin ainakin yhtä näyttävä herkku juhlapöytään.

Kuppikakkujen teema suunniteltiin myös sankarin mielenkiinnon mukaisesti eli tällä kertaa HIFKin puna-sini-valkoisin värein. Kuppikakkujen makuina oli suklaa, mustikka ja vanilja. Suklaa- ja mustikkakuppikakku -reseptit olenkin julkaissut jo aiemmin, joten tästä postauksesta löytyy ainoastaan vaniljakuppikkakku -resepti.

Askartelin kakkuliput myös itse, koska valkoisia kakkulippuja ei löytynyt mistään. Taidankin tästä lähtien tehdä liput aina itse. Se oli nimittäin niin helppoa, hauskaa ja edullista. Nappaa sinäkin ohjeet talteen.

Mustikka cupcakes ohjeen löydät täältä.
Suklaa cupcakes ohjeen löydät täältä.


Vanilja Cupcakes ja DIY kakkuliput

Ohje: (n. 44 kpl minikuppikakkuja)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 0,5 tl raastettua vaniljatankoa
  • 100 g voita
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 kananmunaa
  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
  2. Sulata voi ja vispaa se kanamunan ja jogurtin kanssa sekaisin toisessa kulhossa.
  3. Yhdistä jauhoseos ja voimunaseos nuolimella käännellen tasaiseksi taikinaksi.
  4. Asettele paperiset muffinivuoat minimuffinipellille.
  5. Annostele taikinaa iso teelusikallinen jokaiseen vuokaan.
  6. Paista muffineja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.

Kuorrutus:

  1. Vatkaa tomusokeri huoneenlämpöiseen voihin.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto ja jatka vatkaamista muutaman minuutin ajan, kunnes seos on kuohkeaa.
  3. Värjää kuorrutus haluamallasi pasta- tai elintarvikevärillä.
  4. Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa mieleisesi tylla ja kuorruta jäähtyneet muffinit.
  5. Viimeistele nonparrelleilla.

Kakkuliput:

  • valkoista paperia
  • coctailtikkuja
  • sakset
  • liimaa
Vanilja Cupcakes ja DIY kakkuliput

Lisää kuppikakkuohjeita löydät täältä!

Seuraathan herkkujani ja muita juttuja myös

 Instagramissa ja Facebookissa?

Myös näillä sopii

Herkutella

20 Kommenttia

  1. Voi miten söpöjä cupcakeja:) Kuorrutteesta on unohtunut tomusokerin määrä;)

  2. Anonyymi sanoo:

    mistä nuo punaiset ja siniset vuoat on? 🙂

    1. Voi pahoittelut tästä on niin paljon aikaa etten muista mistä nuo vuoat on hankittu 🙁

  3. Sande sanoo:

    Hei, mitä arvioisit riittääkö kyseinen kuorrutemäärä n.24 normaalinkokoiseen cupcakeen? 🙂

    1. Heips Sande, nyt en ole ihan varma. Tekisin ehkä tuplana, jos haluat runsaan kuorrutuksen 🙂

  4. Yasmin sanoo:

    Hei!

    Kauanko kuorrute pysyy kasassa jääkaapissa?

    1. Hei,

      En ole ihan varma mitä tarkoitat kasassa pysymisellä?

      Kreemin voi laittaa jääkaappiin missä se kovettuu hieman, koska sisältää voita. Valmiiksi pursotettuna pysyy siis hyvin kuppikakkujen päällä.

  5. Teija sanoo:

    Hei! Montahan normaalikokoista cupcakea tästä tulee 🙂

  6. Harraste leipuri sanoo:

    Hei! Olen pari kertaa tehnyt tällä ohjeella kuorrutteen, mutta se meinaa jäädä löysäksi 🙁 Missähän voisi olla vika?

    1. Jos kuorrute jää löysäksi voi syynä olla liian pitkä vatkaus tai se, että voi pehmenee liikaa. Käytäthän värjäämiseen vain geelimäisiä värejä? Tuorejuusto tulee lisätä vasta ihan lopuksi jääkaappikylmänä sekaan. Tarkistaisin nämä vinkit ensin 🙂

  7. Johanna sanoo:

    Hei!
    Voiko kuppikakut kuorruttaa tarjoilua edeltävänä päivänä?

  8. Eve sanoo:

    Heippa!
    Haluaisin tehdä suklaa-vanilja minikuppikakkuja, itse muffinssi olisi siis suklaan makuinen. Miten muuttaisit raaka-aineiden määrää, jos pohjaan lisäisi kaakaojauhetta ja suklaan muruja.

    Ja toinen kysymys, uskotko että sokerimassasta tehdyt laatat säilyisivät kuorrutteen päällä hyvånä ja paikoillaan jos laittaa tarjoilupäivän aamuna?

    Kiitos tuhannesti jos autat, olet huippu!

  9. Ilona sanoo:

    Voiko kuppikakut pakastaa kuorrutettuina vai voiko muffinit ja kuorrutteen pakastaa erikseen? Toimiiko kuorrute pakastettunakin?
    Kiitos avusta!

  10. Anzu sanoo:

    Heippa. Tahtoisin koittaa tehdä näitä vanilja muffineita, mutta gluteenittomana ja laktoosittomana. Mitä suosittelisit? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *