| |

Vadelma-Mustikkakakku Syötävillä Kukilla

Vadelma-Mustikkakakku Syötävillä Kukilla

Tämä ihanan hempeä marjakakku lähti pienelle prinsessalle, joka saa tänään nimensä. Toiveena oli hennon vaaleanpunainen kakku, jossa maistuisi marenki ja marjat. Näin syntyi kakku, jonka pohjana on perinteinen sokerikakkupohja, välissä kaksi moussea: vadelma ja mustikka. Kakun välistä löytyy myös pieniä marenkeja ja kakku on päällystetty ihanan pehmeällä marenkivoikreemillä. Kakun koristeena on mustikoita, vadelmia, macaron-leivoksia ja marenkeja. Kukkakauppiaan tyttären kakkuun sopii mitä parhaiten ihanat syötävät kukat!

 

Tästä reseptistä tuli todella pitkä! Uskallan kuitenkin väittää, että kakun valmistus ei ole hankalaa kun jakaa työvaiheita muutamalle päivälle.

 


Vadelma-Mustikkakakku Syötävillä Kukilla

Kakkupohja
6 munan sokerikakkupohja 24cm vuokaan. Ohje löytyy tästä.

 

Kostutus:
  • 2 dl vaniljamaitoa
Mustikkamousse: 
  • 200 g mustikoita
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl vaniljakastiketta
  • 150 g tuorejuustoa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatetta + tilkka vettä
  1. Soseuta msutikat (jos pakaste niin sulata ensin).
  2. Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi ja siirrä jääkaappiin.
  3. Mittaa tuorejuusto ja sokerit kulhoon ja notkista vatkaamalla.
  4. Lisää mustikka ja vatkaa sekaan.
  5. Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä, purista ne ja  sulata kiehautettuun vesitilkkaan.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  7. Lopuksi kääntele vaniljakerma joukkoon.
Vadelmamousse:
  • 200 g vadelmia
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl vaniljakastiketta
  • 150 g tuorejuustoa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatetta + tilkka vettä
  1. Paseeraa vadelmat (jos ulkomaisia niin keitä ensin).
  2. Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi ja siirrä jääkaappiin.
  3. Mittaa tuorejuusto ja sokerit kulhoon ja notkista vatkaamalla.
  4. Lisää paseerattu vadelma ja vatkaa sekaan.
  5. Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä, purista ne ja  sulata kiehautettuun vesitilkkaan.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  7. Lopuksi kääntele vaniljakerma joukkoon.
Marenkivoikreemi:
  • 5 kananmunan valkuaista (150g)
  • 2,5 dl sokeria (250 g)
  • 250 g voita
  • 3 tl vadelmajauhetta
  • muutama tippa pinkkiä pastaväriä
  1.  Aloita valmistamalla sveitsiläinen marenki. Kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan vatkaamalla niitä kulhossa vesihauteen päällä (kattila, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä). Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokerikiteet ovat sulaneet kokonaan.
  2. Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee noin 5-10 minuuttia.
  3. Vaihda monitoimikoneen vispilä lapavatkaimeen ja aloita lisäämään hieman pehmennyt voi, joka on vielä hiukan viileää. Lisää voi pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, voi sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.
  4. Jatka vatkaamista, kunnes koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää. Vatkaus kestää noin 10 minuuttia. Lisää 3 tl vadelmajauhetta vatkauksen loppupuolella. Maista ja lisää halutessasi lisää.
  5.  Lisää pinkki pastaväri kreemiiin lopuksi ja kääntele kevysti.
Koristeeksi:
Valmistusohjeet:
  1.  Aloita leipomalla kakkupohja. Leikkaa valmis jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
  2. Leivon kakkupohjan itse aina pari päivää ennen. Välillä pakastan. 
  3.  Kasaa kakku vuokaan, jossa paistoit sen. Ensin pohjakerros, kostuta se vaniljamaidolla.
  4.  Valmista vadelmamousse ja kaada pohjan päälle. Laita välipala moussen päälle ja kostuta.
  5. Valmista mustikkamousse ja kaada pohjan päälle. Aseta päälle viimeinen kakkupala ja kostuta se myös kevyesti.
  6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Aamulla siirrä kakku suoraan kakkualustalle.
  7. Kakku kannattaa aina siirtää heti kakkualustalle ja koristella se siinä. Valmiin kakun siirtäminen on muuten hankalaa ja siirtäminen voi vahingoittaa kakkua. 
  8.  Valmista aamulla marenkivoikreemi. Levitä kreemi kakun päälle kauttaltaan palettiveitsellä.
  9. Levitän itse aina ensin ohuen kerroksen, sitten toisen ja viimeistelen kunnes on tasaista. Käytä kakku välillä jääkaapissa. Jääkaapin kylmyys kovettaa kreemin, jolloins euraava kerros on aina helppo lisätä. 
  10. Lopuksi koristele kakku oman makusi mukaan!
Vadelma-Mustikkakakku Syötävillä Kukilla

Seuraa herkkujani myös

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *